Ha egy gyerek ilyen a szüleivel, ott a gyerekkel van baj vagy a szülővel?
Az apjával nagyon távolságtartó, ha az apja megakarja puszilni, egyből ellöki. Ölelést se nagyon engedi, illetve egyáltalán nem beszél vele.
Anyjával szintúgy távolságtartó, vele beszél ugyan, de nagyon undok, testi érintés egyáltalán nincs (mármint puszi meg ilyenek, de ezt az anya sem kezdeményezni)
Mennyi idős a gyerek?
Nagyon sok oka lehet, az is lehet hogy senkinek sem a hibája.. kevès infó ez így
9 éves. KB 4 éves korától így viselkedik.
Ami még talán fontos, hogy apuka iszik, anyuka meg kiabálós, nehezen irányítja a dühét.
Én 24 éves nő vagyok, mindig is utáltam bárkit ölelgetni, puszilgatni és ebbe beletartoznak a saját szüleim is. Nem változott mostanra sem, kizárólag a párommal vagyok szívesen ennyire “intim”, nekem ezek a testi kontaktusok egyszerűen annak számítanak.
Nincs diagnosztizálva, de felmerült már, hogy enyhe Asperger szindrómám van (mondjuk vannak más tünetek is, ezt önmagában nem tartom annak).
De ők azt hiszik a gyerekkel van a baj. Az apa panaszkodik hogy nem érti miért nem szereti őt a kislány, az anya pedig a gyereket hibáztatja, hogy hogyan lehet valaki ilyen gonosz és undok az anyukájával.
Érdekes hogy mégis túlzott ragaszkodás van az anya irányába. Ha vele van undok, ha nincs vele akkor sír érte. De akkoris sir, ha túl messzire ment, és az anya megsértődött rá. Bocsánatért könyörög, de az anya csak ridegen nézi ahogy sír.
Tudtommal jár pszichológushoz, de oda csak amiatt, hogy nem jön ki jól a társaival, különcködik és félénk.
Hát igen, toxikus környezet.
Én is így nőttem fel,meg is lett az eredménye.
Hiába vagyok normális az emberek távolságtartóak tőlem, valószínűleg van egy ridegebb ,merevebb kisugárzásom.
Nem mondom 100%ra de lehet nem ilyen lennék ha nem így növök fel.
Ha nincs a pia faternâl szerintem biztos minden jobb lett volna egy fokkal,ezen kívül más gond nem is volt,lett volna mert több pénz marad meg anyu is türelmesebb lett volna
A szülők a hibásak. Én felnőtt koromban sem tudtam megölelni az apámat vagy puszit adni neki, a gyerekkori lelki terrorizálások miatt.
Jogosan viselkedik így a gyerekük velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!