Idős szülőért mennyi áldozatot kell hozni?
20, Igen, de ezt az idősek fogják megszopni, de nagyon.
Mert ugye ha a gyerekedet bántod, azt elveszi az állam. Ha az idős szülőket, akkor mi lesz?
Meg szerinted fogják ellenőrizgetni, hogy hol mi van? Nincs rá kapacsitásuk.
A csecsemsőknél is mondják, hogy anyuka, ha már nagyon idegesíti, inkább hagyja ott és menjen ki, ne rázza meg... na egy idős, demens ember is tud ám idegesítő lenni, plusz add hozzá több évtized sérelmeit, konfliktusait.
Ez a törvény olyan családon belüli erőszak meg gyilkossági mutatókat csinál majd hosszú távon, hogy azt se tudják hova kapjanak.
Nem "kell" semennyit.
A felnőtt "gyereknek" van saját élete, saját családja, esetleg nem is szülő közelében lakik. Ilyenkor mi a szitu? Költözzön vissza anyukához, hogy ápolja? Mert bizony legtöbbször sajnos ez az "elvárás".
Én megmondtam a szülőmnek külön költözés előtt, időben gondoskodjon idősebb korában az életéről, otthont keresni, vagy valamit, mert én nem fogok hazaköltözni csak ezért.
Akkor csak 60 km-re költözem, de már 1300 km-re élek otthonról, szóval nem is jöhetne szóba ilyesmi.
Huszonkettes senkit nem kötelezhetnek rá, hogy fedezze az idős szülője anyagi szükségleteit. Ilyen nincs.
A szülőtartás létező dolog, az kemény 20 ezer forint. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!