15 éves kamasznál ti meddig engednének, hogy ott maradjon egy barátja, osztálytársa hétvégén, ha nem alszik nálunk?
#61 de most komolyan
Miért nem tudsz elmosogatni a gyereked barátjától?
Tipikusan az a szülő vagy aki mindenkit elmar a gyereke mellől.
Barátnőm anyja volt ilyen
Én voltam szegény csajnak az egyetlen barátnője.
61
De ha nem nagytakarításról beszélsz, akkor mit az istent zavar, hogy a lakás egy másik helyiségében van plusz egy ember?????
Nem tudsz elmosogatni tőle, vagy mi a problémád? Nem tudod leszedni az asztalt? Nem tudsz felsöpörni vagy szellőztetni attól, hogy egy idegen 15 éves a te gyerekeddel beszélget?
Mégis hogy kell ezt elképzelni?
Csak amúgy elég szomorú, hogy ilyen emberek gyereket nevelnek.
Én alapvetően egyetértek a szabályok, korlátok kialakításával, azzal, hogy kereteket kell szabni a gyereknek, esetenként a kívánsága ellenére. De ennyire ragaszkodni teljesen értelmetlen elképzelésekhez, és a saját kényelmünk oltárán feláldozni a gyerek minden kedvtelését… ez engem meghalad.
Mintha havi egy-két alkalommal olyan borzasztó lenne 5 percre összefutni a gyerekem haverjával.
Én kérdeztem, hogy milyen házimunkában zavar egy gyerek, aki valószínűleg benn ül egy szobában, erre te magad hoztad fel a mosogatást, bocs má', hogy "kiragadtuk" 😀
Továbbra sem tudom elképzelni, hogy mit tudsz 7 után házitündérkedni, amit a vendég mellett emberi időben nem sikerül, de szerintem már te sem tudod, miket hordasz itt össze...
Ezt a 8-10 óra alvást sem tudtad értelmesen leírni, aztán csodálkozol, hogy nem értjük, miért ne fekhetne le mondjuk éjfélkor egy 15 éves, ha másnap alhat nyugodtan bármeddig (de amúgy sem rendszerességről volt szó, egy-egy nap igenis beleférhet a későbbi elalvás vagy rövidebb alvásidő, ha amúgy rendesen alszik).
Nem tudom, hogy mennyi idősek a gyerekeid, de remélem, hogy még kicsik, és van időd összekapni magad, mire kamaszodnak, mert borzasztó rugalmatlannak tűnsz.
A becsmérlést meg tényleg hagyjuk, te kezdtél "felelőtlen szülőzni"...
Ezek azok a szülők, akik szilveszterkor ágyba parancsolják a 13 éves gyereküket este 9-kor. A nyári szünetben meg nem nézhetik meg a foci VB döntőjét, mert “az alvás nagyon fontos egy fejlődésben levő szervezetnek”.
Nekem nem voltak kifejezetten laza szüleim, de ezt a típusú rögeszmés merevséget már gyerekként sem értettem, és áldom az eget, hogy ennél azért eggyel normálisabb családban nőttem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!