Mikor jön el egy gyereknek a pillanat amikor már nem fog/nem annyira fog neki számítani a szülője véleménye?
A gyerek alatt nyilván nem 8 éves gyerekre gondolok hanem sokkal idősebbre, pl; mikor jön el az a pillanat amikor mondjuk a szülő tiltja neki hogy cigizzen és őt annyira nem érdekli mert úgysincs már annyira lekorlázva ezért elkezd vagy kipróbálja?
Tudom nem kéne cigizni stb...
Ui,:bocsi a helyesírási hibás miatt
"Ha jól van nevelve akkor soha. Ha meg a facebook meg a tiktok neveli akkor kb.5 évesen."
Jó, oké, egyetértek, de azért ha jól van nevelve, akkor is eljön az a pont az életében, amikor már felülbírálja azt, amit a szülő mond, ha nem ért egyet vele - de valóban: ha jól van nevelve, akkor soha se lesz az, hogy egyszerűen nem is érdeklik a szülő szempontjai, meg sem hallgatja, át sem gondolja, amit mond neki.
31 éves nő vagyok, de a mai napig számít a szüleim véleménye, még ha nem is mondom ezt ki, vagy látszólag nem ez alapján döntök. Olyan 11-12 évesen kezdődött el nálam az a lázadás, hogy már csak azért sem azt csináltam, amit kértek, cigiztem, rossz társaságba jártam, de rugalmasak voltak, szerettek ennek ellenére is, így 15-16 évesen már le voltam nyugodva, tudtam mit szeretnék az életemtől, hálás vagyok nekik amiért türelmesek voltak és nem próbáltak betörni.
Valójában ha rossz véleménnyel vannak bármiről az életemben, az a mai napig megérint, még ha nem is mutatom ezt ki feléjük. A tesóm 8 évvel idősebb nálam, és ugyanígy, bele van betegedve, amikor vélt vagy valós sérelme az, hogy a szüleink valamit nem helyeselnek, amit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!