Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nekem miért kéne fizetnem a...

Nekem miért kéne fizetnem a mamám házának rezsijét, mikor nem az enyém lesz?

Figyelt kérdés
Mamám meghalt, a házát anyám nem tervezi sem eladni, sem odaadni senkinek. De kitalálta hogy azért ne legyenek kikapcsolva a dolgok, dehát víz, gáz, villany ugyanúgy legyen. Apám azt mondta, hogy felejtse el, hogy ő fizetni fogja, anyám htb, szóval nincs bevétele. Kitalálta, hogy fizessem én, mondtam hogy megkapom akkor a házat? A válasz nem volt, akkor tőlem is nem volt a válasz.

dec. 20. 09:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Általánosságban, de a konkrét helyzeteknek mindig van valami specifikuma. Az anya itt egyelőre nem akarja eladni a házat, ennek oka sok minden lehet, akár érzelmi kötődés, akár valamilyen nagyon ködös hosszútávú cél. És az, aki ismeri a házat, mert ő jár oda, az bizony kaphat egy lépésnyi előnyt. Itt nem azt kell elképzelni, hogy az anya kezeit dörzsölgetve eladja a házat, hanem hogy valamiben még maga is bizonytalan.
dec. 21. 10:28
 22/26 anonim ***** válasza:

Ridegen hangzik, de ne pazarolj pénzt, időt vagy energiát arra, amihez semmi közöd. Ha fizetnéd a rezsit, a minimum az lenne, hogy beköltözhetsz és használod az ingatlant annak a veszélye nélkül, hogy anyád eladja a fejed fölül. Minden fillér, amit ráköltesz (felújítás, kertrendezés, számlák) ajándék lenne anyádnak, aki nem dolgozik, de igényei vannak.

Jól teszed, ne légy jószívű balek, mert anyád szentimentális ragaszkodása egyszer csak elpárolog, eladja és feléli a ház árát, te meg reménykedtél a semmiben.

Aki azt írja, rendezd a kertet, mert akkor lesz helyismereted És akkor beljebb leszel, az szerintem naiv. Mégis ki nem szrja le, milyen virágsor van kint, ha anyuka eladja és az új tulaj ledózerolja az egészet?

Mi is vettünk telket bontandó házzal, nagy virágos kertje volt. Az utcabeliek még minket kértek számon, hogy miért nem gondozzuk és járhatnak be családostól hozzánk nézelődni, legyen nyitva a kapu. Mi letoltuk az egészet, nagyobb házat építettünk és eltűnt a kert. Mi voltunk az utca gondosza. A legtöbb vevő ilyen és egy kis kertészkedés nem segít téged jobb helyzetbe.

dec. 21. 10:28
 23/26 anonim ***** válasza:
Egy tárgy, egy emlék, egy ötlet a kert kihasználhatóságából, akármi sokat számíthat kényes helyzetben. Aki isermi jól a házat, mert az apróságokat ő csinálja, az jobban tud érvelni, akár mg tök reálisan is, az pedig ritka, hogy a tulajdonosnak eleve betonszilárd elképzelése van, ami semmiféle érvelésre nem hajlik meg.
dec. 21. 10:32
 24/26 anonim ***** válasza:
49%
Az viszont érdekes kérdés, milyen biztosítékot lehet kérni. A tulajdonjogot ezek szerint nem adta meg, legalábbis most nem. Kérdés még, milyen egyéb fajta biztosítékot lehet kérni tőle, hogy ne tegyen keresztbe váratlanul. Valószínűleg lehetnek lágyabb vagy részlegesebb, lépcsőzetesebb fajta biztosítékok is.
dec. 21. 10:39
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
(Szerint ingatlanjogban jártas szakjogász tud segíteni, milyen fajta szerződést lehet kötni Közted és Anyukád között, ami pont erre a helyetre szabható testre)
dec. 21. 11:02
 26/26 anonim ***** válasza:
44%
A mai világban mi visz rá valakit, hogy háztartásbeli legyen kB lenullázva saját magát?
dec. 22. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!