A szulo tamogassa a gyereket, vagy inkabb a gyerek tamogassa a szulojet?
Szerintetek melyik a jobb es nyugtatobb dolog? Ha a gyerek pl mar felnott 30 eves, 40 eves, 50 eves... stb es meg mindig a szulojere tamaszkodik, mert olyan helyzetben van, hogy nem tud vagy nehezen el, csak kinlodik es ugy van vele, hogy ott van anyam, apam majd ok segitenek, hogy ne halljak ehen...
Vagy a felnott gyerek aki tud segiteni tud onalloan elni es tudja tamogatni a szuleit anyagilag etellel mindennel. Ha az adott helyzet ugy kivanja.
Szerintetek melyik a szerencsesebb helyzet?
Persze, ahogy a mondás tartja, addig élet az élet, míg mozog az ember, utána jönnek a bajok miután a tartalék elfogy.
"Szerintem meg elfogadhato a mai nehez vilagban, hogy valaki otthon lakik 30 evesen. Ettol fuggetlenul lehet onallo, fozhet, moshat, takarithat magara. Csak a kozos koltsegeket a szuleivel - nem idegenekkel ossza meg."
Tehát nehezebb világ van mint 50 évvel ezelőtt? Amikor háború volt kevesebb mint 100 éve, akkor könnyebb volt minden?
Nincs ilyen hogy könnyebb meg nehezebb világ. Az önállóság azt jelenti, hogy leválsz érzelmileg és fizikailag is azoktól, akikkel 20-25 éve együtt élsz. Mert ez a normális.
Az a probléma, hogy mindig mindent csak és kizárólag anyagilag közelítitek meg. Ez nem arról szól, hogy a szülőkkel osztod meg a költségeket vagy egy idegennel.
Mindenre kihatással van. Ezen az oldalon nyűglődnek az egyébként teljesen életképtelen férfiak (én is férfi vagyok), hogy mert a nők mennyire "elérhetetlenek" és micsoda világ ez. Írja az, aki 40 évesen otthon lakik a mamánál... Ilyen ember kinek kell?
Az, hogy te alátámogatod érvekkel, hogy miért jó otthon lakni azt értem (ezt írtam is), de egy önálló, felnőtt embernek azt jelenti, ha valaki 40 évesen is otthon lakik a szülők nyakán, hogy nem képes egyedül megállni a lábán. Ez pedig így is van.
Ez semmi másról nem szól, csak és kizárólag a kényelemről. Maradjunk a komfortzónában. Csak az a probléma, hogy ez előbb vagy utóbb megszűnik, és sokkal nehezebb lesz 40 évesen egyedül helytállni 0 tapasztalattal a való életben, mint mondjuk 20 évesen.
Hozzáteszem, én egy 40 évest sem ismerek aki lakást vett abból a pénzből amit a mamáéknál spórolt össze míg ott lakott náluk és nem pedig egy idegennel osztotta meg a költségeket, tehát még csak arról sincs szó, hogy otthon éltem 40 évet, de legalább spóroltam 30 millió forintot amiből tudtam venni egy lakást.
Otthon élnek, mert ez a komfortos, nem fogja őket semmilyen stressz érni. Otthon nyitogathatod a hűtőajtót és jó eséllyel mindig lesz benne valami, ha meg elköltözöl akkor meg akkor lesz a hűtőben valami, ha te teszel bele. Tehát saját magadért vagy felelős.
Ez nem a pénzről szól...
12/12-es Gratulalok a lakasodhoz, es tovabbi sok sikert kivanok neked mindenben! :)
Reszben igazat adok neked...reszben nem. Sajnos a mai vilagban minden a penzrol szol.
Szerencsesnek tudhatod be magad, hogy sikerult osszesporolni egy lakas arat. Valakinek sajnos meg ez sem adatik meg. Es akarmennyire hihetetlen, bizony - sajnos nagyon sokan elnek otthon, szulokkel. Ettol fuggetlenul szerintem nem jelenti ez azt, az a szemely meg nem felelos magaert. Nyilvan nem is egeszseges. 😅 es nem biztos, hogy azert, mert lusta, vagy eppen mert o otthon akar meg lakni. En mas szemszogbol kozelitettem meg a dolgot. Lehet egy kicsit mar elorebb leptem gondolatban, amire a kerdezo valojaban gondolt.
Havi 80-at 15 évig? Ti melyik országban éltek? Inkább havi 250 lesz az 30 évig. Az országos medián négyzetméter ár 950 ezer. azaz egy 50-60 nm-es lakás 50 milla. Ez 10 milliós önerővel, 40 milla hitellel havi 250 30 évig. Ha havi 100 ezret félreteszel akkor 10 millió 8 év 4 hónap alatt jön össze. Viszont addigra a lakás árak is tovább nőnek. Az utóbbi 10 évben kb 2.5x-esére nőttek a lakás árak, ha ez a trend folytatódik akkor nem 10 hanem 20 millió önerő kell ami havi 200 ezer Ft megspórolását igényli. Vagy ha megfordítom 2014 óta kellett volna havi 100 ezret megspórolni, amikor a havi nettó medián kereset olyan 120 körül volt.
Sok sikert hozzá!
16
Az egy pelda volt....nem szo szerint kell venni.
A lenyeg h amig otthon lakik a gyerek addig jelentosenben tud felretenni mintha elkoltozne 18 evesen albiba. Ergo tobb onere lesz.
Na meg nem feltetlen egyedul kell azt a lakast osszehozni. Jo esetben van parja aki hozza tezsi a sajatjat. Igy akar dupla annyi is lehet.
Szerintem annál cikibb nincs mikor egy szülőt támogatni kell, nyilván nem arra gondolok, ha beteg, önhibáján kívül.
Hanem amikor valaki még arra sem képes, ha már nem tudta a gyerekét elindítani az életben, de még le is húzza pénzzel.
Azért azt ne felejtsük el, hogy nem kötelező gyereket vállalni, van választás.
Egy gyerek viszont nem választhatja meg hová születik.
Nyilván, ha valakinek nagyon bejön az élet és ezt részben a szüleinek köszönheti, mert támogató közegből jön, akkor ha tudja segíti az ember a szüleit.
De alapvetően az lenne a normális, hogy a szülők egy normális gyerekkort adnak a gyereknek, érzelmileg támogatják, és befektetnek a jövőjébe, tudatosan, illetve vezérlik egy ideig az úton.
Ez sokkal többet ér, mint az anyagi támogatás.
Ebből a szülőből van a legkevesebb. De ők általában nem is szorulnak rá a gyerekeikre később, mert felkészültek a, saját öreg korukra is.
Erről mindenki másképp vélekedik.
Én azt gondolom, hogy a szülő támogassa a gyerekét, viszont a gyerek legyen képes önálló életre egy bizonyos kor felett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!