Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 15 éves kamasznál ti meddig...

15 éves kamasznál ti meddig engednének, hogy ott maradjon egy barátja, osztálytársa hétvégén, ha nem alszik nálunk?

Figyelt kérdés
Ha a vendég gyerek szülei azt mondják részükről bàrmeddig maradhat.

febr. 2. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
90%

56: nem tesszük tönkre a gyerekedet, azt elintézed te magad...

Nemrég töltötte a lányom a 18-at, szerintem már nem lakna itthon, ha ilyen lennék, mint te.

Nálunk amúgy ha több barátja van itt esetleg hétvégén, akkor 10 körül max mindenki hazamegy, van 2 nagyon jó barátnője, akiket én is ismerek és kedvelek pici koruktól. Nyáron előfordult, hogy hajnalig itt voltak, beszélgettek társasoztak. Ettől én tudtam fürödni, vacsorázni és aludni is.

febr. 3. 22:52
 72/83 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs elõre megbeszélve, hogy vacsorára is marad, akkor 6-kor de legkésõbb fél 7-kor illik elkezdeni szedelõzködni. Ott héredelni és várni, hogy hívjanak meg vacsorára, illetlenség.
febr. 4. 12:12
 73/83 anonim ***** válasza:
82%
Biztos egy tál rakott krumplin akar lehúzni titeket. Vigyázz, nehogy kiegyen a vagyonotokból. :D
febr. 4. 16:50
 74/83 anonim ***** válasza:
0%

> "nem tesszük tönkre a gyerekedet, azt elintézed te magad..."

Ismét a szövegértés, ismét a kiragadott példa.

febr. 4. 17:00
 75/83 anonim ***** válasza:
0%

Ez a cikk pont nektek való:

[link]

És mielőtt válaszolnátok: Ne tegyétek! Nem fogok több választ írni. Alkalmatlanok vagytok értelmes vita folytatására. Ti már eldöntöttétek, hogy mi a jó és ahogy nézem azóta is csak a pirosat nyomjátok mindenkire.

febr. 4. 17:03
 76/83 anonim ***** válasza:
82%

Értjük, hogy kellemetlen… kiderült, hogy vagy nem értetted a kérdést vagy egészen ostoba szabályok mentén neveled a gyerekedet.

Két becsületes lehetőséged van. Vagy beismered, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, vagy kitartasz az elképzelésed mellett, és megpróbálod az eredeti álláspontodat alátámasztani.

Te egy harmadikat választottál: össze-vissza vádaskodsz, hazudozol, tagadsz és másokat vádolsz a saját hibáiddal (jelesül a szövegértési képességek hiánya).

Szóval? Beismered, hogy nem értetted az eredeti kérdést, kitartasz amellett, amit tegnap oly nagy mellénnyel bizonygattál vagy tovább nyomod az értelmetlen és összefüggéstelen védekezést?

febr. 4. 19:01
 77/83 anonim ***** válasza:
82%

"Ismét a szövegértés"

Sztm te ezt hanyagold mer neked nem megy.. 🤣🤣

Nem neked szólt a kérdés haho!🤣

febr. 4. 19:34
 78/83 anonim ***** válasza:
0%

Természetesen nem fogok beismerni semmit.

Nem én vagyok az, aki folyamatosan kiragadt szavakból csinál elefántot és magyarázza, hogy nem értem a kérdést.

Eleve nem is abból indult ki a vita, hanem abból, hogy az itteni válaszolók szerint elfogadhatatlan a 19 órás időpontom és megy a másik lepontozása, illetve minősítése szavakkal. Azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan.

Elmagyaráztam, hogy mi a gond a későivel, nem értettétek meg. Megvádoltatok azzal, hogy én dobálom a sarat, miközben ti minősítetek engemet. Megkérdeztem hol írtam ilyet, válasz rá: "nincs kedvem visszakeresni". Én már többet nem tudok ehhez mit hozzáfűzni. Saját magatokból csináltatok hülyét.

A szövegértéshez ismét egy jó adalék, hogy megkértem mindenkit, ne válaszoljon többet nekem, erre csakazértis jött pár komment. Akkor nem is tudom, hogy kinek van problémája a szövegértéssel. És persze megint ki lett ragadva egy szó a kommentemből, pedig alig 1-1 mondatot írtam csak. Ez már rekord.

febr. 4. 20:02
 79/83 anonim ***** válasza:
82%
Jójó... Mindenki hülye, csak te vagy helikopter. :D
febr. 4. 20:07
 80/83 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, hogy egy elég feszült vitából idéztél, és láthatóan frusztrált vagy a helyzet miatt. Az ilyen online viták könnyen eldurvulhatnak, főleg amikor az emberek félreértenek egymást, vagy érzelmileg reagálnak.

Mit tehetsz most?

Lépj egyet hátra:

Néha a legjobb döntés egy kis szünetet tartani. Ha kilépsz a helyzetből, és időt hagysz magadnak, könnyebb lesz tisztábban látni a dolgokat.

Tisztázó üzenet:

Ha még szeretnél reagálni, röviden és világosan írd le, mit szerettél volna eredetileg mondani. Kerüld a visszavágásokat, mert azok csak olajat öntenek a tűzre.

Ne vedd magadra:

Az interneten sokan sokféleképp viselkednek, és gyakran az érzelmek helyett az ego irányítja a beszélgetést. Az, hogy mások hogyan reagálnak, nem feltétlenül rólad szól, még ha úgy is tűnik.

Törődj azzal, ami fontos:

Ha a vita már nem konstruktív, nem muszáj bizonygatni az igazadat. Néha az erő abban rejlik, hogy el tudod engedni a dolgot.

Ha szeretnéd, segíthetek átfogalmazni egy lezáró üzenetet, ami tiszteletteljes, de határozott. Vagy akár csak kibeszélheted itt, hogy levezesd a feszültséget.

Elérted a(z) Free csomag limitjét a(z) GPT-4o. modellhez

Az új válaszok egy másik modellt fognak használni, amíg a limited visszaáll 21:00 után.

Előfize

febr. 4. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!