Ezt miért csinálja anyám? (23F)
Folyamatosan arról papol, hogy legyek önálló, alig várja, hogy végre a szakmámban dolgozhassak, de amint hazaérek a munkából vagy egyetemről rögtön kérdezi, hogy na mi történt én meg szokásos "semmi"-vel válaszolok mert tényleg az történt. Manapság egyszerűen semmire sincs időm ráadásul egyetemen nem egy tingli-tangli szakra járok, nagy a nyomás, de anyám úgy viselkedik mintha folyamatosan bulizni járnék vagy vak randikra. Szerintem teljesen nincs tisztában azzal, hogy hogy élek csak a saját elvárásait akarja rám erőltetni. Ugyanakkor néha beüt neki a realitás és akkor tud értelmesen beszélni, de amúgy sokszor mintha egy dementiás lenne. Poén az hogy orvos elvileg ha valakinek hát neki meg kellene értenie hogy milyen sok időm elmegy erre az egészre.
Szóval nem értem miért csinálja ezt mert ezzel csak hátráltat és nem segít, de a legrosszabb hogy most már nagyon el akarok költözni mert hosszú távon ezt nem bírom.
12/13
Miért kéne törődnöm vele őt régebben sem érdekelte semmi ami velem kapcsolatos. Tőlem nyugodtan dögölhet a tv előtt, jópofizhat a nemlétező barátai előtt, de engem ne bántson. Mellesleg ha ilyen valaki lenne a jövőbeni családomban akkor az azonnal repülne, függetlenül attól, hogy a gyerekem vagy feleségem az. Nem szoktam és nem fogom tűrni ezt a viselkedést senkitől se, csak érdekes módon anyámon kívül mindenki megérti ezt csak ő nem. Mellesleg nagyon megnéznélek ha neked kéne vele eltölteni egy napot.
Ő már jó néhány napot, évet eltöltött veled. Kitörölte a feneked, éjszakázott melletted, amikor beteg voltál, gondoskodott rólad, főzött, mosott, takarított rád. Fedelet ad a fejed fölé jelebleg is. Kicsit ideje lenne leszállnod a magas lóról.
Azért lenne kedves leütni, mert meg meri kérdezni, hogy mi történt veled a nap folyamán? És ha ilyen lesz a feleséged, akkor őt is elzavarod? Biztosan nagyon jó lesz tök egyedül leélned az életedet, mert ilyen hozzáállással biztosan nem találsz magad mellé senkit. De ugyebár mindenkinek joga van elcseszni a saját életét. Sok sikert hozzá!
Itt neked vannak komoly problémáid, nem anyukádnak.
Ha nekem valami azt feleli egy kérdésemre, hogy nem érdekes, vagy semmi, akkor azt mondom neki, hogy mondd meg nyugodtan, ha nem akarsz beszélgetni.
Olyan még nem volt, hogy sehogy se lett volna, nem tud semmi történni, csak te nem akarsz megosztani az életed történéseiből semmit az édesanyáddal. Veled vannak komoly bajok, az írásodból is kitűnik, hogy nem kicsit vagy szociofób...hosszú távon nem bírod, ha érdeklődnek felőled, hát egész életedben ez legyen a legnagyobb problémád. Ha neked az kell, hogy egyedül legyél egy albérletben, egész nap dolgozz, tanulj, aludj és ne szóljon hozzád senki, ez tökéletesen minősít téged, vannak egyéb emberi kapcsolataid édesanyád "basztatásán" kívül?
Furák vagytok ha nektek ez a törődés. Szerintem egy abszolút felszínes viselkedés.
17/19
Ja majd biztos ettől nem lesz senkim mert nem a fölösleges basztatást lényegtelen dolgokról. Ebből nekem pont az következik, hogy neked is csak akkor happy minden ha van valakid akit fel tudsz mutatni mások előtt. Persze nem baj, anyám is így volt vele, ezzel cseszte el a saját életét. El is váltak jó sokba került neki is és ráadásul még neki kellett velünk elköltöznie. Biztos, hogy ez a hosszútávon kifizetődő hozzáállás.
18/19
Nem szociofób vagyok hanem nap végére már annyit szocializálódtam, hogy pihenés kéne és megértés, helyette én vagyok a hülye. Mintha egy arénában küzdenék amíg ki nem purcanok. Esetleg néha talán én is szórakozhatok nyugodtan vagy minden időmet és energiámat másoknak kell alárendelnem miközben engem csak kihasználnak? Nem te vagy az első akinek ez olyan hatalmas probléma az életemben, de csak szólok ezek az emberek később rájöttek, hogy talán nem kellene annyira önzőnek lenniük és az már mindjárt más megvilágításba helyezte a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!