Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem megy el a...

Anyám miért nem megy el a dolgozni, ha nem tetszik neki a háztartásvezetés?

Figyelt kérdés

Anyám meg apám összevesztek azon, hogy anyámnak bármit kell csinálnia, akkor megy a hiszti meg minden baja van. Abból indult ki a veszekedés, hogy már fél órája őrjöng anyám mert főznie kell, amit nem szeret, tegnap mosott akkor is ment a hiszti. Na apámnak most telt be a pohár és megmondta neki, hogy már nagyon elege van ebből.

"Jó dolgodban már nem tudod mi bajod van, ha ennyire nem tetszik a házimunka, akkor ellehet menni dolgozni és majd én maradok itthon vezetni a háztartást. F. szomba már, hogy csak te miattad zeng az egész k.. va ház állandóan, vegyél már vissza magadból és ne játszad már a hattyxú halálát. Ha meg nem tetszik egyik opció sem, akkor meg összecsomagolok és elmegyek, aztán majd csinálsz amit akarsz, de már torkig vagyok, nem igaz hogy nem lehet egy kib... szott nyugodt hétvégém sem miattad." Aztán fogta magát és elviharzott. Ilyen szinten idegesnek még nem láttam apámat, sosem fakadt még ki ennyire. Mikor visszajött, odajött hozzám és jó hangosan mondta, hogy ha eszem van sosem nősülök meg, mert csak a éppelmém fog rá menni. Aztán odament anyámhoz, hogy na hogy döntött és anyám azt mondta hogy nem fog elmenni dolgozni, ha már ennyi évet itthon volt.

Apámról mindenkitől azt hallom, hogy a jég hátán is megélne gond nélkül, jól is keres, szóval benne van, hogy tényleg összefog pakolni és lelép, akkor meg nekünk befog esni az eső.

nov. 10. 10:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
86%
Javaslom Ptk. áttanulmányozását, nem szempont, "kitartott-e" valaki vagy sem. :)
nov. 10. 17:27
 52/80 anonim ***** válasza:
6%

51 nincs feltélen vagyonközösség főleg ha az egyik csak állandan kivenne belőle a testi szolgálataiért cserében, és semmi más érdemlegeset nem csinál.

Ilyen esetekre értelmes kitartó külön kasszán van, hogy a kitartott ne húzhassa le pénzzel.

nov. 10. 18:50
 53/80 anonim ***** válasza:
37%

Persze...anno megbeszélték ne dolgozzon, elege lett és 50 évesen 3 év munkaviszonnyal menjen vissza dolgozni.

Sztm kérdező, te maradj ki belőle, apád meg ha megy menj nyugodtan vele.

Régen is voltak ebből veszekedések?

nov. 10. 19:51
 54/80 A kérdező kommentje:
Nagy ritkán voltak, amikor betelt a pohár apámnál, de ilyet még nem mondott sosem.
nov. 10. 20:04
 55/80 anonim ***** válasza:
69%

Nőként mondom, 48 éves vagyok, egyedülálló vagyok, a lányommal lakom. Én vezetem a háztartást.

Panasz es zokszó nélkül, sütök főzök, hétvégére mindig van süti, rend van stb.

Anyám volt olyan, hogy minden mozdulat terhére volt, ha takarított, mindenki kellett vele takarítson, vele szenvedjen, mert végig jajongta az egészet!

Megkértem hadd csináljam én!

Nem bírtam a jajveszékelést!

Egyszerűen vannak emberek akik valóban lusták!

Anyukád is az! Miért van nehezére a főzés, hiszen a saját családjának főz, a férje meg levesz minden más gondot a válláról!

Nekem nincs ilyen férjem, én saját magam kell kikinlódjam a számlákat!

Úgyhogy nem tudom csak a főzőcskének és a hobbiimnak áldozni az életem, de mégis szívesen főzöm a lányomnak!

Anyád egy dög

nov. 10. 21:05
 56/80 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó: tipikusan “jó dolgában”… még ha napi 8-10 óra munka mellett kellene főznie és menedzselni a háztartást azt mondom jogos a kiborulás, vagy egy babával lenne otthon na de így?? Nem szeret főzni hát basszus… másnak is van olyan a munkájában amit nem szeret. De ahhoz képest hogy így kivan, elég jól elvan egész életében a háztartásbeli szerepében, annyira azért csak nem rossz, hogy elmenjen dolgozni inkább.
nov. 10. 21:13
 57/80 anonim ***** válasza:
79%

Miért kell kb 2 havonta anyádról kiírni ezt a kérdést? Látszik hogy ugyanaz írja ki, csak kicsit más a körítés.

Most vagy anyád tényleg lusta mint a föld, vagy baromira nem veszitek észre mennyit gürizik rátok. Vagy néha ő sem akarna főzni, nekem is telw van a tököm vele néha, pedig nem is mindwnnap főzünk.

nov. 10. 21:52
 58/80 anonim ***** válasza:
68%
Igen, sokan elfelejtik, hogy a htb. az nem azt jelenti, hogy "házicseléd".
nov. 11. 01:21
 59/80 anonim ***** válasza:
78%

Anyád rácseszett, mert ebben az országban nincs asszonytartás:D

Amúgy sok ilyen nő már elvált volna.

Inkább örülnie kellene, hogy valaki eltartotta egész életében.

Elismerem, hogy a háztartás is munka, de azért nem adnak fizetést, így a nyomás rajta kevésbé van.

Ha tényleg elege lenne, akkor elmenne dolgozni, és amit keres, abból felvenne bejárónőt.

Inkább attól kellene félnie, hogy apád otthagyja, rengeteg olyan nő van, aki nem akar dolgozni, és kedves lenne azzal, aki eltartja, pláne aki már kiégett a munkától.

Sőt, ha nyugdíj közeli korba fognak kerülni, ez még rosszabb lesz.

Persze, értem, hogy rühelli, de lehet apád se szeret dolgozni, mégsem panaszkodik.

Mióta megy ez?

Én is emlékszem hasonló kérdésre pár hete, hónapja.

Sajnos ez egy olyan családnak tűnik, ahol egyik fél sem mer változtatni az életén, inkább élnek ebben.

Te viszont gyerekként ezért nem vagy felelős.

Ha eljön az ideje, hogy elköltözöl, akkor határt kell majd szabnod, hogy ezt veled nem csinálhatják!

Mert bizony amint kilépsz, apuka is jár majd a nyakadra panaszkodni, és úgy fogod érezni, hogy mintha el sem költöztél volna.

nov. 11. 01:23
 60/80 anonim ***** válasza:
96%
Én azért nem lennék ebbe biztos 59 es, hogy egyik fél sem akar változtatni az életén, mert lehet, hogy az apa fog. Sok nőt hagynak ott 50 körül, az apa jól keres, beujít egy fiatalt, stb.
nov. 11. 06:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!