Ez gyermekbántalmazás, vagy sem?
A szóbeli bántalmazás is bántalmazás. De vajon az ilyen mondatok bántalmazóak a kisgyermekeknek (4 éves és 19hónapos kisfiúk), vagy "belefér"?
1. - Gyermek fejét erősen kopogtatva (mint amikor ajtón kopognak) fennhangon: - Héló! Mi van nem terjed a hang? ( nem reagált szegény az első rászólásra)
2. - Miért kell mindent szétb.szni állandóan? ( babuci leette az asztalt)
3. - Persze. Hogy megint egész nap hugyozzál. (ez a válasz ha inni kér)
4. - Kotord már össze a sz.rjaidat! (egy-két játék elől maradt)
5. - Kussolj már mert szétverem a fejed ha nem maradsz csöndben! ( kisautóval zörgött amíg a tesó aludt)
6. - Megint a kis köcsög miatt veszekszel velem! (szólni mertem hogy nem kéne a gyereket rángatni mert én mondtam neki hogy az én kezemet fogja ő meg elrángatta a kocsihoz hogy miért nem megy már...)
Még rengeteget tudnék sorolni, de szerintem ez is bőven elég.
Épp válni készülök és egyszerűen nem tudom elmagyarázni a férjemnek, hogy nem a gyerek az oka. Hanem az ahogy ő viselkedik a gyerekekkel. A fent fölsoroltak mindennaposak. Semmit nem törődik a kicsikkel, nem bírja elviselni ha a közelében játszanak, nem vesz részt a gondozásukban, gyakorlatilag teljesen elkerüli őket és ezzel engem is, ha a nagyobbik rajzol neki valamit meg sem nézi, csak kritizálja mindenért. Rengeteg vitánk volt már ebből kifolyólag, de változás nem történt. Én pedig nem akarom hogy tönkretegye a gyerekeket és engem is. Szerintetek becsavarodtam (mert szerinte ezek nem nagy dolgok)?
A válaszokat neki is szeretném megmutatni.
Kisse tudathasadasos allapot, nemdebar? Gyakorlatilag az ellenkezoje onmaganak, amiota meglett a kicsi.
Mindenkit megol? Es te meg ott vagy? Elso dolgom lett volna osszepakolni par cuccot, es elkoltozni gyerekestul. Biztosan halalra remultem volna, csodalkozom, hogy te a valason gondolkodsz. Ha megemlited neki a valast, es esetleg lekaszabol mindharmotokat, akkor az eleg szar allapot, es innentol kezdve a te felelosseged sajnos.
Sajnalom, hogy igy alakultak a dolgok, de a sajat es onmagad epsege az elso, utana lehet foglalkozni a paroddal.
Vedd komolyan a válaszokat, mert innentől fogva, hogy azt jelentette ki, mindenkit megöl, csakhogy ne kelljen neki válni, ez már nem játék.
Én leléptem volna a két gyerekkel, és ha akar, utánam jön, de csak olyan helyen találkoznék vele, ahol nem vagyok egyedül.
Hidd el, sok tanácsot nem légből kaptál, szerintem sok emberből a tapasztalat beszél.
Igaza van az előző válaszolónak, meg ne mutasd neki a válaszokat. Ebből csak neked lenne bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!