Elengednéd a 15 éves lányod egyedül túrázni?
Tavasz elején tölti a 16-ot, egyébként egy talpraesett lány és 7 éve cserkész, de ott még soha nem vezetett túrát, mindig csak ment a többiek után. Most azzal rukkolt elő, hogy szeretne barátokkal, majd később teljesen egyedül túrázni a Mecsekben, először olyan útvonalon, ahol már többször járt, aztán utána ismeretlen utakon is.
Az fontos, hogy csak egy napos túrákról van szó, szóval nem éjszakázik sehol egyedül.
Egyedül kizárt. Egy gyerekről beszélünk, télen meg főleg nem mehetne.
Felnőtt nő vagyok, amikor elmegyek egyedül - nagyritkán - akkor mindig megmondom a vőlegényemnek, hogy hová, és ha x idő után sem érek haza (kb tudom, mennyi idő alatt sétálok le 6-8 km-t), akkor kezdjenek keresni, mert vszeg bajom esett.
Még nem történt baj, de egyik ismerősöm ficamította már ki annyira a bokáját, hogy mentőhelikopterrel kellett levinni, pedig nem is "hegy" volt, csak dombos erdőség.
18-as, miért a 15 éves fiadat nem támadhatja meg egy őz? Nem törheti ki a bokáját? Nem késelhetik meg, stb.
Olyan nincs, hogy a lányodat kics.szett burokban tartod, csak mert lány. Szánalmas vagy, ilyen mentalitással ne legyen semmilyen gyereked.
Simán elengedném.
Én is rengeteget túráztam egyedül akkor, amikor még mobiltelefon sem volt (ill. nekem nem volt). Aki 7 éve cserkész, az tud magára vigyázni. Felnőttként meg külföldön is voltam egyedül, ott is másztam hegyet. Ezeket csak az tartja veszélyesnek, aki nem jár kirándulni.
Jót röhögtem a "megtámad egy őz" felvetésen. Aki ilyet ír, annak az épelméjűségét is megkérdőjelezem.
"ahogy előttem is írják bármikor bármi történhet"
Ez a bármikor bármi történhet számomra annyira demagóg. Mármint ilyen alapon a saját lakásomban is bármikor történhet bármi, eleshetek a zuhanyzóban is, mégsem hívom át a szomszédot, hogy nézzen már amíg végzek.
Én sokat túrázom ezért simán elengedném egyedül is bizonyos feltételekkel. Például azzal, hogy előre ossza meg velem az útvonalat, hívjon fel előtte-utána, akár menet közben is. Nem az "ellenőrzés" miatt, hanem hogy tudjam merre induljak, ha baj van.
Amúgy az itthoni erdők azért nem egy Kanada vagy Szibéria, nagy valószínűséggel fog az ember találkozni más túrázókkal, kirándulókkal.
Megtanítanám hogyan olvasson térképet illetve offline térképet telefonon, azzal egy hülye is kitalál az erdőből.
Amúgy durva hol tart a világ. Én még csak 35 vagyok, de a fél gyerekkoromat az utcán és erdőkben töltöttem, pedig én messze a jobb, otthonülősebb gyerekek közé tartoztam.
36. Akkor röhögjél, párzási időben akár a szarvas is támadhat.
Én egyszer zuhogó esőben nem találtam menedéket és feltűnt szarvas olyan közel jött hozzám, hogy még tudtam volna fogni.
Amúgy birkákat és kecskéket tartok, azok is tudnak támadni, ha valami nem tetszik nekik.
Nincs gyerekem, de ha lenne biztos nem engedném el. Elég egy kóbor kutya amitől megijed és megvan a baj.
Jó, ez nem Románia, nem fogja megenni v egy kóbor kutyafalka mint a román orvosnőt, de egy nagytestű kutya márvkomoly sebeket tud csinálni.
És egy fiatal lányt könnyen prédának neznek. Nem csak a kutyák, emberek is.
Társaságban meg hamar előkerül hét egy spangli aztán attól is lehet baj.
Én mikor először szívtam (és utoljára) olyan pánikroham és sokk jött rám hogy magamra akartam hívni s mentőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!