Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez gyermekbántalmazás, vagy sem?

Ez gyermekbántalmazás, vagy sem?

Figyelt kérdés

A szóbeli bántalmazás is bántalmazás. De vajon az ilyen mondatok bántalmazóak a kisgyermekeknek (4 éves és 19hónapos kisfiúk), vagy "belefér"?

1. - Gyermek fejét erősen kopogtatva (mint amikor ajtón kopognak) fennhangon: - Héló! Mi van nem terjed a hang? ( nem reagált szegény az első rászólásra)

2. - Miért kell mindent szétb.szni állandóan? ( babuci leette az asztalt)

3. - Persze. Hogy megint egész nap hugyozzál. (ez a válasz ha inni kér)

4. - Kotord már össze a sz.rjaidat! (egy-két játék elől maradt)

5. - Kussolj már mert szétverem a fejed ha nem maradsz csöndben! ( kisautóval zörgött amíg a tesó aludt)

6. - Megint a kis köcsög miatt veszekszel velem! (szólni mertem hogy nem kéne a gyereket rángatni mert én mondtam neki hogy az én kezemet fogja ő meg elrángatta a kocsihoz hogy miért nem megy már...)

Még rengeteget tudnék sorolni, de szerintem ez is bőven elég.

Épp válni készülök és egyszerűen nem tudom elmagyarázni a férjemnek, hogy nem a gyerek az oka. Hanem az ahogy ő viselkedik a gyerekekkel. A fent fölsoroltak mindennaposak. Semmit nem törődik a kicsikkel, nem bírja elviselni ha a közelében játszanak, nem vesz részt a gondozásukban, gyakorlatilag teljesen elkerüli őket és ezzel engem is, ha a nagyobbik rajzol neki valamit meg sem nézi, csak kritizálja mindenért. Rengeteg vitánk volt már ebből kifolyólag, de változás nem történt. Én pedig nem akarom hogy tönkretegye a gyerekeket és engem is. Szerintetek becsavarodtam (mert szerinte ezek nem nagy dolgok)?

A válaszokat neki is szeretném megmutatni.

2013. máj. 26. 21:24
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Nem volt ilyen csak azután hogy a kisebbik fiunk született. És mielőtt a segítséget kérő kérdezőt kezdenénk el megkövezni mint írtam éppen a megoldást keresem a problémára. Bírom amikor sok hozzászóló egyből ilyenekkel jön, hogy nem kellett volna... Valószínűleg sok olyan szituáció van amit az ember utólag így él meg hogy ha ezt tudtam volna... De nem ez a kérdés. Igaz? Hanem hogy ha így alakult akkor hogyan tovább? Nem hiszem hogy a fiam úgy gondolná hogy neki nem kellett volna megszületnie, mert az apja ilyenné lett... :)
2013. máj. 26. 21:38
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem a gyermekbántalmazás a valódi kérdés.

Kérdés, hogy régen is ilyen volt-e. Ha nem ilyen volt, akkor azt lehet látni, hogy a férjed nagyon stresszes, szakember tényleg nem ártana (de oda javaslom ketten menjetek, mert valljuk be, néha az ember társa is tud hozzáadni, ami természetes).

2013. máj. 26. 21:39
 13/34 anonim ***** válasza:
9%
attól hogy az egyik fél leírja panaszát abból még nem derül ki az igazság a sértett nők nagyon tudnak sarkítani
2013. máj. 26. 21:49
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha vannak a férjednek barátai, és jóban vagy velük, akkor esetleg segíthetnek, hogy jó útra terelődjön. Ők is elmondhatják ők hogy látják, esetleg befolyásolhatják a férjedet, hogy lássa, hogy probléma van, és rálépjen a megfelelő útra.
2013. máj. 26. 21:50
 15/34 A kérdező kommentje:
Elég eltérő válaszok jöttek. Van aki a férjem durvasága miatt nekem esik hogy én minek szültem... van aki szerint nem kell azonnal elválni (gondolom őmaga is kapott pár taslit gyerekként), és volt aki szerint ez bántalmazó. Kérdés, hogy a gyerekeknek melyik a jobb? Élni egy bántalmazó családban, vagy egy fölbomlott de békés családban?
2013. máj. 26. 21:52
 16/34 A kérdező kommentje:

Nincsenek barátai. :(

Meg lehetne hallgatni őt is persze, de nem sarkítok és nem vagyok sértett nő. Szeretem a férjemet, de szeretem a gyerekeimet is. És érzem hogy így nem megy.

2013. máj. 26. 21:56
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
mindenképpen válj el!!! ez a gyerekeknek sokkal nagyobb trauma, mint az, hogy csak egy szülő neveli, de békében, nyugalomban. amit a férjed csinál az a gyerekek bántalmazása, megalázása, lelki terrorizálása. (pl amikor inni kér és az a válasz, amit írtál. az "apuka" szerint még az alapvető szükségletekhez sincs joga a gyereknek?????)
2013. máj. 26. 22:00
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Van köztes megoldás is.

- egy időre elköltözni (pl.: szülőkhöz)

- férjet agressziókezelésre küldeni

- persze közben sem magára hagyni, gyerekkel rendszeresen látogatni

Ha nem csak te szereted, hanem ő is titeket, akkor hajlania kell arra, hogy segítséget kérjen.

Lehet, hogy csak egy ilyen drasztikusabb lépésre van szüksége (=hogy elköltöztök) ahhoz, hogy ráeszméljen, hogy baj van.

2013. máj. 26. 22:01
 19/34 A kérdező kommentje:
Igen én is azt gondolom, ha szereti őket akkor hajlania kéne a változás felé. De sajnos már elég rég óta megy így és én úgy látom hogy ez csak egyre rosszabb. Sem abba a kategóriába nem szeretnék tartozni akit ha felnő a gyereke szembeköpi mert nem óvta meg egy ilyen apától, sem abba a kategóriába amit néhányan írtak hogy egyből eldobni egy kapcsolatot ami megjavítható lenne.
2013. máj. 26. 22:07
 20/34 anonim ***** válasza:
52%

A férjed tudja, hogy probléma van?

Ki meri mondani?

Megj: Te tudod mitől lett ilyen stresszes? Munkahely? Anyagiak? Esetleg akkor trauma (pl: szülő elvesztése).

megj2: a válás fenyegetése, amennyiben szeret titeket, még inkább stresszelheti.

Én lehet, hogy a gyerekeket küldeném el 1-2 hétre szülőkhöz, ha van rá lehetőség. Akkor tudsz nyugisabb környezetet teremteni. Kényeztesd. És akkor lehet esélyetek kicsit beszélgetni.

2013. máj. 26. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!