Hogyan lehet megszüntetni a gyámság alá vételt?
Apám 2022 ben a gyámhatóságnál aljas módon elintézte hogy a gondozása alatt álljak ezzel beteljesítse a valószínűleg évek óta tervezett teljes kontrollt. A legfőbb kérdésem ezen a témán elindulva hogy milyen mód van rá hogy én személyesen tudjam beszüntetni ezt. Múltkor mikor a kórházban reseteltem újra a szobatársam mondta hogy erre van mód jogilag elintézni biztos nem én vagyok az egyetlen aki ennek a rendszernek az áldozata biztos hogy más embert is likvidálnak előszeretettel.
A kérdésem az hogy beszéljek apámmal vagy indítsam el én az eljárást teljesen egészséges vagyok pár éve már.
Elöször is nem ártana, ha megtanulnál rendesen fogalmazni, mert a kérdésed elég zavaros, nem igazán érthetö.
Másodszor olyan nincs, hogy valaki "elintézi" a gyámság alá vételt, ennek elég sok feltétele van, többek közt megfelelö orvosi szakvélemény, nem egy emberen múlik.
Harmadszor a pszichiátrián lévö más betegek véleménye nem kifejezetten megbízható információ, erre adni elég butaság.
Ami szerintem esetleg járható út, hogy elöször a kezelöorvosoddal beszélsz erröl, ha szerinte sem szükséges a gyámság alá helyezés, akkor ö el tudja indítani az eljárást.
"Én úgysem egyeztem bele akkor sem "
Ez nem is szükséges hozzá. És a lefizetve sem lett senki.
Beszélj a kezelőorvosoddal, hogy hol kérheted a felülvizsgálatot és milyen esélyeid vannak.
6
Senkit nem visznek be, de főleg nem tartanak bent ok nélkül. És nem úgy tűnik, hogy rendben lennél.
És miért hívta apád? Mert biztos nem békésen üldögéltél a Tv előtt.
A bírói ítéletre rá szokták írni, hogy mikor kell felülvizsgálni a gondnokság alá vételt. Ha csak részleges, akkor 5 évente, ha teljes körű, akkor 10 évente.
Szerintem sem visz be a mentő csak azért, mert az "apád úgy döntött, hogy bevitet.."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!