Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a havi 84. 000...

Szerintetek a havi 84. 000 Ft-os fizetésemből mennyit adjak haza?

Figyelt kérdés

84 ezer forintot keresek,de még otthon kényszerülök lakni(ebből a fizetésből szerintem örökre).

Mennyit adjak haza? A rezsit, számlákat ő szokta befizetni...a kaját kb. felesben vesszük. Nekem a bérletet kell kötelezően megvennem, mert a munkahelyem nem állja (11.000 Ft), diákhitelt törlesztenem (8.000 Ft), az állatokat én tartom el (kb. 500 Ft x 30=15000 Ft), akik közül az egyiknek 2 havonta a gyógyszeradagja 12.000 Ft (kétféle gyógyszert szed, az egyik 4000, a másik 8000 Ft 60 napra), én is szedek gyógyszereket, amik kb. 2300 Ft havonta.

Anyukám kb. 40.000 Ft-ot vár el, nekem akkor marad 44, amiből 11 a bérlet, 8 a diákhitel, 15 az állatok etetése, 6000 az egyikőjük havi gyógyszere, 2 az én gyógyszereim, tehát 2000 Ft-om marad havonta arra, hogy napközben is egyek valamit, ne csak este az otthoni kajából, esetleg igyak egy kávét...és minden másra!

Kicsit soknak érzem ezt a hazaadott 40.000 Ft-ot a rezsi rám eső, egy negyed részére...

2013. máj. 30. 10:04
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, de ő sem főz itthonra soha, mert ő is reggel 6-kor megy el és délután fél 6 körül ér haza, akkor pedig már nem főz semmit.
2013. máj. 30. 10:27
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kutyák nagyon sokat elvisznek! Miért nem veszel száraztápot? Azzal nem olcsóbban jönnél ki?
2013. máj. 30. 10:28
 13/56 anonim ***** válasza:
100%
4 kutyával senki nem ad ki neked albérletet.
2013. máj. 30. 10:29
 14/56 anonim ***** válasza:
100%
minimum ugyanott lennél.
2013. máj. 30. 10:29
 15/56 anonim ***** válasza:
100%
Én 93at kapok ki. Egy évig éltem otthon, nemrég költöztem el. Azt mondták ne fizessek semmit. Mivel egy csekken jött a telefon azt mindig befizettem, egy idő után megszokták, nem mondták hogy nem kell:) 4ünknek 20 körül volt (főleg apukám telefonál sokat a munkája miatt). Ennél sokkal többe egy társbérletes albérlet sem kerülne. Míg egyetemre jártam, négyen éltünk 25öt fizettünk. Kaját ha úgy volt megvettem én ha főzni akartam. Vagy vettem édességet, úgy hogy nekik is jutott. Ez persze visszafelé is működöt. hatványozottan:)
2013. máj. 30. 10:32
 16/56 A kérdező kommentje:
Kapnak mellette száraz tápot is, egy jó barátunktól, aki mindig vesz a sajátjainak is jó minőségűt nagyker áron, és ad nekünk. De azt nem írtam, mivel nem a család pénzéből megy. Még nem szenved, de ha fog, akkor nem fogom hagyni.
2013. máj. 30. 10:33
 17/56 anonim ***** válasza:
100%
és ha költöznél, a 4 kutyát is vinnéd? Őket nem viheted panelba,családi házat meg reszivel épphogy kiveszel a teljes fizuddból...
2013. máj. 30. 10:35
 18/56 A kérdező kommentje:

Hát nálunk a telefont már rég kikapcsolták sajnos, így az nincs is. A telefonomat pedig én töltöm, azt ki is hagytam, tényleg...

Tudom, hogy 4 kutyával igen nehezen találnék albérletet.

2013. máj. 30. 10:36
 19/56 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos albérletbe valóban csak kutyák nélkül tudnál menni, pláne úgy, hogy többen vennétek ki egy lakást.

Anyukáddal esetleg azt lehetne megbeszélni, hogy te csak a rezsibe szállnál be, az ételt teljesen magadnak intéznéd. A rezsi könnyen kiszámolható, össze kell adni a számlákat, ennek a negyede a tiéd minden hónapban. Ekkor viszont érdemes lesz félretenned valamennyit, mert a téli rezsi sokkal magasabb lesz!

2013. máj. 30. 10:37
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
4 kutyával nem nehezen, hanem biztos nem találsz albérletet! Az önkormányzatok rendelkeznek arról, hogy egy lakásban hány kutya lakhat a társasházakban, ez általában legfeljebb 2 szokott lenni egy átlagos alapterülettel számolva. Mivel vannak szomszédok is, nem is tudnád eltitkolni... Arról nem is beszélve, ki akarna 4 idegen kutyával összeköltözni, valamint hogy ki adná ki a lakását ilyen feltételekkel? Esélytelen, otthon kell megoldást találnod. :(
2013. máj. 30. 10:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!