Családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás - hova fordulhatok?
Kedves kérdező! Számtalan hely van ahova ilyen esetekben SÜRGŐSEN KELL fordulni!
Nem lényeg ha nincs a kezében bizonyíték, hiszen a fenyegetés, az érzelmi zsarolás, a megfélemlítés, az elszigetelés, a mozgásszabadság korlátozása, anyagi erőszak, és még sorolhatnám, ezek mind beletartoznak a családon belüli erőszakba.
Akiket ilyen estben először értesítenek:
KÉK VONAL GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI TELEFON
Tel..: 116 111 (harmonizált európai hívószám)
Nonstop, ingyenes, mobilról is hívható
Honlap: www.kek-vonal.hu (az e-mailes levelező kapcsolathoz itt lehet eljutni)
ORSZÁGOS KRÍZISKEZELŐ ÉS INFORMÁCIÓS TELEFONSZOLGÁLAT (OKIT)
(a családon belüli erőszak következtében beállt válság azonnali kezelésére)
Tel. 06 80 20 55 20 (a nap 24 órájában mindenhonnan, minden telefonról hívható ingyenes telefonszám)
E-mail : okit@szmi.hu
Honlap : www.krizistelefon.hu
Levelezési cím: 1391 Budapest, Pf. 244.
Javasolni tudom még:
TELEFONTANÚ PROGRAM (bejelentést tehet, információt kérhet a rendőrségen)
Tel: 06 80 555 111
CSALÁD, GYERMEK, IFJÚSÁG KIEMELTEN KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
Cím: 1064 Budapest, Podmaniczky utca 75.
Postacím: 1380 Budapest, Pf. 1061
Telefon: +36/1-225-3526 Fax: +36/1-225-3525
Honlap: www.csagyi.hu
E-mail: csagyi@csagyi.hu
Mindenképpen jelezze valaki felé az ügyet. A gyermek érdekében értesítsen valakit. Akár a rendőrséget is!!!
Köszönöm.
Utolsó válaszoló, eltaláltad a lényeget. Szeretnék névtelen maradni, ugyanis a gyerekek szülei ismernek engem, nem egy összetűzésünk volt már emiatt. Az ő ismeretségi körükben van néhány "kissé" negatív figura, amolyan börtönt-fegyházat megjárt romák, akik már be lettek ígérve nekem és a családomnak ("felgyújtom a házad", "kivégzem a családod", és effélék), és bevallom, tartok tőlük.
A gyámügy és a gyermekvédelem elérhetőségeit már összegyűjtöttem, de sajnos nem túl sok jót hallottam róluk. Állítólag elvégeznek egy környezettanulmányt, de ha szociálisan mindent rendben találnak, akkor nem mozgolódnak, értsd: ha a gyerekek nem az éhhalál szélén állnak, van víz meg villany, nem dől rájuk a ház, akkor nem igazán tesznek semmit sem.
Ebben van valakinek tapasztalata?
Értem.
Az nem probléma, hogy helyileg távol vagyunk Bp-től?
Az ország szélén élünk... van megyei kirendeltség, vagy ilyesmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!