Tavasz elején tölti a 16-ot, egyébként egy talpraesett lány és 7 éve cserkész, de ott még soha nem vezetett túrát, mindig csak ment a többiek után. Most azzal rukkolt elő, hogy szeretne barátokkal, majd később teljesen egyedül túrázni a Mecsekben, először olyan útvonalon, ahol már többször járt, aztán utána ismeretlen utakon is.
Az fontos, hogy csak egy napos túrákról van szó, szóval nem éjszakázik sehol egyedül.
Szerintem abszolút semmi olyan nincs a Mecsekben amiért megérje ilyenkor egyedül odamenni
ma 12:23
12/25 anonim válasza:
Én 32 évesen sem mennék el teljesen egyedül túrázni. Itt nem csak a korról van szó, hanem ahogy előttem is írják bármikor bármi történhet. Elég ha csak megcsúszik a nedves falevélen és beveri a fejét vagy kimegy a bokája. Tudom, hogy ez bárhol megtörténhet, de egy erdőben nagyobb az esély arra, hogy nincs térerő és nem tud segítséget hívni.
ma 12:33
13/25 anonim válasza:
Nem.
ma 12:42
14/25 anonim válasza:
Nem. Felnőttként sem szerencsés. Baleset éri, ott hal meg?
ma 12:56
15/25 anonim válasza:
Barátokkal elengedném, egyedül nem. Az egyéni túrázás idősebb korban sem ajánlott, mert bármikor történhet bármi, és akkor teljesen ki van szolgáltatva elérhető segítség nélkül.
ma 13:11
16/25 anonim válasza:
Megfelelő óvintézkedésekkel (pl. meg lehessen oldani a nyomkövetést, segélyhívást stb., ha elveszne) persze.
ma 13:20
17/25 anonim válasza:
bocs de ha olyan helyen turázik egyedül ahol mások szoktak kirándulni gyakran akkor nappal villágosban egyedül is elmehet ,
barátokal jobb .
ma 13:22
18/25 anonim válasza:
Kicsit most offolok, de ha fiam lenne, őt elengedném 15 évesen is egyedül, lányomat max 19-20 évesen, épp elég nőkkel történt szörnyűségeket lehet olvasni ahhoz, hogy azt mondjam, nem, féltem.
ma 13:35
19/25 anonim válasza:
Erdő járásra minimum ketten menjenek, hogy ha bármi történik (baleset, sérülés, eltévedés, állattámadás, egyéb), akkor ketten már kevésbé tűnnek áldozatnak és legalább egy higgadtan tud reagálni, ha kell.
Én is gyakran jártam terepre, de mindig szerveztünk magunknak egy társat és elmondtuk előre a tervezett útvonalat.
Egyedül én sem indulnék neki, a gyerekeimnek is ezt tanítom. A 15 éves ne mászkáljon egyedül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!