Szerintetek a havi 84. 000 Ft-os fizetésemből mennyit adjak haza?
84 ezer forintot keresek,de még otthon kényszerülök lakni(ebből a fizetésből szerintem örökre).
Mennyit adjak haza? A rezsit, számlákat ő szokta befizetni...a kaját kb. felesben vesszük. Nekem a bérletet kell kötelezően megvennem, mert a munkahelyem nem állja (11.000 Ft), diákhitelt törlesztenem (8.000 Ft), az állatokat én tartom el (kb. 500 Ft x 30=15000 Ft), akik közül az egyiknek 2 havonta a gyógyszeradagja 12.000 Ft (kétféle gyógyszert szed, az egyik 4000, a másik 8000 Ft 60 napra), én is szedek gyógyszereket, amik kb. 2300 Ft havonta.
Anyukám kb. 40.000 Ft-ot vár el, nekem akkor marad 44, amiből 11 a bérlet, 8 a diákhitel, 15 az állatok etetése, 6000 az egyikőjük havi gyógyszere, 2 az én gyógyszereim, tehát 2000 Ft-om marad havonta arra, hogy napközben is egyek valamit, ne csak este az otthoni kajából, esetleg igyak egy kávét...és minden másra!
Kicsit soknak érzem ezt a hazaadott 40.000 Ft-ot a rezsi rám eső, egy negyed részére...
Szívem szerint igen, eszemmel tudom, hogy lehetetlen albérletet találni velük + nem akarnám kiszakítani őket a megszokott életükből.
Sajnos tudom, mert nézegettem már a munkahelyem környékén kiadó házakat, hogy nem tudnám megfizetni. De így még esélyem sincs félretenni se rá, hogy a jövőben majd valamikor...
Nem tudom, hogy akik külön tudnak költözni, hogy csinálják...? Számomra ez még jó ideig elérhetetlennek tűnik...
Ha összeköltözöl valakivel, a költségekből ugyanúgy ki kell venni a részed.
Nekem van 1 masztiffom és két yorkie-m, az állatok etetése összesen havi kb 6e Ft. Mit adsz nekik, Royal Canin-t?
A rákos kutyuson pedig tényleg el kéne gondolkodni, hogy van-e értelme tovább húzni az életét?
Különköltözni tudnál,társbérletbe,laktam így,70ezerből megvolt a lakbér,rezsihányad,normális kaja,valamennyi szórakozás,bérlet,akármi.
De kutyákkal esélytelen.
Mekkora kutyák?
Hát pl. úgy, hogy a havi 20 ezret nem kutyára költik, hanem lakástakarékba... Az egy évben 240 ezer, állami támogatással együtt 310 ezer forint, azaz pár év alatt össze lehet szedni egy kezdőrészletre valót egy kis vidéki lakáshoz.
Amúgy ezért szoktak az emberek a párjukkal együtt költözni, mert két fizetésből egyszerűbb összerakni egy indulótőkét.
Happy Dogot + napi két db. 1250 gr-os konzervet. De a tápot nem én veszem, csak a napi 2 konzervet.
Egy magyar vizsla, egy közepes testű kb. 20 kg-s meghatározhatatlan keverék, egy palotapincsi, és egy 10 kg körüli foxterrier keverék.
Szoktam néha úgy spórolni, hogy csak tápot kapnak.
Amíg egyetemre jártam, annyiból könnyebb volt, hogy a havi 40 ezer diákhitelt egy az egyben hazaadtam a rezsire + kajára), hogy meg tudjunk élni.
Mellette diákmunkáztam, ami az enyém maradt (abból etettem és vettem a gyógyszert az állatoknak). Most már nem tudok diákmunkát vállalni, és a felnőtt bérlet is 7000 Ft-tal drágább és a hitelt is el kellett kezdenem törleszteni.
Így sem járhatok el sehova, se mozi, se sörözés, se kávézgatás, se koncert, semmi...maximum egy dobozos kőbányai a fűben ülve.
Nem is dohányzom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!