Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem adja ide a lakcímkár...

Anyám nem adja ide a lakcímkártyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Még ünnepek előtt jóval elhagytam, de azóta van új, postai úton otthonra kértem, így anyu vette át. Az van, hogy nem hajlandó odaadni "csak úgy", mert "majd megint elhagyom, jó helyen van az nála, úgysincs rá sűrűn szükség".

Ünnepek alatt nem izéltem ezen, mondom jól van, úgyis itthon vagyok, kit érdekel, de pár napon belül cuccolok vissza az egyetem városába. Mondtam, hogy adja vissza, de nem hajlandó, azzal jön, hogy ha majd kell valami papír kitöltéséhez, akkor elküldi az adatot róla, ha meg fizikailag kell, akkor majd hazamegyek érte.

Viszont nekem rendszeresen kéne, fizikailag, de arról nem szeretném, ha tudna. Szerintem nem is lényeg, mert az én iratom, de hiába, ha nem adja oda...

jan. 3. 11:40
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
71%

Ha lejár a bankkártyád ahhoz nem is kell lakcímkártya, azt automatikusan küldik az újat.

Mond hogy elhagytad és újat kell csináltatnod.

Nem próbáltál még vele leülni és beszélni erről, hogy elég beteges amit művel? Esetleg más rokon segítségét kérni aki esetleg tud rá hatni?

jan. 3. 17:56
 32/51 anonim ***** válasza:
53%
Igényelnék újat más címre
jan. 3. 18:15
 33/51 anonim ***** válasza:
53%
Bemész akármelyik ocsmányirodába és azonnal kiállítják.
jan. 3. 18:55
 34/51 anonim ***** válasza:
36%

Írtam korábban is, bár akkor még csak tipp volt, hogy oda kell-e a lakcímkártya?

Én is voltam plazma donor korábban, más meg nem jutott eszembe nekem se, ahol tényleg kb heti szinten vagy havonta kellene.

Ott is elég ha fénymásolat lenne nálad, vagy legalább kép. Volt mikor nekem se volt nálam, de meg lehetett oldani akkor is. Annyi, hogy a személyit adtam le a szekrenykulcs miatt. A régit meg tudtam mutatni képen. Az új meg gyártás alatt volt.

jan. 3. 19:46
 35/51 A kérdező kommentje:
#34 Ahová megyek, ott nem fogadják el fotón, meg nem a szekrénykulcs miatt kérik... Konkrétan igazolnom kell vele, hogy olyan megyében lakom a lakcímkártya szerint, ahonnan fogadhatnak donort.
jan. 3. 20:11
 36/51 anonim ***** válasza:
84%
Ha hirtelen kórházba kerülsz, ott is kérik a lakcímkártyát, mikor sbora mentünk a kisfiammal, az övé is kellett... Akkor majd a mentő hazakanyar érte, vagy hogy gondolja anyád?
jan. 3. 21:41
 37/51 anonim ***** válasza:
84%
Bemész egy kormányablakba és ca. 15 perc alatt kiállítanak neked egy újat.
jan. 4. 11:06
 38/51 anonim ***** válasza:
79%

20-as, bocs, az anyuka követ el bűncselekményt, még szép, hogy értelmes ember ráhívja a rendőröket.

Kibaccni pedig nem lehet csak úgy, mivel ott él, de ezt is elmondják a zsaruk ;)

jan. 4. 11:07
 39/51 anonim ***** válasza:
69%

25-ös, ez nem igaz. Két FELNŐTTRŐL beszélünk, ergo eléggé egyenrangú a helyzet.

Hogy anyám és apám azzal jönnéek, hogy nekik több joguk van bármihez csak mert ők a szüleim, kiröhögném őket.

És a hivatalos szervek is, mert ez pusztán szubjektív hiszti, csak épp köze nincs a valósághoz.

Egy felnőtt ember egyenrangú az anyjáékkal - hogy egyesek olyan ostobák, hogy ezt nem fogják fel, az ő bajuk.

jan. 4. 11:09
 40/51 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem akarod feljelenteni, akkor csináltass egy újat és helyben vedd át. De fel is jelentheted. A harmadik lehetőség, hogy feltúrod a lakást és megkeresed. Közlöd anyáddal, hogy nem tarthatja vissza.

Tulajdonképpen fogvatart téged. Nagyon beteg. Szerintem menekülj tőle, ez csak rosszabb lesz. Ha lediplomázol, kiköveteli, hogy olyan munkád legyen, ami a lakáshoz köt, ne költözz külön. Élete végéig szívhatja a véredet, ha hagyod.

Az a veszély is fennállhat, hogy amíg alszol, elveszi az újat is. Simán belenyúl a táskádba és eltulajdonítja. Költözz külön tőle. Ha a lakás fele a tiéd, azt akár el is adhatod és elmehetsz belőle máshova venni egy másik lakást.

jan. 4. 11:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!