Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem adja ide a lakcímkár...

Anyám nem adja ide a lakcímkártyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Még ünnepek előtt jóval elhagytam, de azóta van új, postai úton otthonra kértem, így anyu vette át. Az van, hogy nem hajlandó odaadni "csak úgy", mert "majd megint elhagyom, jó helyen van az nála, úgysincs rá sűrűn szükség".

Ünnepek alatt nem izéltem ezen, mondom jól van, úgyis itthon vagyok, kit érdekel, de pár napon belül cuccolok vissza az egyetem városába. Mondtam, hogy adja vissza, de nem hajlandó, azzal jön, hogy ha majd kell valami papír kitöltéséhez, akkor elküldi az adatot róla, ha meg fizikailag kell, akkor majd hazamegyek érte.

Viszont nekem rendszeresen kéne, fizikailag, de arról nem szeretném, ha tudna. Szerintem nem is lényeg, mert az én iratom, de hiába, ha nem adja oda...

jan. 3. 11:40
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
36%
#39, ez egészen addig - vagyis onnantól fogva - igaz, ha nem függne (vagy nem fog már függeni) anyagilag a másiktól. De nyilván függ tőle. Nem véletlenül jár plazmázni.
jan. 4. 11:34
 42/51 anonim ***** válasza:
62%
41.: Ha van egy tehermentes fél lakása, akkor már annyira nem függ. Másrészt az anyja nem dobhatja ki abból az ingatlanból, aminek ő résztulajdonosa.
jan. 4. 11:36
 43/51 A kérdező kommentje:

#42 Nem vagyok sokkal beljebb a fél házzal, ami egy lepukkant kisvárosban van, kb a semmi közepén.

Jelenleg nappali tagozaton tanulok, csak hétvégén tudok dolgozni, annyiból nem lehet megélni. Maximum durva vita esetén anyám nem tud kidobással fenyegetni, csak azzal, hogy megvágja az anyagi támogatást, én meg hagyhatom ott az egyetemet(levelező kizárt, a szakom nem indult párhuzamosan sehol), és költözhetek haza. Semmivel nem lennének beljebb.

jan. 4. 11:51
 44/51 anonim ***** válasza:
0%
Nem örököltél valami kis pénzt apádtól?
jan. 4. 11:56
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon függsz tőle, akkor bekkeld ki a diplomáig, utána pedig usgyi el tőle. De a lakcímkártyádat akkor se tarthatja vissza.
jan. 4. 11:57
 46/51 anonim ***** válasza:
84%

Egyértelműen a rövid pórázon tartás a cél, ahogy írtad, "ha kell a kártya, hazajössz érte"

Menj be egy kormányablakba, és kérj egyet.

jan. 4. 12:17
 47/51 Darius- ***** válasza:
6%
Szerintem nem kell újat kérned. Addig keresed, amíg megtalálod. Ha nem megy szép szóval, máshoz kell folyamodni. Lehet szólni a gyámügynek is. Az utóbbi kommenteket olvasva lehet jobb lenne neked náluk.
jan. 5. 02:20
 48/51 Darius- ***** válasza:
0%
22 -Ugyan már, itt a többség érzelemből pontoz, nem pedig logikusan. Ez nem a tudományos akadémia, semmit nem mutat a pontozás.
jan. 5. 02:22
 49/51 anonim ***** válasza:
84%

Darius, milyen gyámhivatal? A kérdező nagykorú.

Amúgy lehet, hogy én is körbenéznék - pl. hivatalos iratok fiókban/mappában -, hogy hová tette a lakcímkártyámat. És elvenném.

jan. 5. 05:28
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

Nagy valószínűséggel nem a többi irat között tartja, mert ha egy kicsit is gondolkodik, sejti hogy valószínűleg a kérdező is ott keresné először.

Szerintem a pénztárcájában lesz.

jan. 5. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!