Szerintetek gáz az, ha az anyuka belép és írdogál üzeneteket a 15 éves fia osztálytársainak Mssengeren?
Amikor kilencedikes voltam és e.ü.-i okok miatt nem tudtam jelen lenni az iskolában, anyukám folyamatosan belépett a Messengerembe és az osztálytársaimtól kérdezgette, hogy volt-e házi, lesz-e dolgozat a héten stb. Ráadásul osztálycsoportokba, sőt, még olyannak is üzent, akivel nem voltam jó kapcsolatban. Miért kutatott az üzeneteim között és miért írt az én nevemben? Én direkt olyanokkal vettem fel a kapcsolatot ilyen esetekben, akiben megbíztam/ a legjobb tanuló az osztályban. És akárhányszor elmondtam neki azt, hogy meglesz idővel és megkapom (ami így is lett), kiderült később, hogy több embertől (még tanártól is!) elkérte a leckémet, hogy "biztosak legyünk abban, hogy valóban meglegyen a házi feladatom" Miért?
A kérdés azért merült fel bennem 3 év után, mert most végzősként kitalálta azt, hogy ha nem írok levelet a tanárnőnek, amiért nem készít fel a vizsgánkra, akkor az én nevemben fog írni egy levelet. Miért avatkozik bele? Oké, hogy jót akar, de ezeket a lépéseket én is meg tudom tenni lassan 19 éves létemre! És meg is tettem, de sajnos a tanárunk így se foglalkozik velünk.. Remélem nem fog beleavatkozni az anyám. készülök a vizsgákra, ahogy csak tudok, még így online is.
Elolvastam az egészet: én konkrétan elküldeném melegebb éghajlatra ezért. Ezt már nem lehet kivetíteni az idősek és a modern technológia közötti szakadékra. A te nevedben kommunikál másokkal. Az iskola a te jelenlegi munkahelyed, neked kell intézni. A gyereket otthonról motiválni kell, és segíteni, DE SOHASEM HELYETTE, pláne nem az ő nevében.
Kérdező: anyád egy gyökér. Sajnálom. De ennek tudatában - hogy ez egyáltalán nem normális - talán könnyebb lenne kezelni a helyzetet.
Jelszóváltoztatás mindenhol, telefonra jelszó/PIN/minta, amit akarsz.
Anyád nem ismeri a személyes szféra fogalmát. Azt hiszem a helikopter szülő a helyes megnevezés.
Mikor annyi voltam a szüleim az én Facebook-omat használták (sajátot nem akartak csinálni, az enyém autómatikusan bejelentkezett, stb), de mikor úgy írt rám valaki, hogy épp nem én voltam a gépnél, visszaírták, hogy "Nem Anita vagyok"
És az hogy a nevedben akar írni egy (félig) hivatalos levelet, még bűncselekmény is.
Arról meg nem is beszélek, hogy mekkora gyökérség...
6 - Úúúú hány ilyen volt...
- Szia szépség, mit újság? A múltkoritól, ha csak eszembe jut már kő kenény leszek..
- Szia, nem Anita vagyok!
7
Az ilyen dolgokat akkor (és most sem) nem Facebook-on intéztem. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!