Mi a véleményetek arról, ha a szülő elvárja, hogy a gyerek oda adja az ösztöndíját?
Mindezt úgy, hogy a legapróbb dolgot is én fizetem magamnak. Tusfürdőt, sampont, mindenféle ilyen tisztálkodási szert, a bérletet, hogy tudjak suliba járni, magamnak kaját suliba, ha megyek valahova azt is én állom, a ruhákat, mindenfajta sulikezdési cuccot stb. Max napi egy tányér kaját eszek itthon,
ami szinte nem is kiadás nekik rám értve. A nyarat mindig végigdolgozom, hogy legyen egy kis pénzem. Ezek ellenére elvárják, hogy én adjak oda pénzt, és nem értem mégis mire. Már hónapok óta szinte figyelmen kívül hagynak emiatt, hogy nem adok oda, mert örülök, ha én megtudom magamnak ezeket venni, és jut egy kis pénz arra is amit igazán szeretnék. Olyan is előfordul már, hogy ők csinálnak maguknak sütit ilyenek, megeszik nekem meg nem is adnak belőle. Tervezek minnél hamarabb elmenni, de sajnos még van egy évem a suliból.
19/L
Meg lehetne csak próbálni elgondolkozni azon, hogy a kérdező nem AKAR a sajátmárkás tudfürdővel fürdeni, csak aminek tetszik neki az illata? Vagy nem AKAR többet enni, mert pl az az étel nem jön be neki, mert hízna tőle?? Vagy nem AKARJA felvenni a nem divatos ruháit, hanem kell, hogy ZARÁs legyen?
Nyilván alacsonyabb szinten élnek, de ez nem azt jelenti, hogy az rossz! És akkor a kérdező mondhatja, hogy magára költ! Én is tinikoromban “csak” ételre költöttem, de nekem jobban ízlett a meki, gyros, pizza, vagy éttermes kaja. De elő tudnám úgy adni, hogy volt, hogy nem ettem otthon egész nap, a saját ételemre költök.. ugyanaz a mondat két különböző igazságot fedhet, gondolkozzatok már!
Ráadásul emberünk 19 éves, én 7 évesen kezdtem a sulit és ekkor érettségiztem, a többiek 18 évesen.
“ jut egy kis pénz arra is amit igazán szeretnék”— na ez a kulcsmondat. Amit igazán! Szeretne. Szóval amíg a szülők alacsony szinten élnek, de ezt megosztják a gyerekükkel és velük él, addig a lánynak kell pár luxusabb holmi az alapokon felül, amiért nyaranta dolgozik, miközben erre a kevésre is alig futja a szüleinek. Normális gyerek magától ajánlja fel, ha gond van. Nemtudom, nekem nem lenne képem márkás cuccot venni, mikor a szüleim, akiknél élek nyomorognak, de náluk élek felnőttként. Pár hónap és elköltözöl, utána már oké, de amíg ez van, addig nem. Koleszra gondolom nincs pénz otthon.
Hogy-hogy van egy éve egyébként? Technikum vagy bukott? Az biztos, hogy az én gyerekem megnézhetné magát, ha bukott volna..
"Tök jogos, ha cserébe a gyerek megkapja az adókedvezmèny összegét."
Valóban. De az is tök jogos, ha anyu azt mondja, Kati, 19 éves vagy, nagykorú, ha nem tetszik az itthoni rendszer, lehet menni alberletbe.
Legalább ne arra biztassátok már a kérdezőt hogy a szülei után a nagyszülőket is kopassza meg!
Ugye nem hisztek el ilyen marhaságot hogy 6 órakor villanyoltás van???? Feldobott egy nagy hazugságot, sok hule ember meg ráugrik és írja a szerencsétlen gyűlölködő válaszait. Akkorákat röhög rajtatok hogy kicsordul a könny a szeméből, természetesen jogosan!🤣
"Kati, 19 éves vagy, nagykorú, ha nem tetszik az itthoni rendszer, lehet menni alberletbe."
De az ilyen mi a fsznak szül?
Gyereket vállalok úgy vállalom, hogy tudjon tanulni is és ne kelljen dolgozni.
Engem tamogathattak volna, nem tették, dolgoztam és egyetemre jártam. Soha a bdös életbe nem fogja ezt megtapasztalni lányom...
Magam köpöm szembe, ha nem tudom tamogatni.
Mi hétkor alszunk, mert 5:45kor kelünk. Hatkor már hangolódunk az alvásra(sötétben meseolvasás, beszélgetés vagy filmnézés) és olyan 7:15re kidől a 11 évesem ilyenkor télen, amúgy meg 8körül alszik el.
Fontos alvásra hangolódni sötétben és nyugiban, olyankor termelődik a melatonin, illetve úgy tudja kialudni magát. Mi természetesen kelünk minden nap 5-6 között. Az máskérdés, hogy kell 15-20 perc ébredezés, mielőtt kedvünk van kikelni az ágyból. Addig mese/olvasás/duolingo van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!