Azok a szülők miért vállalnak gyereket, ha nem tudják elfogadni, ha a gyerekük meleg?
22
Az ott van. És amúgy nem ugyanaz a kettő.
Mivel előre nem tudni, hogy milyen lesz a gyermeked. Mindenki úgy áll neki, hogy az övé okos, egészséges, kedves, szorgalmas, szép gyermek lesz. Lesz majd neki egy szép családja, jó élete. Hiába fedi ez ritkán a valóságot, minden szülő ezt akarja a gyermekének. Valahol a fajfenntartáshoz is tartozik, hogy idealizáljuk a gyereknevelést, mivel ha tudnánk, hogy nem olyan gyerekünk lesz, akit elképzelünk, akkor bele sem vágnánk.
Vannak, akik nehezen emésztenek meg dolgokat. Ilyen az is, ha a gyerek meleg. Személy szerint engem nem az zavarna, hogy a fiam/lányom a saját nemét szereti, hanem félteném őt emiatt a világtól, a kritikáktól és aggódnék, hogy mennyire tudná megvalósítani magának a boldog életet. Akárhogy is nézzük, a homoszexualitás manapság egy nehezítő kártya az életben.
Még mindig jobb, mintha bűnöző vagy beteg/sérült ember lenne a gyerek. Ebben is meg lehet látni a jót. De szerintem egy szülő idealizált képében sem jelenik meg az, hogy a gyereke majd a saját nemét fogja szeretni. Előre nem tudni, hogy ezt mennyire bírod majd elfogadni. Van, aki képes rá, más pedig nehezebben emészti meg.
Az én szüleim ezt megszívták, mert én és a bátyám is melegek vagyunk. Sok választásuk nem nagyon volt nekik elfogadás terén, ha nem akartak magukra maradni. Nyilván ők sem úgy tervezték, hogy mind a két fiuk homoszexuális lesz és gyakorlatilag sose lesz unokájuk. Míg csak én voltam a család hivatalos bu.ija, nem volt gond, számítottak a bátyámra. Amikor viszont bejelentette, hogy évek óta titkolja, hogy pasija van, ott nagyon nagy balhé volt. Egy évig nem beszéltek se velem, se tesómmal a szüleink emiatt, mintha mi tehetnénk erről. Mi ketten tartottuk a kapcsolatot, mert eleve jó tesók vagyunk, és sokkal hamarabb tudtuk egymásról, mint hogy azt a szüleinknek bevallottuk, nagyon jól ismertem a párját is, akit hivatalosan legjobb barátként mutatott otthon be. Most már beszélünk, de látszik rajtuk, hogy megbánáták a gyerekvállalást. Végülis két gyerekből kettő homoszexuális, nem a legoptimálisabb verzió. A pasijainkat nem vihetjük hozzájuk vendégségbe, szóval most megint balhé lesz, mert a bátyámat ismerve vagy a párjával megy a szüleinkhez karácsonykor, aki kvázi ki van tiltva, vagy egyáltalán nem is jön, ami felér egy szentségtöréssel. Az egyiptomi 10 csapás kutyafaşza ahhoz képest, ami nálunk lesz.
Még mielőtt valaki megkérdezné, nem, sose jutott eszünkbe sem egymással, sem hármasban, sem párcsere, se semmi hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!