Nekem miért kéne fizetnem a mamám házának rezsijét,
mikor nem az enyém lesz?
Figyelt kérdés
Mamám meghalt, a házát anyám nem tervezi sem eladni, sem odaadni senkinek. De kitalálta hogy azért ne legyenek kikapcsolva a dolgok, dehát víz, gáz, villany ugyanúgy legyen. Apám azt mondta, hogy felejtse el, hogy ő fizetni fogja, anyám htb, szóval nincs bevétele. Kitalálta, hogy fizessem én, mondtam hogy megkapom akkor a házat? A válasz nem volt, akkor tőlem is nem volt a válasz.
A család az család. Beszéljétek meg mi lesz a ház sorsa. Addig pedig nem hinném, hogy egy lakatlan ház pár ezer forintos rezsije ekkora problémát okoz.
dec. 20. 11:16
12/26 anonim válasza:
Nem kell rezsit fizetned, anyád majd megoldja magának ahogyan akarja.
dec. 20. 11:18
13/26 anonim válasza:
Bárcsak lenne valami olyan megoldás, hogy a házat se kell eladni es még bevétele is lenne belole az anyadnak. Vajon mi lehet az?
Oh, megvan: kiadja alberletbe es nem kell a rezsit se fizetnie.
dec. 20. 11:20
14/26 anonim válasza:
Ha egy ház üresen áll, minimál rezsije van, max havi 5 ezer forint, ez simán kifizethető lenne, de nem sok értelmét látom, márpedig azért, mert ha nem lakja senki, akkor kb. 5 év és tönkremegy.
Egyszerűen az üresen tartásnak nemhogy értelme nincs, de még kárt is csináltok magatoknak. Adja ki, adja el, ajándékozza el, de nem tartsa üresen.
dec. 20. 11:41
15/26 anonim válasza:
Itt nem a par ezer forintrol van szo, hanem az elvrol. Hogy miert a kerdezo fizesse, aki nem hasznalja, nem is lakik benne??
Ennyi erovel az en villanyszamlamat is fizethetne valaki mas, mert csak, mert parezer ft.
dec. 20. 14:22
16/26 anonim válasza:
Fizetné a tököm. Semmiért nem fizetek, ami nem az enyém. Nem érdekel ki sértődik meg miatta
dec. 20. 15:46
17/26 anonim válasza:
Azért azt említsd meg édesanyádnak,hogy ha nem jelzi a szolgáltatóknak,hogy a ház lakatlan,ugyanúgy jöhetnek a számlák a rezsiről. Bár most épp új évet kezdünk,de ugye van egy átlag,amit fizetni kell havonta. Na a lényeg,hogy pl ha eddig fizetett a mama 10 ezret villanyra,azt fogják ezután is kiküldeni. És előbb utóbb egy tetemes összeg is összegyűlhet.
dec. 20. 23:45
18/26 anonim válasza:
Számomra a legfontosabb kérdés az lenne, hogy miért akarja továbbra is fizetni ezeket. Ha "nem tudom", "csak", "miért ne", vagy hasonló a válasz, akkor nem fizetném, ha meg van valami konkrét oka, akkor attól függően eldönteném.
dec. 21. 06:00
19/26 anonim válasza:
Fizetném, mert hosszabb távon mégiscsak közöm lehet a lakáshoz, még ha eleinte nem is formálisan. Ha én ültetek a kertben csinálok biokertet stb. egy idő múlva én fogom tudni, mi hogy van, ez pedig adott helyzetben pici előny is lehet, esetleg meg tudom akadályozni a lakás elkótyavetyélését, a dolgok rosszra fordulását, csalók megjelenését.
dec. 21. 08:09
20/26 anonim válasza:
19-es, már hogy tudnád megakadályozni, amikor papíron semmi közöd hozzá?
A szitu ez: anyád azt akarja hogy fizesd a rezsit, de nem mehetsz oda, nem rendezkedgetsz (max takaríthatsz), és hogyha úgy dönt, eladja, akkor fizettél havonta - jó esetben csak - 5-10 ezret a semmire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!