Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titkolózásnak, hazugságnak...

Titkolózásnak, hazugságnak számít-e nem beavatni a szülőt egy döntésbe nagykorúként?

Figyelt kérdés
Otthonélőként. Olyan dolog esetében, amit a szülő valószínűleg szeretne tudni, de valójában nem érinti, nélküle is kivitelezhető.
ma 11:38
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
36%

#20 Érintheti a szülőt az othonlakó diák diákhitele, ha az illető van olyan hülye, hogy megvárja, hogy behajtásig fajuljon. Kétlem, hogy ez általános.

Ha a saját példámból indulok ki, engem anno átraktak önköltségesre. Összesen fél évig voltam önköltségesen, mert újrafelvételizéssel visszamentem államira egy nagyon hasonló szakra(a váltásról tudták). Azt a fél évnyi tandíjat diákhitelből fizettem. Nem számoltam be róla a szüleimnek. Kifizetni nem tudták volna a tandíjat, nekem se volt annyi megtakarításom. Minek kellett volna elmondanom, hogy hepciáskodjanak?

Annyi történt, hogy felvettem, a felét rögtön visszafizettem a spórolt pénzemből, a jogviszonyom passzívon megtartottam egy évig. A másik felére meg volt majdnem két évem ELŐTÖRLESZTENI, ugyanis a jogviszony megszűnése után 4 hónappal kell elkezdeni legkésőbb törleszteni. Én addigra már megvoltam, láttam is előre, hogy megleszek. Hát másfél havi nyári diákmunka lett volna nekem a teljes összeg, ha tényleg 0 forintom lett volna. És nem nullán voltam, ráadásul dolgoztam suli mellett. Konkrétan úgy nyár közepén már vissza is lett fizetve a hitelem előtörlesztéssel.

Én úgy gondoltam, hogy semmi közük hozzá, nem érinti őket, nem kell segíteni a megoldásban, szóval nem kell elmondanom. Titoknak nem volt titok, csak tudtam, hogy orbitális nagy vita lett volna belőle, amihez nem volt kedvem.

Igazából én azt gondolom, hogy logikusan végig kell gondolni, hogy mi a terv, lehet-e olyan, hogy nekik kell kihúzni a döntés miatti szrból. Ha erre reálisan nem a válasz, akkor semmi közük hozzá. Hitel kérdésben nagyon nem mindegy, hogy rendszeresen, gondolkodás nélkül felveszel hitelr az új szükségtelen kütyü miatt, vagy párszázezret tandíjra, egyszer, egy kamatmentes hitellel, ráadásul úgy, hogy tudod, hogy még előtörlesztéssel vissza fogod fizetni.

ma 15:26
 22/23 anonim ***** válasza:
42%

20: "Ha az illető van olyan hülye..."

És honnét tudod, hogy a kérdező pont nem ilyen? :-)

ma 15:29
 23/23 anonim ***** válasza:
69%

#22 Hát mondjuk segít, ha nem ordít valakiről, hogy funkcionális analfabéta, mint te.

Sehol nem írta, hogy hitelt akar felvenni. Volt itt egy általánosan megfogalmazott kérdés, hogy titkolózás-e nem beavatni valamibe a szülőket olyasmibe, amihez nincs közük. És volt hozva sok példa, hogy mi az, amihez nincs közük, mert racionálisan nézve nem érinti őket.

Néhány funkcionális analfabéta, többek közt te is, elkezdtétek kiforgatni a kérdést olyan példákkal, amik nem tartoznak bele a szülők életét nem érinti kategóriába. Miközben a megadott alapszituáció az volt, hogy nem érinti a szülők életét a döntés és következménye, max emocionálisan, az is annyira, hogy megsértődik.

Most érted, titkolózok-e a szüleim előtt, ha orgiára megyek a csajomnak, vagy csak nem mondom el nekik, mert semmi közük hozzá? Erre egyszerű válasz az, hogy semmi közük hozzá. A funkcionális analfabéta felé beledumálás meg az, hogy van közük hozzá, mert mi van, ha elkapok egy, akár eddig ismeretlen, halálos nemi betegséget, aztán ápolhatnak halálomig, ami jobban érinti az életüket annál, hogy nem tetszik nekik az orgiázás ténye

ma 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!