Ha az apjuk csak jelképes ajándékot tud adni a gyerekeinek, akkor már nem is szeretheti őket?
A párom gyereki nem akarják felfogni, hogy nem fogunk tudni normál értékű ajándekot venni nekik karácsonyra vagy egyéb alkalmakra, mert az apjuknak már nem jut rá. Fizeti utánuk a 3x25E Ft-os gyerektartást, az anyjuk nem fizet egy fillért se a tesójuk után, akivel az apjuk most GYOD-ra került. Mellette egyszerűen nem tud annyit dolgozni, hogy extrákra jusson.
Állandóan azt vágják a fejéhez, hogy őket már nem is szereti. Ez nagyon rosszul esik neki. Próbáltam beszélni a gyerekeivel, de ők engem sem szerettek soha, tehát túl sokra most sem megyek a lelkizéssel.
Mit tehetnénk, hogy gondolkodjanak kicsit és talán belássák a tévedésüket?
3x25 ezer? Az elég karcsú.
A gyerekek értékrendjével baj van,ha nem tudnak majd örülni olcsóbb ajándéknak is, viszont bármennyire is soknak érzed ezt az összeget ennyiből nem lehet gyereket nevelni.
Én most havi 3×13800Ft gyerektartást kapok az exem rokkantsagijából. GYES-en vagyok a 8 éves fiammal és 4 órában dolgozok, így kb 350E Ft a havi bevételem. Így most jobb? Igen, az enyéimre többet költök, sőt szerintem a párom gyerekeire is, többet költök, mint a saját anyjuk. Így már jó? Így már szeretheti őket az apjuk?
Nem, egyáltalan nem érzem soknak a 25E-t, de nem jut több. Csak a pelenka több mint 30 egy hónapra, meg újabb 40 a közgyógyon felül jutó gyógyszerek ára, meg a gyógytorna 20 és akkor még nem is ettek.
Igen, az enyéimre többet költök, sőt szerintem a párom gyerekeire is, többet költök, mint a saját anyjuk.
Ez már kamu, hacsak nem nálatok élnek és esznek, fürdenek, melegednek a hét 5 napján a gyerekek.
Persze, hogy arra költ többet az ember, akivel együtt lakik és akinek a felügyelete nála van jogilag is. Csak karácsonykor, ha együtt ünnepeltek, akkor viszont a gyerekek szemével nézve igazságosan érdemes annyifelé osztani.
(Off: Mosható pelenka hosszú távon megtérül.)
9-es, ha nekik anyagi kompenzáció kell, akkor ha együtt lenne anyu meg apu, akkor is csak bankautomatának kéne az apu. 23 éves vagyok, de pont ezért nem kell gyerek majd, mert a bánatnak sem kellenek ilyen kis szörnyetegek életem megkeserítésére.
Ha 4-en laknak, akkor abból a 75ezerből kivan fizetve majdnem a teljes rezsi, anyukának ellehet takarodnia dolgoznia, abból lesz minimum 300k bevétel, ha nem kell albérletet fizetni, akkor nem nagy lábon de 375ezerből meglehet élni egy hónapban.
Eszem megáll hogy itt még a férfit akarják beállítani rossznak.
El kell fogadják, hogy ha az apjuk összeállt egy ilyennel mint te, akkor nincs ajándék.
2 nyomoronc, nem fog sokat tartani a gügye fejjel kigondolt románc.
Kb 2 év múlva egymás szemét fogjátok vájni 100 forintért, mónikashow lesz az egész gyedes gyeses gyádos agylágyulásos helyzetetek.
Elnézést, nem akarok bántani senkit!
Tehát az írások nagy részéből az jön le nekem, hogy egy gyerek életében a gyereknek mindennél fontosabb a pénz... Ha csak drága ajándékok jók nekik, ez ennek az egyértelmű jele. Akik szerint ez így van rendjén, ott valami komoly problémák vannak nevelés terén!
Egy gyereknek a szeretet, törődés, együtt töltött idő amikor vele van foglalkozva kellene, hogy elsődleges legyen...
Nem ellene vagyok az ajándékoknak, de sokszor már túlzás amit a szülők csinálnak karácsonyi ajándékozás címszóval. Utána meg csodálkoznak, hogy a gyerek egyre drágább és drágább ajándékokat kér.
Már nem egy olyan párral találkoztam a játékboltokban akik arról panaszkodtak egymásnak, hogy a gyereküknek már 30-40000 ft alatti játékot nem is lehet venni, mert nem örül neki.
17, mekkora egy paraszt vagy...
Akit te úgy nevezel, hogy "ilyen, mint te", az magára vállalta a pasi beteg gyerekét, az megvan? Mert ugye anyukának jól jön a három egészséges, a de a beteg zavarja, nyilván. A beteg gyerekre sanszos, hogy megítélnének ennél többet anyu részéről, mint 25 ezer. Nyilván pont azért ennyit kap a gyerekekre, mert figyelembe veszi a bíróság, hogy ő nem tud fizetni a negyedikre az apának, akinek a gyod miatt korlátozva van a munkavállalása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!