Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a szülő elvárja, hogy a gyerek oda adja az ösztöndíját?

Figyelt kérdés

Mindezt úgy, hogy a legapróbb dolgot is én fizetem magamnak. Tusfürdőt, sampont, mindenféle ilyen tisztálkodási szert, a bérletet, hogy tudjak suliba járni, magamnak kaját suliba, ha megyek valahova azt is én állom, a ruhákat, mindenfajta sulikezdési cuccot stb. Max napi egy tányér kaját eszek itthon,

ami szinte nem is kiadás nekik rám értve. A nyarat mindig végigdolgozom, hogy legyen egy kis pénzem. Ezek ellenére elvárják, hogy én adjak oda pénzt, és nem értem mégis mire. Már hónapok óta szinte figyelmen kívül hagynak emiatt, hogy nem adok oda, mert örülök, ha én megtudom magamnak ezeket venni, és jut egy kis pénz arra is amit igazán szeretnék. Olyan is előfordul már, hogy ők csinálnak maguknak sütit ilyenek, megeszik nekem meg nem is adnak belőle. Tervezek minnél hamarabb elmenni, de sajnos még van egy évem a suliból.

19/L

tegnapelőtt 16:16
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

Örülök az ilyen trolloknak. Egyáltalán nem toltam túl! A teljes igazságot írtam le!🙂

tegnapelőtt 17:03
 12/50 anonim ***** válasza:
35%
Mennyi az ösztöndíjad?
tegnapelőtt 17:07
 13/50 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem gáz. Ha vállal valaki gyereket akkor bele kell, hogy kalkulálja, hogy áramot, vizet ételt stb fogyaszt. Ha tovább tanul akkor pedig nem veszem el az ösztöndíját mondván, hogy pénzbe kerül a fogyasztása. Ez nonszensz. Ha dolgoznál és otthon élnél akkor valamennyi befizetése a közös kasszába természetes, de míg tanulsz a szüleid nem nyúlhatják le az ösztöndíjad.
tegnapelőtt 17:11
 14/50 anonim ***** válasza:
86%

Én ugyanebben a helyzetben voltam.

Az én ösztöndíjamat is elvette anyám. Pedig én még bankszámlát is csináltattam, de kötelezett arra hogy meg szüntessem. Utána az egészet el vette én nem akartam neki oda adni de addig nem hagyott békén még tartotta is a markát.

Aztán csak egy gyrost vehettem a pénzből. Szerintem ez nagyon önző és undorító viselkedés a szülők részéről.

tegnapelőtt 17:19
 15/50 anonim ***** válasza:
85%
Az, hogy undorító. Pláne hogy írod, hogy a tusfürdőt meg az ilyeneket is magadnak veszed. Nem tudom mennyi az ösztöndíjad, de azért havi szinten összejön neked is az alap költség, szükséged van az ösztöndíjra.
tegnapelőtt 17:40
 16/50 anonim ***** válasza:
8%

Gondolom nem jókedvükből teszik..

Én meghallgatnám a másik oldalt is(hitel pl, betegség, idős szülők segítése, autista tesó.. stb).

Meg lehet mondani, hogy te fizeted a tusfürdőt, ha nem jó a 300ftos, amit vennènek, mert csak az ezer forintos x márkájú y illatút szeretnéd használni és ugyanez a többire..keveset tudunk, de ha rászorulnak és nem cigiznek/isznak akkor én adnék nekik.

tegnapelőtt 18:07
 17/50 anonim válasza:
81%
16.Nem ismerjük őket de már a kérdésből megmondom, hogy de jókedvülből teszik...itt nem kell a másik oldalt meghallgatni, főleg ha a szülő az ALAP dolgokat nem tudja megadni a tanuló gyereknek, akkor minek vállalt eleve? Mégha másik oldal is lenne (legyen bármi...) akkor is meg kellene nekik oldani hogy a gyerek ne csak egy tányért egyen...
tegnapelőtt 18:38
 18/50 anonim válasza:
85%

Rengeteg alkalmatlan szülő van, lásd a kérdező felmenőit.

Ez a baj: barki szülhet, de az autóvezetéshez meg jogsi kell.. :)

tegnapelőtt 18:50
 19/50 anonim ***** válasza:
20%

Én azért meghallgatnám...

Anyukám sem poénból kérte el tőlem pár éve, csak akkor még hisztiztem, hogy "hát de tanulok és az az enyém"...

24 évesen már felfogom, hogy miért lett elkérve az az 37 ezer forint.

tegnapelőtt 20:09
 20/50 anonim ***** válasza:
12%

Az, hogy hisztizel. 19 évesen még fingod sincs a háztartásról. Az a legalapabb, hogy odaadod nekik, igazából az a gáz, hogy kérniük kell.

Szerinted mi a francból nevelnek téged? Lehet, hogy te még azt hiszed, hogy a pénzt meg a pénzfáról szüretelik?

tegnapelőtt 20:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!