Ez gyermekbántalmazás, vagy sem?
A szóbeli bántalmazás is bántalmazás. De vajon az ilyen mondatok bántalmazóak a kisgyermekeknek (4 éves és 19hónapos kisfiúk), vagy "belefér"?
1. - Gyermek fejét erősen kopogtatva (mint amikor ajtón kopognak) fennhangon: - Héló! Mi van nem terjed a hang? ( nem reagált szegény az első rászólásra)
2. - Miért kell mindent szétb.szni állandóan? ( babuci leette az asztalt)
3. - Persze. Hogy megint egész nap hugyozzál. (ez a válasz ha inni kér)
4. - Kotord már össze a sz.rjaidat! (egy-két játék elől maradt)
5. - Kussolj már mert szétverem a fejed ha nem maradsz csöndben! ( kisautóval zörgött amíg a tesó aludt)
6. - Megint a kis köcsög miatt veszekszel velem! (szólni mertem hogy nem kéne a gyereket rángatni mert én mondtam neki hogy az én kezemet fogja ő meg elrángatta a kocsihoz hogy miért nem megy már...)
Még rengeteget tudnék sorolni, de szerintem ez is bőven elég.
Épp válni készülök és egyszerűen nem tudom elmagyarázni a férjemnek, hogy nem a gyerek az oka. Hanem az ahogy ő viselkedik a gyerekekkel. A fent fölsoroltak mindennaposak. Semmit nem törődik a kicsikkel, nem bírja elviselni ha a közelében játszanak, nem vesz részt a gondozásukban, gyakorlatilag teljesen elkerüli őket és ezzel engem is, ha a nagyobbik rajzol neki valamit meg sem nézi, csak kritizálja mindenért. Rengeteg vitánk volt már ebből kifolyólag, de változás nem történt. Én pedig nem akarom hogy tönkretegye a gyerekeket és engem is. Szerintetek becsavarodtam (mert szerinte ezek nem nagy dolgok)?
A válaszokat neki is szeretném megmutatni.
Szerintem itt nem a gyermekbántalmazás a valódi kérdés.
Kérdés, hogy régen is ilyen volt-e. Ha nem ilyen volt, akkor azt lehet látni, hogy a férjed nagyon stresszes, szakember tényleg nem ártana (de oda javaslom ketten menjetek, mert valljuk be, néha az ember társa is tud hozzáadni, ami természetes).
Nincsenek barátai. :(
Meg lehetne hallgatni őt is persze, de nem sarkítok és nem vagyok sértett nő. Szeretem a férjemet, de szeretem a gyerekeimet is. És érzem hogy így nem megy.
Van köztes megoldás is.
- egy időre elköltözni (pl.: szülőkhöz)
- férjet agressziókezelésre küldeni
- persze közben sem magára hagyni, gyerekkel rendszeresen látogatni
Ha nem csak te szereted, hanem ő is titeket, akkor hajlania kell arra, hogy segítséget kérjen.
Lehet, hogy csak egy ilyen drasztikusabb lépésre van szüksége (=hogy elköltöztök) ahhoz, hogy ráeszméljen, hogy baj van.
A férjed tudja, hogy probléma van?
Ki meri mondani?
Megj: Te tudod mitől lett ilyen stresszes? Munkahely? Anyagiak? Esetleg akkor trauma (pl: szülő elvesztése).
megj2: a válás fenyegetése, amennyiben szeret titeket, még inkább stresszelheti.
Én lehet, hogy a gyerekeket küldeném el 1-2 hétre szülőkhöz, ha van rá lehetőség. Akkor tudsz nyugisabb környezetet teremteni. Kényeztesd. És akkor lehet esélyetek kicsit beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!