Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy kimehessek Amerikába?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátnőmmel szeretnénk kimenni Amerikába, egyelőre csak kipróbálni, hogy milyen lehet ott az élet, aztán ha kijártuk a sulit lehet, hogy kiköltöznénk ha minden jól menne. Nekem jó a nyelvérzékem, neki nem annyira de ha szánna rá időt neki is menne. Megkérdeztük az angoltanárunktól, hogy van-e a sulinkban cserediák program, azt mondta, hogy volt már de most kevés a jelentkező (vagy vmi ilyesmi) ha többen érdeklődnének felvennék a kapcsolatot egy külföldi iskolával. Én nagyon szeretnék kimenni. Főleg azért mert sokat fejlődnék nyelvileg. A kiejtésem nem tökéletes de ott javulna, meg tetszenek az amerikai dolgok (nem a filmes dolgokról beszélek). Őt szerintem kiengednék mert az apja nagyon rá van állva arra, hogy a lánya tanulja a nyelvet és egyszer küldeni akarta Németországba.

Ma mondtam anyámnak ezt a cserediákos dolgot meg, hogy én szívesen kimennék, nem reagált rá rosszul de nem is mondta, hogy engedne vagy valami. Tehát ha lesz ilyen, hogy lehetne menni akkor én akarok de a szüleimmel meg kell beszélni valahogy. Szerintetek mivel érveljek? Vagy egyáltalán hogy kérdezzem meg?

15/L

2012. nov. 21. 14:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%

Persze, hogy nem meghalni mész ki, de TAPASZTALATLAN vagy. Még az itthoni viszonyokkal sem vagy teljesen tisztában, nemhogy egy teljesen ismeretlen országéval.

Másik dolog, hogy az utazás és a szállás plusz a suli nem ingyen van. Középiskolás cserediák programok alsó hangon is a milliós összeget verdesik. Ja, és úri passzióból nem mehetsz ki, ott is ugyanúgy nyelviskolába plusz rendes iskolába is KELL járnod. Pont azért, mert kiskorú vagy. Tehát nem fognak téged a két szép szemedért kiutaztatni Amerikába világot látni, és nem fognak felügyelet nélkül hagyni kb egy percre sem. Pont ezért kell suliba járnod ott is, mert ott figyelni tudnak rád. Olyan programról sem tudok, hogy 1-3 hónapra mész. Szemeszterekben (félévekben) szoktak általában gondolkodni, nem te szabod meg, mennyi időt akarsz maradni. Ráadásul mivel az ottani állami iskolák a béka segge alatti szinten tanítanak, itthon nem fogják beszámítani azt az időt, tehát minimum egy évet ki kell hagynod. Ráérsz erre még egyetemen. Ott több támogatás jár, felnőtt lévén tudsz akár kinn is dolgozni hogy megélhess, és szintén mert felnőtt vagy a kutya meg nem kérdezi, hogy merre jársz, mit csinálsz.

Persze ha jól álltok anyagilag, és nem zavar, hogy eggyel később fogsz végezni a gimiben akkor hajrá. Három ismerősöm is csinálta ezt, és ha mást nem is, a nyelvet megtanulták. (Mást nem fogsz megtanulni hidd el, nem véletlenül terjed a legenda az amcsik butaságáról. Osztálytársam kinn matekzseninek számított, itthon kettessel épphogy átment matekból)

2012. nov. 21. 15:09
 12/27 anonim ***** válasza:
81%

ma 15:07

Miért amerika nem nagy?Kb 10 szer bele fér európa.A nagyot szó szerint értettem.

De már ne is haragudjál de egy 15 éves gyereknek teljesen egyedül a barátnőjével mi keresni valója lenne amerikába?Szerinted őket csak így ketten átengednék a határon szülői felügyelet nélkül?Ha mondjuk tegyük fel csak úgy kimennének?!Az egyetlen járható út az ha szülőkkel megy vagy az hogy kimegy csere diáknak vagy szitterkedni.

Nem mellesleg te csak úőgy kiengednéd a gyereked 15 évesen minden felügyelet nélkül?Igen amerikában jóval több bűncselekmény van.Pl a hugom most volt kint new yorkban,egyik este mentek egy utcában ott helyszíneltek a rendőrök,másnap kiderűlt hogy egy nőnek a feldarabolt holtestét találták meg fényes nappal egy nyüzsgő sétáló útcában egy dobozban..na erről ennyit.Azért magyarországon is vannak bűntények és esetek de amerikára ez hatványozottan igaz.Jártál már te ott?Mert nekem egy jó barátopm ott élt 3 évig,tudna neked mesélni..

2012. nov. 21. 15:12
 13/27 anonim ***** válasza:

ma 15:09

Ok igazad van látom,a elkerúlte a figyelmem.

Akkor kérdező,kérdezd meg a szüleidet úgy biztos ki engednek.

2012. nov. 21. 15:15
 14/27 A kérdező kommentje:
Azért elszomorító, hogy ilyenek az emberek... mindenről le akarják lebeszélni a másikat. Nem azt mondtam, hogy én csak úgy akarok kimenni és azt sem, hogy nem akarok iskolába járni. Hát gondoltam, hogy nem strandra meg moziba mennék minden nap. Igen, tapasztalatlan vagyok, éppen ezért tapasztalatot is szereznék. Ki mondta, hogy én szabom meg? Az angoltanárom mondta, hogy általában 3 hónap de van 1 éves is. Egyébként vannak rokonaim Kanadában akikkel nagyanyám időnként beszél telefonon de oda nem mennék. New yorkban meg egy régi volt osztálytársam aki bukott is félévkor, ott meg 4-es tanuló. Tisztában vagyok vele, hogy milyen gyengék az iskolák ott. Valamokka, félelmetes a lebeszélésed. Már bocs. Látom a 12-es válaszolót is. Nem teljesen egyedül és nem csak úgy. Egyedül hülye lennék kimenni.
2012. nov. 21. 15:37
 15/27 anonim ***** válasza:
53%
Egyértelmű, hogy több bűncselekmény van, hiszen Mo-n él 10 millió ember, USA-ban 300 millió. Hogyne hagyhatná már el az országot kiskorú, nem tudom, miből gondolod, hogy nem utazhat egyedül. Ne menjünk ebbe bele, hiába mondok bármit. Én engedném a gyerekem, te nem, maradjunk ennyiben.
2012. nov. 21. 15:37
 16/27 anonim ***** válasza:

Szüleidnek mondd meg hogy az angol nyelv tudás a mai világban a legszéleskörűbben és legjobban hasznosítható ismeret, minden más ismeret ennél jóval szűkebb halmazban hasznosítható csak.

Szerintem 17-18 évesen lenne célszerű kimenned, szerezzél addigra jogsit, mert USA-ban sok helyen alíg van tömegközlekedés. Ennyi idősen már a fogadó család is felnőttebben kezelne, így jóval szabadabban mozoghatnál.

Nem mindegy az sem, hogy konzervatív erősen vallásos vagy liberális vidékre ill. családba kerülsz e.

[link]

2012. nov. 21. 15:39
 17/27 anonim ***** válasza:
Én 17 évesen Kanadába mentem ki cserediákprogram keretében(Rotary International), egy évre. Csak ajánlani tudom. Ebben nem látok semmi rosszat, a befogadóimnál teljesen családtagnak érezhettem magamat. Ha még valami érdekel, írj privit. :)
2012. nov. 21. 16:56
 18/27 anonim ***** válasza:
50%

ha van rá pénz és van helyismerettel rendelkező felnőtt, aki tud segíteni, akkor persze, hogy menjél.

én 14 évesen mentem ilyenre, igaz nem az usaba és kinyílt előttem a világ, lett egy csomó új barátom. más meg ment tök egyedül a jenkikhez és boldog volt. hozzánk is jöttek az Egyesült Államokból, Kanadából, Svájcból, Kárpátaljáról (igaz ők magyarok voltak)és nem volt ezzel semmi probléma. Nem kell rettegni az ismeretlentől és az életkortól sem, nem Szomáliába vagy bármelyik harmadik világbeli országba vagy Iránba készül.

Szerintem amerika önmagában elég jó érv, sőt egy életrajzban sem mutat rosszul.

2012. nov. 21. 17:01
 19/27 anonim ***** válasza:
89%

Persze, hogy lebeszéltelek, hiszen a kérdésedből és a kommentjeidből az t a követ keztetést vontam le, hogy csak nyaralni akarsz kimenni.

"csak kipróbálni, milyen ott az élet"

"Én nagyon szeretnék kimenni. Főleg azért mert sokat fejlődnék nyelvileg."

"tetszenek az amerikai dolgok"

Ezen idézetek alapján te is azt gondoltad volna, tudva a kérdező életkorát, hogy tingli-tanglizni szeretne egy kicsit a nagy Ámerikában. Nem?

Ha tényleg tudtad, hogy hogyan megy egy cserediák program, akkor én kérek elnézést. Komolyan.

De ez így neked is egy tanulság: fogalmazz egyértelműbben, hogy többször már ne higgyenek álomvilágban élő kis csitrinek:)

Hangsúlyozom, egy bocsánatkéréssel én is tartozom, hiszen rosszul ítéltelek meg.

2012. nov. 21. 17:32
 20/27 anonim ***** válasza:
49%

Valamokka: szeretné kipróbálni, milyen ott az élet. És mivel hónapokról beszél, gondolom 15 évesen tisztában van már azzal, hogy az emberek dolgoznak és tanulnak még a "nagy Ámerikában is", nem pedig 3 hónapig vakarják... Számomra egyáltalán nem volt félreérthető.

Szeretne fejlődni nyelvileg. Iskolába kéne járnia, mint itthon. Ezzel is tisztában van valószínűleg, hogy ezzel rengeteget fejlődne, valamint a befogadó családdal is csak ezen a nyelven tudná magát megértetni, és mindenhol máshol is (pl. boltban, az iskola büfében, akárhol). Ez sem volt félreérthető számomra. Sokan még 25-30 évesen is úgy írnak ide, hogy félnek kimenni Angliába, mert nem beszélik jól a nyelvet, de tudják, hogy ezzel fejlődhetnének. Ennek a lánynak meg már 15 évesen van ennyi esze, hogy tudja, nyelvet kell tanulni.

Tetszenek neki az amerikai dolgok. Persze, hiszen szinte nincs ember, akinek ne tetszene (igen tudom, van, aki kézzel lábbal tiltakozik Amerika létezése ellen, de meg is érdemlik). Nekem is tetszenek 30 évesen is. Fejlett ország, más kultúra, az emberek vidámabbak, közvetlenebbek, nem ilyen besavanyodottak, mint itthon. Jobbak az életkörülmények, stb.

Szerintem ha lehetőséged lesz ilyen programra, mindenképp menj ki. A szüleidnek is érvelj így, mint nekünk. Nekem nagyon értelmes, okos és felelősségteljes lánynak tűnsz. És talpraesettnek, ami nagyon fontos! Minden jót kívánok neked!

2012. nov. 21. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!