Elengednéd a 15 éves lányod egyedül túrázni?
Figyelt kérdés
Tavasz elején tölti a 16-ot, egyébként egy talpraesett lány és 7 éve cserkész, de ott még soha nem vezetett túrát, mindig csak ment a többiek után. Most azzal rukkolt elő, hogy szeretne barátokkal, majd később teljesen egyedül túrázni a Mecsekben, először olyan útvonalon, ahol már többször járt, aztán utána ismeretlen utakon is.
Az fontos, hogy csak egy napos túrákról van szó, szóval nem éjszakázik sehol egyedül.
nov. 17. 11:44
42/42 anonim válasza:
Barátokkal elengedném, de egyedül semmiképpen sem. Bár attól is függ, milyen korúak a barátai. Mert ha mindegyik 16-17 éves, télen pl. így sem engedném el. Egy idősebb, tapasztaltabb ember jobb ha ott van velük ilyenkor, és figyel rájuk. Télen elég veszélyes tud lenni az erdő. Nincsenek Magyarországon pl. alpesi körülmények, de azért évente történik egy pár baleset, kihűlés, rosszullét. Könnyen el lehet tévedni a sötétben, még jelzett útvonalról is. Mikor 18-19 éves voltam, egyedül engem se nagyon akartak elengedni a szüleim- (bár én férfi vagyok)-, amit teljesen megértek. De aztán lassacskán kialakult ez az irány, és egyre többször kezdtem el járni vadkempingezős túrákra, egyedül is. Sajnos abban a világban élünk, mikor az embertől jobban kell tartani az erdőben, mint az állattól. De egy elszabadult kutya is tud meglepetéseket okozni. Ezeket mind bele kell kalkulálni, még ha minimális is az esélye. Mindenesetre egy rendes felszerelés nem árt, hogy ha van nála, ha erdőbe megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!