Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mások szerint is undorító a...

Mások szerint is undorító a gyerekeknek hazudni?

Figyelt kérdés
Például télapó mikulás fogtündér stb
dec. 8. 12:13
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%
nem
dec. 8. 12:20
 2/29 A kérdező kommentje:
Aztán mikor rájön még szomorú is lesz hogy átverted
dec. 8. 12:28
 3/29 A kérdező kommentje:
Plussz hülyének van nézve szerencsétlen gyerek xd
dec. 8. 12:28
 4/29 anonim ***** válasza:
97%

Nem mondanám a felsoroltakat hazugságnak.

A gyerek nincs hülyének nézve, sajnálom ha neked szar gyerekkorod volt és nem élhetted at a télapó, a karácsony varázsát.

dec. 8. 12:42
 5/29 anonim ***** válasza:
98%

1. Nincs h*lyének nézve, a mesevilág jót tesz a gyerekek lelki fejlődésének.

2. Nem azért szomorú, mert átverted, hanem mert elvész a mesevilága, de ez is a felnövekedés természetes velejárója.

6/29 anonim ***** válasza:
91%
A Mikulás létezik, bocsi. Finnországban. És bocsi, de az, hogy gyermekkorban legendákat elevenitunk fel és csodát teremtünk a gyerekunknek, az nem hazugság. A csoda azé, aki hisz benne 😉 rossz lehet, ha valakinek már gyerekként sem adatik meg a szülei által teremtett csoda.
 7/29 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem ez olyan "hazugság" amit még lehet bocsátani. Ennél nagyobb fogja érni az életben.

És szerintem az ünnep szépségéhez kell ez a csoda. A szülőnek is és a gyereknek is.

dec. 8. 12:51
 8/29 anonim ***** válasza:
61%

Az, hogy valaki undorítónak tartja-e a gyerekeknek szóló "hazugságokat" (például a Mikulásról, Télapóról vagy a Fogtündérről), nagymértékben függ az egyén személyes értékrendjétől, nevelési stílusától, és attól, hogyan értelmezi ezeket a meséket.

Különböző nézőpontok:

Ellenzők véleménye:

Sokan úgy vélik, hogy a gyerekeknek hazudni, még "ártatlan" célból is, aláássa a szülők hitelességét.

Ezek az emberek úgy gondolják, hogy a valóságot kell tisztelni, és nem szabad illúziókat kelteni, mert a gyerekek csalódhatnak, amikor rájönnek az igazságra.

Egyesek ezt az őszinteségre való nevelés elvével helyezik szembe, amely szerint a szülői minta kulcsfontosságú.

Támogatók nézőpontja:

Mások szerint ezek a történetek részei a gyerekkor varázsának, és nem "hazugságok," hanem mesék, amelyek a képzeletet és a kreativitást segítik fejleszteni.

A Mikulás vagy a Fogtündér történeteit sokan olyan kulturális hagyományoknak tekintik, amelyek a szeretetről, a nagylelkűségről vagy a jó cselekedetek jutalmazásáról szólnak.

Az igazság feltárásának idejétől függően a gyerekek általában nem érzik magukat "becsapottnak," hanem természetes módon kinőnek ezekből a mesékből.

Középutas hozzáállás:

Egyre több szülő választja azt, hogy nem erősíti meg aktívan ezeket a meséket, de nem is rombolja le azokat. Ha a gyerek kérdez, őszintén válaszolnak, miközben teret adnak a gyerek képzeletének.

A lényeg:

Az, hogy valaki undorítónak tartja-e ezeket a történeteket, erősen szubjektív. Fontos tisztázni, hogy a gyerekek érdekét és érzéseit helyezzük előtérbe, akár támogatjuk ezeket a meséket, akár nem. A nevelés célja végső soron az, hogy boldog, érzelmileg kiegyensúlyozott emberekké váljanak, és ennek része lehet a mesék, fantázia, de az őszinteség is.

Neked mi a véleményed erről? 🙂

dec. 8. 13:07
 9/29 anonim ***** válasza:
97%
A télapó stb egyáltalán nem undorító hazugság. Sôt hazugságnak sem nevezném. Nekem tök jó volt hinni benne és úgy lettem “felvilágosítva” hogy egyáltalán nem lettem szomorú tőle, nem éreztem átverve magam
dec. 8. 13:33
 10/29 anonim ***** válasza:
97%

Nem hazugság, varázslat.

Minél tovább él a mese annál jobb.

Mire rájön (hacsak a szülő nem tart felvilágosítást egy 5 évesnek), elég érett hozzá, hogy megértse, ez nem hazugság.

dec. 8. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!