Miért számít ez ilyen nagy problémának?
Ha a klasszikus értelemben vett építőmunkásról van szó, akkor tisztelet a kivételnek, de Magyarországon az a jellemző, hogy feketén foglalkoztatják őket, vagy részmunkaidős minimálbérért, vagy napi bejelentéssel és a többség sajnos nem fizeti a TB-jét se és nem igazán tudják beosztani a bevételüket. A többség hónapról hónapra él, a téli időszakban pedig csak kölcsönökből tudják fenntartani magukat. (Saját tapasztalat)
Amennyiben a Te választottad is ebbe a kategóriába esik, akkor ne csodálkozz, ha a szüleid nem örülnek, de ha másról van szó, akkor kérd, hogy adjanak egy esélyt neki.
Az én férjem is építőmunkás, félig roma, és pont leszarom ki mit gondol erről.
15 éve élek vele, ebből 5 éve a felesége vagyok, két gyermekem apja, és a világon a legjobb ember, akit csak valaha is ismertem
Ajánlom neked is, hogy ne erdekeljen mit mond más.
Ha egész évben tudja biztosítani a szokásos anyagi háttereteket, akkor nem értem mi a problémájuk a szüleidnek.
De van igazság a 3-as válaszolónak abban, hogy télen általában megállnak az építkezések, így bevétel sincs, valóban 90%ban feketén dolgozatják őket, nyugdíja kb nem lesz semmi, ha a te párod is ebben a kategóriában dolgozik, akkor értem az aggodalmat.
Ami kapásból eszembe jut egy építőmunkásról: nem vitte sokra az életben, nincsenek nagy tervei, nem túl okos, alkesz, csóró.
Lehet, hogy most még nagy a szerelem, de mi lesz ha az elmúlik és az ember szembesül a valósággal? Mi lesz, ha te majd többet akarsz az élettől, mint amit a párod ezzel a munkával nyújtani tud? Főleg, hogy a tetejében terhes is vagy.
- - a szuleidben felteszem hasonló gondolatok kavarognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!