Mért ilyen velem? Talán túl reagálom? 19/L
Csak én fújom fel a dolgot?
Ma végre megtudtam az ìrásbeli érettségi eredményét. Igaz nem lett valami fènyes ezt alá támasztom. De örülök, hogy ennyi összejött.
Felhìvtam telefonon elmondtam neki az eredményeket mindjárt azt kérdezte hogy meghùztak-e valamiből? Mondtam nem csak mindenből szòbeliznem kell sajna matekbòl is.
Mikor hazajött mindjárt mindenen kiakadt. Felhoztam az eredményeket még annyit se mondott rá, hogy ügyes vagy. Vagy hogy jò ez îgy majd feljavitod a szòbelivel.
Megértem, hogy fáradt mert este 6 ra ér haza de akkor is.
Mit tudok evvel kapcsolatba csinálni?
A matek érettségi évről évre egyre könnyebb. Én 10 éve érettségiztem, ennek ellenére simán megoldottam függvénytábla nélkül, nem vagyok zseni.
Aki nem tud megcsinálni egy ilyen matek érettségit kettesre, azzal igenis probléma van, mivel egy nagyon egyszerűen összeállított dolog!!
Persze, vannak reálos és humán beállítottságú emberek. De ha tudom magamról, hogy a matek rosszul megy, akkor direkt rágyúrok, és azért az érettségi kettes szint az nem az, amit csak extra matekos tehetséggel lehet elérni. 90% fölöttihez már talán valóban érzék is kell, meg ugye a stresszhelyzetre is mindneki másként reagál, ergo egy jegynyi csúszkálás azért lehet. Na de ha az ember tudja, hogy rezeg a léc, akkor nem kettesre készül, hanem minimum 3-ra... és akkor még ha pechje van, akkor is meglesz a 2.
Igen, kérdező, sajnos elbaltáztad, többet kellett volna készülnöd, és Anyukád nem elégedett veled. Isten hozott az életben! Szerinted majd egy munkahelyen megsimizik a buksid, amikor épp elszúrsz valamit? Nem. Sokkal keményebb osztást kapsz majd, fizulevonást, túlórát, javítást, rossz esetben kiraknak, mint macskát sz.ni.
Dícséret jó teljesítményért jár. Ennyi. Nem vagy 3 éves, akit piedesztálra emelünk, ha egymásra rakott két építőkockát.
Most csak én értelmeztem félre kérdést, vagy a kérdező nem így akarta írni:
"azt kérdezte hogy meghùztak-e valamiből? Mondtam nem csak mindenből szòbeliznem kell sajna matekbòl is"
Bakker, akkor semmiből nem tudtad elérni a kettest???!!
Nekem, sem ment a matek anno pf :-)nagyon nem! DE érettségi előtt jártam tanárhoz is és anyu minden nap nyúzott, hogy matekozzak vele is (neki anno jól ment)
Már néha a sírás kerülgetett, hogy meg fogok bukni, de a sok munka meghozta gyümölcsét és sikerült.Tudom, hogy nem mindenkinek van pénze különórákra a mai világban, de egy barátnő vagy osztálytárs, esetleg rokon biztos tudott volna picikét segíteni, még ez is több mint a semmi!Vagy ha végképp nem, szerintem ha a matektanároddal négyszemközt beszéltél volna, hogy nagyon szeretnél levizsgázni, de nagyon nem megy a matek, ha van egy kis ideje legalább 2-3 feladat erejéig segítene-e neked készülni, ott maradsz a suliban és megvárod amikor neki jó, csak sajnos az a helyzet, hogy olyan anyagi körülményeitek vannak, hogy nem tudod megengedni a különtanárt magadnak.a kedvenc tábla csokijával, édességével tudnád meghálálni, ha segít és persze azzal, hogy készülsz egyedül is és átmész a vizsgán.Szerintem erre 10/7 tanár igent mond, ha nem is elsőre, de utána biztos megsajnál.Anno valamikor azért mentek el tanítani matekot, mert szerették a gyerekeket és a matekot :-)
Ha te is kedvesen és tisztelettudóan állsz hozzá azt is kapod vissza, Ha szívtad a vérét meg beszólogattál neki, akkor is megkérheted, hogy segítsen.Csak előtte elnézést kérsz a viselkedésedért és mondod, hogy rájöttél, hogy nagyon nem volt igazad, nem tetted oda magad ahogy kellett volna és megbántad.Felnőtt módjára el lehet ezt intézni!
Valóban az idei matek elég nehéz volt.A ketteseket jól mellbevágta az biztos!Csak azt nem tudom, hogy azoknak a nagy része, akinek csak a szóbeli jött össze vajon mennyire tették oda magukat előtte. Biztos van olyan aki igen, de a többség? Ez a "áá majdcsak meglesz a kettes" vagy "óóó basszus tanulni, tanulni, mert nem biztos, hogy sikerül" van különbség
Végezetül.Anyukád helyében kérdező, ha a matek nem sikerült csak, de a többiből jobb eredményt értél el.. átlag legalább 3as... vagy majdnem 3as.. ami a szóbelivel együtt már hármas :-)akkor kicsit haragudnék, ha nem láttam volna, hogy készülsz rá.Nem megy , nem megy.De ezek után úgy nyüstölnélek, hogy tanulj a szóbelire hogy csak na!Kapnád a magadét !
A többi tantárgyra visszatérve, szerinted dicséretet érdemel az, aki semmiből nem tudott egy kettest összehozni??? Meg ügyesvagyozást ???? Ugye tem sem gondolod komolyan.Nemhogy ezt várnám el, hanem elsüllyednék szégyenemben, hogy ezért koptattam az iskolapadot éveken át???Ha tudtad, hogy ilyen rossz képességű vagy, miért nem jelentkeztél inkább szakmunkásba? Bár ezeket az eredményeket látva, lehet a szakvizsgád sem sikerült volna.Nézz mélyen magadba, és ne anyukádra akadj ki.Ez legnagyobb részben a te hibád!
Valamilyen szinten az anyukádé is , hogy nem figyelt jobban rád.Ha addig nem is de legalább az érettségi évében rá kell nézni a gyerekre, mi hogy megy neki, tanul-e .Már ott látni kellett a bajokat és lehet meg lehetett volna előzni! Tudom, hogy biztos fáradt lehet, de legalább hetente 2 szer fél órát rá szánhatott volna a gyerekére!
Kérdező, nehogy azt gondold, ogy most ez a szülőd hibája, amit leírtam.Ismétlem 80%ban a tiéd!!!18 éves vagy, ideje kicsit felnőttnek tartanod magad. Ha Eltelik 5 év rájössz, hogy ez az egész csak egy mákszem a tengerben!Ennél sokkal nagyobb dolgokkal kell majd megküzdened!
Én írtam hogy egy jól felkészült 6. megtudja írni 20-30% és ezt tartom is....
Aki írta, hogy írjam meg most... hát nagyon szívesen valószínűleg egy 95-100% között sikerülne ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!