Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apa hiánya miért csak...

Az apa hiánya miért csak felnőtt koromban mutatkozik?

Figyelt kérdés
3 éves voltam amikor a szüleim elváltak, utána még néhányszor találkoztam az apámmal, de nem sokszor. Több mint 10 éve, hogy nem láttam és most vagyok 21 éves lány. Fiatalabb koromban sosem gondolkoztam ezen, de mostanában egyre rosszabb és egyre jobban érzem ennek a hiányát és hogy valójában egy nagy nyomot hagyott bennem, ami kihatással lesz az egész életemre. Nem ő hianyzik, mert sosem volt mély kapcsolatunk, hanem az apai szeretet. Ha meglátom, hogy más lány közeli viszonyban van az apjával, nagyon rossz érzés önt el. Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan dolgoztátok fel?

jan. 4. 00:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
Nem maga az apa a hiányzó dolog, hanem azok a dolgok, amiket megtanulhattál volna, de erről lemaradtál. Értem, mire akarsz kilyukadni (mint pl a született vak sem tudja, miből marad ki), de másnál viszont láthatod, ő mit kap mondjuk mindkét szülőtől, ahol egészséges a család. Akarva-akaratlanul összehasonlítod magad másokkal (gyerekként, kamaszként főleg), és egy idő után látni fogod, adott jellemhibád hogy kötődik ahhoz, hogy mondjuk nem volt jelen az életedben egy apa.
tegnapelőtt 09:30
 12/14 anonim ***** válasza:
85%
Családi mintákat kap az ember. Ezeket felismerve felnőttként tudja nagyon tudatosan, és gyakorlással felülírni. Ha rossz volt a szülei házassága, ha hiányzott az egyik szülő, akkor azt. Tipikus lehet a kötődéstől való félelem vagy pont a túlzott függés, idealizálás is. Pl. valaki azt szűri le, hogy minden férfi úgyis gonosz és lelép. Más úgy gondolja, biztos csak ő nem szerethető és bárkit elfogad... Vagy gyereket nem mer vállalni, mert akkor biztos úgy jár, mint a szülei.
tegnapelőtt 10:24
 13/14 anonim ***** válasza:
66%

Sok férfi csinál gyereket, aki nem való szülőnek, így ezektől semmi pozitívat nem fogsz tanulni, csak azt, hogy kell hazajönni a kocsmából részegen pl.

Na meg sokan felnőtt testben gyerekek.

Én inkább csak azt láttam, hogy a szüleim mennyire gyerekesen viselkednek.

Vannak helyzetek, amikor jobb, ha nem látsz mintákat.

Vannak esetek mikor az is jobb, ha nevrlőotthonban nőnek fel emberek, nem mérgező szülőkkel.

tegnapelőtt 11:41
 14/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem vitattam, hogy vannak rossz szülők. Csak hogy a hiány is egy minta. Nincs tiszta lap, mindenkinek fel kell valamit dolgozni, kilátnia egy készen kapott rendszerből és belátnia, amit ő tud tenni önmagáért. És ezt csak felnőttként lehet.
tegnapelőtt 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!