Mi a véleményetek arról, ha a szülő elvárja, hogy a gyerek oda adja az ösztöndíját?
Mindezt úgy, hogy a legapróbb dolgot is én fizetem magamnak. Tusfürdőt, sampont, mindenféle ilyen tisztálkodási szert, a bérletet, hogy tudjak suliba járni, magamnak kaját suliba, ha megyek valahova azt is én állom, a ruhákat, mindenfajta sulikezdési cuccot stb. Max napi egy tányér kaját eszek itthon,
ami szinte nem is kiadás nekik rám értve. A nyarat mindig végigdolgozom, hogy legyen egy kis pénzem. Ezek ellenére elvárják, hogy én adjak oda pénzt, és nem értem mégis mire. Már hónapok óta szinte figyelmen kívül hagynak emiatt, hogy nem adok oda, mert örülök, ha én megtudom magamnak ezeket venni, és jut egy kis pénz arra is amit igazán szeretnék. Olyan is előfordul már, hogy ők csinálnak maguknak sütit ilyenek, megeszik nekem meg nem is adnak belőle. Tervezek minnél hamarabb elmenni, de sajnos még van egy évem a suliból.
19/L
Nagykorú, de még nem érettségizett. Aki ezzel példálódzik, hogy ő ennyi idősen már bezzeg... tényleg elnézést, hogy évvesztes és a 18. szülinapján még nem takarodott el hazulról, hogy a szüleinek 5 forintjába se kerüljön, csak pluszos legyen. Már önállóan kéne albérletben élnie, nem?
Dolgozó emberek nem tudják ketten se elkezdeni az önálló életet, olyan árak vannak.
Minek az ilyeneknek gyerek... mind a kedves szülőkre, mind a 36, 37 és 40-es kedves hozzászólónak. Bár gondolom ez mind ugyanaz.
Semmit nem tudunk a háttérről, így én nem ítélkeznék.
A jelen helyzetemben én sem vennék el semmi pénzt a gyerektől, mert nincs rá szükségem, de el tudom képzelni azt pl., hogy olyan összegű lakáshitelt fizetnek, hogy eléggé megterheli a családi kasszát, és lerobban az egyik szülő, kiesik a fizetése, vagy jön egy horror gázszámla és egyszerűen nem tudnak mást tenni, mint bevonni a gyerek pénzét is.
De az is lehet, hogy idióták.
Mindenesetre, nem igazán tud mit tenni addig, amíg otthon lakik. Odaadja és aztán visszakéri bérletre, kajára, ruhára, akármire, amire szüksége van. Ha nem adnak bérletre pénzt, akkor én odamennék az osztályfőnökhöz és elmondanám neki, hogy ezért nem tudok suliba jönni, majd ő intézkedik.
44-es nem kell gyereket csinálni, ha ennyire nincsen pénz. hogyha egy "váratlanul nagyobb összegű" bárminek a kifizetése gondot okoz.
És ha orvosi ellátásra kellene, de nincsen pénz? Ja, akkor így járt a kisgyereked - akinek még nem tudod lenyúlni a pénzét, mert nincs neki 😁😉 -, mert egy fejlesztést nem tudsz kifizetni vagy egy rehabot.
Nevetséges, aki ezzel példálózik, hogy "lehet olyan esemény, hogy..."
ma 10:48
Ugye te is érzed hogy ebben az országban qrva sokan vannak élnek úgy hogy várják a havi fizetést?
Vedd elő ha van a józan észt, nézzél szét a piacokon, boltokban, bevásárlóközpontokban hónapok harmincadikán és tizedikén meg fogsz lepődni.
(Ha szüleid vásárolnak rád akkor nem szóltam semmit)
46
Jaja...nem is kellett volna anno gyereket vállalni a legtöbbnek.
Nem baj, legalább a gyerek se tud tanulni valami értelmeset mer nincs ennivalóra se...azt az is élhet hónapról hónapra.
46-os, ismétlem: hogyha nincsen elég pénzed, mert kb hónapról hónapra élsz, akkor egy gyereket sem kell csinálni, ennyi a büdös nagy helyzet.
Érdekes, anyámék felfogták, hogy egy gyereket el tudnak látni - nem is lett tesóm.
Én TUDOM, hogy anyagilag egy gyerek sem fér bele, szóval nem szülök, mintha kötelező lenne, hgoy aztán elvegyem a gyerekem pénzét.
Inkább te gondolkozz el ezeken, és ne védd be a sok felelőtlen hülyét, akinek magára alig jut, meg hitelből él, de azért szüli a gyereket.
#46 Ha olyan szr lenne a helyzet, hogy szükség van a gyerek ösztöndíjára, akkor nem merülne fel a kérdező részéről, hogy "csinálnak sütit és nekem nem adnak". Ha csóró vagyok, de annyira, hogy a középsulis gyerek ösztöndíjára van szükségem, akkor nem sütit sütök, hanem valami normális kaját. Vagy ha mégis belefér a süti, akkor adok neki is.
#49 Mondjuk ez 'kicsit' leegyszerűsítő nézet: "hogyha nincsen elég pénzed, mert kb hónapról hónapra élsz, akkor egy gyereket sem kell csinálni"
Simán megváltozhat egy család körülménye. Mit tudom én, él x gyerek már x éve, aztán egyszercsak az egyik szülő meghal/olyan sérülést szerez, hogy elveszíti a munkáját. Ilyenkor azért nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de csak nem szabadul meg a "felesleges" gyerekmennyiségtől a szülő, ami egy fizuból már nem férne bele.
Bár ugye eléggé kétlem, hogy a kérdezőjéknél ez lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!