Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy kimehessek Amerikába?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátnőmmel szeretnénk kimenni Amerikába, egyelőre csak kipróbálni, hogy milyen lehet ott az élet, aztán ha kijártuk a sulit lehet, hogy kiköltöznénk ha minden jól menne. Nekem jó a nyelvérzékem, neki nem annyira de ha szánna rá időt neki is menne. Megkérdeztük az angoltanárunktól, hogy van-e a sulinkban cserediák program, azt mondta, hogy volt már de most kevés a jelentkező (vagy vmi ilyesmi) ha többen érdeklődnének felvennék a kapcsolatot egy külföldi iskolával. Én nagyon szeretnék kimenni. Főleg azért mert sokat fejlődnék nyelvileg. A kiejtésem nem tökéletes de ott javulna, meg tetszenek az amerikai dolgok (nem a filmes dolgokról beszélek). Őt szerintem kiengednék mert az apja nagyon rá van állva arra, hogy a lánya tanulja a nyelvet és egyszer küldeni akarta Németországba.

Ma mondtam anyámnak ezt a cserediákos dolgot meg, hogy én szívesen kimennék, nem reagált rá rosszul de nem is mondta, hogy engedne vagy valami. Tehát ha lesz ilyen, hogy lehetne menni akkor én akarok de a szüleimmel meg kell beszélni valahogy. Szerintetek mivel érveljek? Vagy egyáltalán hogy kérdezzem meg?

15/L

2012. nov. 21. 14:32
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
57%
15 évesen biztos nem fognak kiengedni.Én sem enegdném ki a gyerekemet ha lenne.Majd ha betőltenéd a 18-at akkor talán igen.Persze attól még megkérdezheted persze,de úgy is tudod mi lesz a válasz.Ha jó a nyelvérzéked és betőltöd a 18-at akkor akár tovváb tanulhatnál ott is,abba még a szüleid is biztos bele egyeznének.
2012. nov. 21. 14:41
 2/27 A kérdező kommentje:
Bocsi, de az ilyen válaszolók kerüljenek. Én most szeretnék kimenni. Nem vagyok egy elvetemült állat, nem meghalni mennék ki. Megbízható vagyok. A nővérem hetedikes korában ment ki Németbe asszem 2 hétre.
2012. nov. 21. 14:52
 3/27 A kérdező kommentje:
Ja igen, itt csak 1-3 hónapról lenne szó. Az én esetemben talán még az a jó, hogy utálok tanulni, ha tanulásról van szó menekülök, egyedül az angol érdekel.
2012. nov. 21. 14:53
 4/27 anonim ***** válasza:
42%

Mint látod rajtam kivűl senki nem válaszolt neked..A helyett hogy megköszönnéd még lehurrogsz...15 évesen szerintem egyedül szülői felügyelettel lehet hogy még a határon sem engednek át a reptéren.Gondolkodjál már!Ki az a hülye aki a 15 éves lányát el engedi a nagy amerikába ahol aztán vannak alakok és mindne félre bűncslekmény.Még 20 évesen is félve engedik el a szülők a gyerekeit külföldre,nem hogy 15 évesen és aamerikába..mire vagy akkor kíváncsi?Mit lehet erre a kérdésre mondani?

Menjél oda anyukádhoz vagy apukádhoz és mond meg nekik hogy a barátnőddel szeretnétek kimenni egy picit amerikába.Kérdezd meg hogy el engednek e.Úgy is nem lesz a válasz de kérdezd meg.Nem utolsó sorban lenne neked erre pénzed?Amerikában csak egy repülő jegy 150-200 ezer ft,plusz még ha 1 hónapig szeretnél ott lenni ahhoz is kell legalább még egysze ennyi.Szóval egy ilyen kis kiruccanás 500-600 ezer ft kb.

2012. nov. 21. 14:59
 5/27 anonim ***** válasza:
79%

Mivel tovább nem is maradhatsz túrista vízummal, 3 hónapnál többről nem is lehet szó:)

Pár hét szokott lenni cserediákban egy ilyen téma, de ehhez nem is kell cserediák. Csomó oldal van, ahol levelezőtársakat keresnek, találj egy ilyet, vedd fel a kapcsolatot vele, megismered és te is kimész, ő is eljön. Csak profitálni lehet ebből, hajrá!

2012. nov. 21. 14:59
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
* szülői felügyelet nélkül.
2012. nov. 21. 15:00
 7/27 anonim ***** válasza:
Így van a járható út az lenne amit az utolsó hozzászoló mondott hogy cserediáknak kimenni.Szerintem ennyi idősen másképpen nem is lehetne nagyon megoldani szülők nélkül...
2012. nov. 21. 15:02
 8/27 anonim ***** válasza:
75%
Félre ne értsél nem rossz indulatból mondom hogy bántsalak téged vagy ilyesmi.De amikor ennyi idős voltam nekem is voltak ilyen vágy álmaim hogy majd kimegyünk amerikába csak úgy.Aztán rájöttem hogy ahhoz pénz is kell.A legjobb amit tehetsz hogy elmész csere diáknak vagy baby szitternek.Ha jól megy az angol akkor nyert ügyed van.
2012. nov. 21. 15:04
 9/27 anonim ***** válasza:
71%

Úristen, mintha Magyarországon nem lenne bűncselekmény, nézz már meg egy Híradót, tiszta Kékfény az egész, egyebet sem hallasz, csak megölte, feldarabolta, elásta, megszúrta, lelőtte...

Az utcára sem engedjük ki akkor a gyereket...

Nagy Amerikába, te jó ég, miért, ha mondjuk San Marinóba menne, ami ugye miniállam, akkor az jobb?

Ha Hawaira megy vagy a Bahamákra, ami szintén kicsi, az jó, mert kicsi? Érdekes felfogás.

Nem mondta, hogy a szüleinek mennyi pénze van, nem mindenki él ebben az országban minimálbérből 5 gyerekkel elváltan, ezért nem lehet senkit megkövezni. Most menjen, lásson világot, ismerjen meg más kultúrákat is, később csak haszna lesz belőle.

2012. nov. 21. 15:07
 10/27 anonim ***** válasza:
87%

Első te miről beszélsz? Világosan leírta a kérdező, hogy az iskola által szervezett cserediák programmal menne. Nem egy tanár felügyeli őket, és a családok, akiknél laknak, ők se kannibálok. Szülői beleegyező nyilatkozattal, iskolával még szép hogy nem szívóznak a reptéren. Ha meg már 18 lesz, akkor hogy menne már ki a sulival?

Kérdező, szerintem várd meg amíg biztos lesz, és csak utána beszélj a szüleiddel. Ha a nővéredet kiengedték, valszeg téged is ki fognak.

2012. nov. 21. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!