Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért számít ez ilyen nagy...

Miért számít ez ilyen nagy problémának?

Figyelt kérdés
A szüleim a kezdetektől fogva elég előítéletesek a barátommal szemben csak azért, mert építőmunkásként dolgozik. Amikor elmondtam nekik, hogy terhes vagyok, egyenesen kiakadtak és olyanokkal álltak elő, hogy miért kellett egy ilyennel egyáltalán összeállnom, miért nem találtam valami normálisabbat, ezek után ne is várjak támogatást tőlük. Szóval egyáltalán nem nézik jó szemmel, hogy együtt vagyunk és még csak a legkisebb esélyt sem adják meg neki, hogy megismerjék, pedig amúgy normális srác.
dec. 12. 11:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogy NEKIK miért ekkora probléma azt csak ők tudják, mi csak tippelgetni tudnánk.
dec. 12. 12:01
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
Ne foglalkozz vele, külön éltek, külön életetek van, nem függsz tőlük, így semmi probléma.
dec. 12. 12:07
 3/16 anonim ***** válasza:
64%

Ha a klasszikus értelemben vett építőmunkásról van szó, akkor tisztelet a kivételnek, de Magyarországon az a jellemző, hogy feketén foglalkoztatják őket, vagy részmunkaidős minimálbérért, vagy napi bejelentéssel és a többség sajnos nem fizeti a TB-jét se és nem igazán tudják beosztani a bevételüket. A többség hónapról hónapra él, a téli időszakban pedig csak kölcsönökből tudják fenntartani magukat. (Saját tapasztalat)

Amennyiben a Te választottad is ebbe a kategóriába esik, akkor ne csodálkozz, ha a szüleid nem örülnek, de ha másról van szó, akkor kérd, hogy adjanak egy esélyt neki.

dec. 12. 12:22
 4/16 anonim ***** válasza:
91%

Az én férjem is építőmunkás, félig roma, és pont leszarom ki mit gondol erről.

15 éve élek vele, ebből 5 éve a felesége vagyok, két gyermekem apja, és a világon a legjobb ember, akit csak valaha is ismertem

Ajánlom neked is, hogy ne erdekeljen mit mond más.

dec. 12. 12:25
 5/16 anonim ***** válasza:
80%
A párod azért vigyázzon, nehogy lerobbanjon 50 éves kora előtt...
dec. 12. 13:34
 6/16 anonim ***** válasza:
20%
Előítéletesek. Amennyire meg tudod tenni, ne foglalkozz velük, pláne ha semmilyen értelemben nem függsz tőlük anyagilag.
dec. 12. 13:55
 7/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha egész évben tudja biztosítani a szokásos anyagi háttereteket, akkor nem értem mi a problémájuk a szüleidnek.

De van igazság a 3-as válaszolónak abban, hogy télen általában megállnak az építkezések, így bevétel sincs, valóban 90%ban feketén dolgozatják őket, nyugdíja kb nem lesz semmi, ha a te párod is ebben a kategóriában dolgozik, akkor értem az aggodalmat.

dec. 12. 14:31
 8/16 anonim ***** válasza:
34%
Ez a foglalkozás valóban nem túl magas IQ-ról árulkodik
dec. 12. 14:46
 9/16 anonim ***** válasza:
42%

Ami kapásból eszembe jut egy építőmunkásról: nem vitte sokra az életben, nincsenek nagy tervei, nem túl okos, alkesz, csóró.

Lehet, hogy most még nagy a szerelem, de mi lesz ha az elmúlik és az ember szembesül a valósággal? Mi lesz, ha te majd többet akarsz az élettől, mint amit a párod ezzel a munkával nyújtani tud? Főleg, hogy a tetejében terhes is vagy.

- - a szuleidben felteszem hasonló gondolatok kavarognak.

dec. 12. 14:53
 10/16 anonim ***** válasza:
33%
Hát, ha te 16 vagy, ő meg 32, te nyilván otthon élsz és ő mamahoteles, akkor nem csodálom, ha nem orulnek
dec. 12. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!