Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem megy el a...

Anyám miért nem megy el a dolgozni, ha nem tetszik neki a háztartásvezetés?

Figyelt kérdés

Anyám meg apám összevesztek azon, hogy anyámnak bármit kell csinálnia, akkor megy a hiszti meg minden baja van. Abból indult ki a veszekedés, hogy már fél órája őrjöng anyám mert főznie kell, amit nem szeret, tegnap mosott akkor is ment a hiszti. Na apámnak most telt be a pohár és megmondta neki, hogy már nagyon elege van ebből.

"Jó dolgodban már nem tudod mi bajod van, ha ennyire nem tetszik a házimunka, akkor ellehet menni dolgozni és majd én maradok itthon vezetni a háztartást. F. szomba már, hogy csak te miattad zeng az egész k.. va ház állandóan, vegyél már vissza magadból és ne játszad már a hattyxú halálát. Ha meg nem tetszik egyik opció sem, akkor meg összecsomagolok és elmegyek, aztán majd csinálsz amit akarsz, de már torkig vagyok, nem igaz hogy nem lehet egy kib... szott nyugodt hétvégém sem miattad." Aztán fogta magát és elviharzott. Ilyen szinten idegesnek még nem láttam apámat, sosem fakadt még ki ennyire. Mikor visszajött, odajött hozzám és jó hangosan mondta, hogy ha eszem van sosem nősülök meg, mert csak a éppelmém fog rá menni. Aztán odament anyámhoz, hogy na hogy döntött és anyám azt mondta hogy nem fog elmenni dolgozni, ha már ennyi évet itthon volt.

Apámról mindenkitől azt hallom, hogy a jég hátán is megélne gond nélkül, jól is keres, szóval benne van, hogy tényleg összefog pakolni és lelép, akkor meg nekünk befog esni az eső.

nov. 10. 10:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
80%

Milyen együttérzőek a hozzászólók...

Máskor meg máglyán égetnék a htb-ket, mert azok szerintük csak meresztik, élősködnek a férjükön és teljesen haszontalanok.

nov. 10. 10:53
 22/79 anonim ***** válasza:
36%

22

Tökmindegy, hogy htb vagy sem, hogy élősködő, vagy sem. Anno ketten iyg döntöttek, onnantól ez nem téma. Az igen, hogy ilyen proszto módon senkivel nem beszélhet senki, pláne nem q férj a feleségével, akit elméletileg szeret és tisztel.

nov. 10. 10:56
 23/79 A kérdező kommentje:

Szegény pára, akkor kel amikor akar, úgy osztja be az idejét ahogy akarja, anyagilag semmi gondja, jó színvonalon is él.

Mielőtt betöltöttem volna a kort, hogy legálisan menjek diákmelózni, apám intézett nekem feketén munkát, 14-15 évesen nyáron kijártam az erődre melózni feketén. Miután mehettem legálisan, utánna volt hogy gyárban suli után délutánra bementem 3-tól este 10-i, másnap szombatra meg visszamentem hajnalra, aludtam 4 órát. Mondjuk nem tudom mennyire volt legális ez is, de keleten lehet nem vették olyan komolyan szabalyákot. Most, hogy az érettségire készülök nem járok melózni.

Hagyjuk már ezt. Szerintem ez nem értette meg itt senki, hogy apámnak nem az a gondja, hogy nincs időben kaja vagy kimosva, hanem a műsor amit anyám lenyom.

nov. 10. 10:59
 24/79 A kérdező kommentje:
Amugy meg nekem sem nyalja ki senki a seggemet, ha jó jegyet kapok, mert ez a dolgom azt mondják.
nov. 10. 11:06
 25/79 anonim ***** válasza:
93%

23.

Tökéletesen igazad van!

Azon csodálkozom, hogy a hozzászólókkal mi van?

Máskor őrjöngve szidalmazzák a "semmirekellő eltartottakat".

Te nem tapasztaltad ezt?

nov. 10. 11:09
 26/79 A kérdező kommentje:
Én azt tapasztaltam, hogy mindig a kérdező a hibás. Ha a másik oldalról jönne a kérdés, akkor ő lenne a rossz.
nov. 10. 11:15
 27/79 anonim ***** válasza:
68%

Én apádat sajnálom.

Én a helyében várnék újévig, aztán ha nincsen változás lépnék és vinném magammal a gyerekemet (téged)

nov. 10. 11:19
 28/79 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, megértelek. Ugyanez volt a gyerekkorom. Apu hülyére dolgozta magát, 2 állásban volt, hazahozta éjjelre is sokszor a munkát vagy hétvégén, míg anyám kb semmit nem csinált. Néha elment dolgozni, mert neki “ki kell szakadni az otthoni robotból”. Ami azt jelentette, hogy valami vendéglátási egységbe ment mosogatni kézilánynak. Mert neki a vendéglátás az élete..

Az idősebb tesómmal 10+ év van köztünk, ő meg a párja mosott, takarított, stb. Anyám néha főzött, de arra se volt képes, hogy olyat amit megeszünk. Agyonsózott mindent, a süteményei ragadtak a cukortól, mindezt egy érzékeny gyomrú öcsimnek meg nekem, aki kezdődő diabéteszes voltam, plusz az autista tesónknak, akit eszméletlenül felpörgetett a cukor.

Apunak nem volt kaja csomagolva, max ha a tesómmal mi csináltunk valamit vagy ő maga még előbb felkelt, hogy valamit összedobjon. Csak tegyük hozzá, hogy a minisztériumban volt akkor az egyik állása, 7:30-16:00, utána 17-21 volt egy mellékállása. Ha hazajött akkor velünk volt, este meseolvasás, napot megbeszéltünk, programoztunk, kikérdezte a leckét. Mert anyám ezt nem tette meg, hiszen ő nem ért hozzá.

Mindezt úgy, hogy szolgálati lakásban laktunk ingyen a rezsiért, apunak volt csak jogsija, úgyhogy együtt mentünk vásárolni vagy ketten mentek, de mindent apu pakolt be és hozott fel a lakásba, anyám max a kenyeret fogta meg.

Emellett folyamatosan mindenre ment a nyavalygás, jaj neki mosnia kell, neki teregetni kell, most megint kipakolni a mosogatógépet, jaj vasalni kell, most akkor komolyan nem visz el minket tesóm a suliba, azt is neki kell, ó hát öcsém megint nőtt most akkor menni kell cipőt venni, stb.

Szóval meg tudom érteni, ha apád most kifakadt, mert ezt évekig elviselni lehetetlen. Apám sose szólt egy hangos szót sem, akkor se amikor anyám el akart válni. Találkoztak, aláírta a papírokat, snitt. Akkor emelte meg a hangját, amikor anyám pénzt követelt, mert ő mennyi mindent beleadott a házasságba.

nov. 10. 11:20
 29/79 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is feltűnt, hogy máskor szidják a HTB nőket, most meg itt védik a feleséget...

Nem dolgozik, eltartják, akkor elvárható tőle, hogy főzzön-mosson-takarítson.

nov. 10. 11:21
 30/79 anonim ***** válasza:
20%
30, és meg is csinálja. Ettől még joga van morognbi néha, hogy elege van belőle, nem??? te se imádod mindig, hogy munkába kell menni...
nov. 10. 11:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!