Mért ilyen velem? Talán túl reagálom? 19/L
Csak én fújom fel a dolgot?
Ma végre megtudtam az ìrásbeli érettségi eredményét. Igaz nem lett valami fènyes ezt alá támasztom. De örülök, hogy ennyi összejött.
Felhìvtam telefonon elmondtam neki az eredményeket mindjárt azt kérdezte hogy meghùztak-e valamiből? Mondtam nem csak mindenből szòbeliznem kell sajna matekbòl is.
Mikor hazajött mindjárt mindenen kiakadt. Felhoztam az eredményeket még annyit se mondott rá, hogy ügyes vagy. Vagy hogy jò ez îgy majd feljavitod a szòbelivel.
Megértem, hogy fáradt mert este 6 ra ér haza de akkor is.
Mit tudok evvel kapcsolatba csinálni?
A kérdező védelmére kell kelnem, a matek nem mindenkinek megy, ez van. Én is most érettségiztem és egy kész tragédia lett, az az egyetlen tantárgy amire készültem,amivel szenvedtem és az lett a legrosszabb (többi 4-5 az meg kettes). Aki írja,hogy felkészülés nélkül milyen jót ír,az örüljön neki, de ne b*szogassa azt akinek nem jött össze,mert nem tudja mi lehet a háttérben.
Ha tettél érte akkor elvárhatod a megértést, ha nem akkor megérdemled a szidást. Tanulj szóbelire és sok sikert.
(amúgy evvel->ezzel, ez nagyon szúrta a szemem)
18/l
Aki itt savazza a kerdezot a matek miatt az legyen szives csinalja meg az idei matek erettsegit. Vilag eletemben jo voltam matekbol, de ez nekem is 54% lett csak. Nem azt mondom, hogy belegebedtem a felkeszulesbe matekbol, de eleg nehez volt szerintem. Eros gimnaziumba jarok, es kb 4 emberrol tudok, akinek szobeliznie kell.
Anyukadnak nyilvan mas gondjai vannak, raadasul talan azt gondolja, hogy 19evesen mar nincs erre szukseged.
Engem mondjuk muszaj volt vigasztalni anyukamnak mert borzasztonak erzem az eredmenyem, pedig csak a matek lett harmas, tori 4, tobbi 5os.
Azt azert tenyleg nem varhatod el anyukadtol, hogy megdicserjen.
18L
Szeretem mikor ilyen nagyon okosak a válaszolók. :) Nem az volt a kérdés lényege, hogy mi a véleményünk a matek éretségiéről a kérdezőnek.
Hozzá teszem: Könnyű elmondani, hogy milyen gáz h nincs meg a 25 % matematika éretségin, de az eredményt lefitymálók küzöl kíváncsi lennék hányan tudnának egy mondjuk sin-cos tételes feladatot megoldani vagy ne is beszéljek az exponenciális egyenletekről, logaritmusos egyenlőtlenségekről, integrálásról, kombinatorikáról, vagy épp statisztikáról... és még sorolhatnám. ...........
Az éretségi "gyógyó" része is olyan szintű hogy ha sikerül megcsinálnod akkor max nem buksz meg, nem ha még többet akarsz... Pont hogy a metek éretségi nem 1*1 ről szól.
Van akinek nagyon jól megy és semmi készüléssel megvan a 4-5 ez igaz. De van aki vért izzad miatta!
Ha készültél rá és szívedre tett kézzel elmondhatod magadról h megtettél mindent, de igy sikerült akkor ámen. felkészülsz a szóbelire hozod a maximumot és nem lesz semmi gond.
Ami anyukádat illeti, ne csodálkozz rajta hogy nem túl megértő. Valószínű hogy nem örül neki, de ezen már ő nem tud változtatni. Bizonyíts a szóbeliken és biztos hogy ő is másképp fog reagálni.
nézd! ne szépítsük a tényeket. az a 10 pont jelenleg egy bukással ér fel. szerencsére van esélyed javítani (arra azért többet készülj...), de ezért ne várj dicséretet anyukádtól, örülj neki, hogy nem cseszett le de nagyon.
Én megértem, hogy nem mindenki jó ebben, de egy kettest összekaparni egy középfokú érettségin nem egy őrületesen nehéz dolog.
Ne kifogásokat keress, hogy miért lett ilyen rossz az eredmény, hanem szedd össze megad és tegyél arról, hogy a végeredmény jobb legyen.
Az a helyzet, hogy az érettségi azért nem olyan hú, de nagy dolog, amiért agyon kell valakit dicsérni, főleg nem úgy, hogy még bukott is (hívod, ahogy akarod, ez bukás). Tényleg nem tudsz mit csinálni, szóbelin alkoss valami nagyot, hogy legalább a becsületed meglegyen. Ne törj le azért teljesen, mint a bili füle, szerintem ha azt látják, hogy tisztességesen felkészülsz a szóbelire, akkor csak megdicsérnek. :)
Egyébként pedig én írtam idén matekot, szükségem volt egy jobb százalékra, mint az előző. Világéletemben kettes-hármas matekos voltam, a tanárok sírtak tőlem, hogy mennyire rettenet lusta vagyok, de most megembereltem magam, és írtam belőle egy ötöst. Pedig egyetem mellett kellett rá felkészülnöm... Szóval annyira nem volt tragikus.
25 ös.. Így sorban. Lehet nem 5 ösre, mint anno, hanem mondjuk a 4 es alsó felére, így 10 év után.
Integrálás úgy emlékszem nem középszintű tananyag, még a deriválás sem...
De egye fene azt is megoldanám, mert ismerem...
Arról volt szó, hogy 2 esre könnyű nem arról, hogy 5 - ösre...
Amúgy az első 45 perces részből ami könnyű...nagyon könnyű ...30 pontot lehet elérni... Kapjon 15 öt...a hosszú feladatoknál már arra kap pontot,ha ábrát rajzol, ha leír 2 összefüggést kb... És meg is van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!