Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a havi 84. 000...

Szerintetek a havi 84. 000 Ft-os fizetésemből mennyit adjak haza?

Figyelt kérdés

84 ezer forintot keresek,de még otthon kényszerülök lakni(ebből a fizetésből szerintem örökre).

Mennyit adjak haza? A rezsit, számlákat ő szokta befizetni...a kaját kb. felesben vesszük. Nekem a bérletet kell kötelezően megvennem, mert a munkahelyem nem állja (11.000 Ft), diákhitelt törlesztenem (8.000 Ft), az állatokat én tartom el (kb. 500 Ft x 30=15000 Ft), akik közül az egyiknek 2 havonta a gyógyszeradagja 12.000 Ft (kétféle gyógyszert szed, az egyik 4000, a másik 8000 Ft 60 napra), én is szedek gyógyszereket, amik kb. 2300 Ft havonta.

Anyukám kb. 40.000 Ft-ot vár el, nekem akkor marad 44, amiből 11 a bérlet, 8 a diákhitel, 15 az állatok etetése, 6000 az egyikőjük havi gyógyszere, 2 az én gyógyszereim, tehát 2000 Ft-om marad havonta arra, hogy napközben is egyek valamit, ne csak este az otthoni kajából, esetleg igyak egy kávét...és minden másra!

Kicsit soknak érzem ezt a hazaadott 40.000 Ft-ot a rezsi rám eső, egy negyed részére...

2013. máj. 30. 10:04
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
91%

ma 12:07

Nem olvastad, amit írt a kérdező? Amíg tanult az egyetemen, azért vett fel diákhitelt, hogy a szüleinek adja, most meg egyedül fizeti vissza.

Az a baj nálatok kérdező, hogy csak te meg anyukád dolgoztok. Apukádnak is sűrgösen munkát kellene keresnie, hisz van még egy gyerek, aki tanul!

Egy szülőnek támogatnia kellene a gyerekét, hogy elinduljon az életbe!

Nem tudom mi történik a mai világban, de egyre többet látom azt, hogy egy szülő nem hogy nem segíti a gyerekét, de még azt várja el, hogy a gyerek minél hamarabb menjen dolgozni, s adja haza a pénzt.

S ha nem tetszik el lehet menni. Hát én szégyellnék ilyet mondani a gyerekemnek!

2013. máj. 30. 13:30
 42/56 anonim ***** válasza:
0%

De olvastam. De az egyetemi évek alatt is otthon lakott, tehát az is csak a jogos hozzájárulás volt.

De azt nem olvastam, hogy akkor a kérdező szerint mennyit is lenne ildomos adnia. Csak azt, hogy a 40-et sokallja.

2013. máj. 30. 13:39
 43/56 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzből nem azért nem tudsz előrelépni, mert sokat kér a család, hanem mert kevés a pénz. Ha elköltözöl, az albérleted kerül alaphangon 40 ezerbe, de úgyse találsz a kutyák miatt.

Tessék spórolni az állatokon, 20 ezer havonta nagyon sok a kajájukra, ha ennyire keveset keresel. Hidd el, semmi bajuk nem lesz, ha néha maradékot kapnak, vagy olcsóbb konzervet.

Emellett meg válts állást és/vagy keress másodállást. Ennyi pénzből ugyanis nem lehet megélni. Neked is csak azért sikerül most, mert a szüleidnél laksz.

2013. máj. 30. 13:43
 44/56 anonim ***** válasza:
38%
10- a családtagodat is egyből kiinyírnád, ha ,egtudnád, hogy rákos? Lelkiszegény. Nem baj, visszakapod, kamatostul.
2013. máj. 30. 14:00
 45/56 anonim ***** válasza:
95%

ma 13:39

Szerintem egyáltalán nem jogos addig ekkora összeget elvárni a gyerektől, amíg tanul!Eleve a saját gyerekét egy hitelbe kényszerítette bele.

Persze tudom, hogy vannak ilyen szülők, akik úgy gondolják, hogy amint betöltötte a gyereke a 18. életévét onnantól pénzért lakhat otthon,ha tanul, ha dolgozik. Az ilyen gondolkodásra én nem lennék büszke...

2013. máj. 30. 14:02
 46/56 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem büszkeség, hanem anyagi lehetőség kérdése. Az egyetem luxus. Huszonévesen ingyenélni luxus. Ha a család szegény, akkor nem is tehetik meg. Ennyi.
2013. máj. 30. 14:23
 47/56 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom...a rezsi már ki van számolva, hogy az egynegyed része évszaktól függően 17-25 között mozog. Mivel csak egyszer étkezem otthon naponta, este, mostanában általában gyümölcsöt, nem hiszem, hogy a közös költségvetésből 10.000 Ft-nál többet elennék.

Amit viszek ételt itthonról, mint írtam, én veszem meg a hozzávalókat(kenyér, vaj, sajt...).

Persze, nem sokkal több a 40.000...csak szeretnék már én is majd saját családot, de így lehetetlen!

Mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy hogy lesz így saját családom?

2013. máj. 30. 15:01
 48/56 A kérdező kommentje:

Nézegetek állásokat, de a közszférában a H kategóriás kereset mindenhol ennyi.

Alapítványnál, segélyszervezetnél kaphatnék kicsit többet.

2013. máj. 30. 15:03
 49/56 anonim ***** válasza:

Igen ám, csakhogy itt befigyel az, hogy te már felnőtt vagy. És mivel a családdal élsz, nem olyan abszurd elvárás, hogy támogasd őket. Mivel négyen vagytok és kettőtöknek van keresete, ilyen esetben nem feltétlenül csak a negyedét kéne fizetned, hanem beszállni többel is.

Apukád miért nem talál munkát? Azért két év elég sok idő, Budapesten találhatott volna már..

2013. máj. 30. 15:05
 50/56 A kérdező kommentje:
Ha elköltözöm, és már én sem adok haza, miből fognak hárman megélni? Anyukám nettó 90-es fizetéséből...?
2013. máj. 30. 15:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!