Szerintetek gáz az, ha az anyuka belép és írdogál üzeneteket a 15 éves fia osztálytársainak Mssengeren?
Amikor kilencedikes voltam és e.ü.-i okok miatt nem tudtam jelen lenni az iskolában, anyukám folyamatosan belépett a Messengerembe és az osztálytársaimtól kérdezgette, hogy volt-e házi, lesz-e dolgozat a héten stb. Ráadásul osztálycsoportokba, sőt, még olyannak is üzent, akivel nem voltam jó kapcsolatban. Miért kutatott az üzeneteim között és miért írt az én nevemben? Én direkt olyanokkal vettem fel a kapcsolatot ilyen esetekben, akiben megbíztam/ a legjobb tanuló az osztályban. És akárhányszor elmondtam neki azt, hogy meglesz idővel és megkapom (ami így is lett), kiderült később, hogy több embertől (még tanártól is!) elkérte a leckémet, hogy "biztosak legyünk abban, hogy valóban meglegyen a házi feladatom" Miért?
A kérdés azért merült fel bennem 3 év után, mert most végzősként kitalálta azt, hogy ha nem írok levelet a tanárnőnek, amiért nem készít fel a vizsgánkra, akkor az én nevemben fog írni egy levelet. Miért avatkozik bele? Oké, hogy jót akar, de ezeket a lépéseket én is meg tudom tenni lassan 19 éves létemre! És meg is tettem, de sajnos a tanárunk így se foglalkozik velünk.. Remélem nem fog beleavatkozni az anyám. készülök a vizsgákra, ahogy csak tudok, még így online is.
A kérdés azért merült fel bennem 3 év után, mert most végzősként kitalálta azt, hogy ha nem írok levelet a tanárnőnek, amiért nem készít fel a vizsgánkra, akkor az én nevemben fog írni egy levelet.
na de azt írod, esélye sincs belépni. Ergo semmi értelme az egész hisztinek három év után.
Ha a saját profiljából írogat a tanároknak akkor rá se ránts, csak magát fogja leégetni. Esetleg írj egy levelet azoknak a tanároknak akikkel beszél, hogy nem tudod hogy anyukád miket ír nekik, mert veled ezt nem osztja meg, de ha bármi bántót akkor elnézést kérsz, ezzel te nem tudsz mit tenni.
Viszont az efféle viselkedésről nagyon gyorsan próbáld meg leállítani, ha kell akkor csúnyán, mert még csak most jön az életednek az a része ahol aztán tényleg lesz mit intézni, munka, egyetem, diákszervezetek, albérlet, párkapcsolatok stb., ha pedig most nem állítod le, akkor kellemetlen éveknek nézel elébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!