Azok a szülők miért vállalnak gyereket, ha nem tudják elfogadni, ha a gyerekük meleg?
Azért ha logikailag végiggondoljátok, a melegeket utálók jelentős hányada abban a hitben él, hogy a melegség az holmi politikai-kulturális-neveltetési elfajulás, épp ezért is utálják őket. Ergo meggyőződésük, hogy az ő gyereknevelésüknek nem lehet ilyen eredménye.
Akik már vannak azért azon a szinten, hogy értik, ez olyan biológiai eredetű jelenség, minthogy valaki asztmás, szemüveges, vagy hat ujjal születik, legalább nem a gyereken vezetik le a bosszúságukat. Nem elvárás ott se, hogy a szülő repdessen az örömtől, hogy hatujjú gyereke lett, nyilván nem így képzelte el. De legalább biztos nem ott tartana a dolog, hogy nadrágszíjjal akarja helyre nevelni, vagy kizavarni a híd alá. Ebből következik, hogy aki mégis, az nem tart ott fejben, hogy elismerje a melegséget, mint létező biológiai állapotot. Az ott tart, hogy Szodoma-Gomora meg libsi nyugati fertő, és az ő gyereke meg nem ilyenre lesz nevelve. Így aztán bátran, a legnagyobb nyugalommal csinálják sorban az utódokat...
Örvendetes, hogy lehetek én bármilyen becsületes, empatikus, segítőkész, előzékeny, támogató, valaki fixen utálni fog csak azért mert meleg vagyok.
Nem én kértem, sőt, én lennék a legboldogabb, ha ez opcionális lenne, de sajnos nem az.
Hála Istennek vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy rajtam egyáltalán nem látszik, hogy az lennék, így a hétköznapokban nem is abuzál senki sem emiatt.
Pridera meg egyéb feltűnési viszketegséges rendezvényekre szintén nem járok, nem vagyok lmbtq személy, csak egy mezei meleg srác.
14
Normális meleg nem is megy Pride-ra pícsát rázni.
"Nem azert vallalok gyereket, hogy az csinaljon/szuljon nekem unokat, mi a fasz."
Nem azért, valóban. Hanem szeretnék, hogy tovább menjenek a génjeik, a családi vonal. És ez unoka nélkül nehezen megy. Te is nagyanyád unokája vagy, anyád meg dédanyád unokája és így tovább.
17
Attól még nem a nagyszülők miatt kell gyereket csinálni.
Valszeg csak reménykednek. Rengeteg homofóbnak szoktam kívánni, hogy meleg legyen a gyermeke
Az 5-ös válaszolónak nem lett az, de az unokája még lehet az
Szerintem attól félnek, hogy nem lesz folytatás. Elég nehéz ebben az országban megoldani, hogy egy meleg párnak gyereke legyen.
A szülők minél idősebbek azt szeretnék látni, hogy nagyszülők is lehetnek. Így leírva kicsit furcsán hangzik, de így van esélyük a saját életük folytatására is, ha a kör nem zárul le a gyereküknél, hanem lesz annak és a következő nemzedéknek is gyereke. Szerintem ez a félelem áll a háttérben és nem az elfogadás hiánya.
Az 5-ös válaszolónak ha meleg nem is, de lehet biszex a fia. :D
Legalábbis látva a meleg társkeresőkön a család mellett pasizó/fiúzó apukák mennyiségét nem kizárt. :)
Sőt, van olyan apuka, aki még pénzeli is a titkos szeretőjét, majd egy menet után hazamegy a családhoz, megeszi a vacsorát, amit a feleség elkészít, nem tudva semmiről. Ráadásul itt nem csak pár darab "heteró" férfiről van szó, hanem több ezerről. Túlzás nélkül.
Ez persze az eredeti kérdéshez nem kapcsolódik, de ha már szóba került, nem árt ezt is figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!