Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy a szüleim lenéznek és semmibe vesznek? Ti megszakítanátok velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
A szüleim sose szerettek, anyukám mindíg bàntott, sose voltam neki elég jó. Mindig azt mondogatta, hogy semmihez se értek, semmiben se vagyok jó. Csúnya vagyok, nem fogok senkit se talàlni magamnak. Ha a környezetem szerint szép vagyok, akkor anyàm miért làt csúnyànak? Szerintem igenis sok mindenhez jól értek, szépen rajzolok, jòl beszélek németül és angolul. Apukàm szintén lenéz, mivel 30 vagyok és még nem szültem. Sajnos sokàig a szüleimmel kellett élnem, mivel gyűjtögettem a külföldre költözéshez. Pàr éve elköltöztem külföldre, itt jobban érzem magamat, próbàlom lezàrni a mùltat és új életet kezdeni. Évente pàrszor talàlkozok velük, de azt is soknak érzem. Akkor is a fejemhez vágják, hogy semmit se érek, mivel egy semmihez értő nő vagyok. Emelett ott van még a testvérem is, aki persze a család kedvence. Hat évvel fiatalabb. Mindig megkapott mindent. Ahogy megszerezte a jogosítványt, a szüleim vettek egy új autót, hogy neki ne azt a koszos 20 éves autót kelljen hajtania, amivel a szántóföldekre is megy apám (földműves). Ha telefon kellett neki, megkapta, ha autó, azt is. Nekem pedig mindig mindenért meg kellett szenvednem, sose kaptam semmit. Mára egy megnyomorodott idegroncs lettem, nagyon nehéz 30 évesen új életet kezdeni, főleg úgy, hogy senki se segít. Sokszor úgy érzem, hogy jobb lenne nélkülük. Jobb lenne ha megszakítanám velük a kapcsolatot és olyan emberekkel venném magamat körül, akik szeretnek és tisztelnek.

nov. 8. 21:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
31%
A kapcsolatot azért nem kell velük megszüntetni, de redukálni kell. Nem tudni, hogy a szüleid milyen családban nőttek fel, ők milyen mintát hoztak onnan. Az ilyen szeretet nélküli családi emlékek gyakran "öröklődnek", azaz a mintát viszi a gyerek a saját családjába is. Ha ezt valaki felismeri, akkor ne tépelődjön, mert nem ő a hibás, sőt "hiba" talán nincs is, csak éppen így alakultak a dolgok.
nov. 9. 15:57
 22/30 anonim ***** válasza:
48%

"Én vagyok a családban az első, aki egyetemet végzett, idegen nyelveken beszél és nyelvvizsgája van... Muszály ..."

...

"Tudom azt, ha egy pár továbbképzést megcsinálnék, itt a társadalom értékes tagja lehetnék."

Akkor miért nem arra költötted a pénzt? Miért autóra?

És a párod miért nem vesz feleségül, ha annyira komoly kapcsolat, hogy lehet rá alapozni?

nov. 9. 16:40
 23/30 A kérdező kommentje:

Egy továbbképzés nem kerül olyan sokba. Inkább egy olyan munkát nehéz találni, ahol a főnök szabadnapot adna azokon a napokon, amikor az előadások lennének… Ami nem olyan könnyű, főleg most, hogy rengeteg munkanélküli van, többen jelentkeznek egy munkára és az ukránok elsőbbséget élveznek a munkakeresésnél… :)

A párommal nem olyan rég óta ismerjük egymást…

nov. 9. 19:18
 24/30 A kérdező kommentje:
A nyelvvizsga se kerül sokba, hanem egy olyan tanár óradíja kerül sokba, aki gyorsan és professzionálisan felkészít a felsőfokúra. Autót pedig nyilván azért vettem, mert még sose volt autóm, és mindig nagyon szerettem volna egy autót. Nagy álmom vált valóra azzal, hogy lett egy autóm, és nem bántam meg azt, hogy megvettem. Megérte minden túlóra.
nov. 9. 19:30
 25/30 anonim ***** válasza:
63%

"Van párom, aki a világ legjobb embere. Mindenben támogat, és mindent megad nekem. De a szüleim lenézik, nem tetszik neki, hogy “hazaárulók” vagyunk.

...

A párommal nem olyan rég óta ismerjük egymást…"

Akkor

1. Ne legyél naív! Ha alig ismered, csak a rózsaszín köd mondatja veled, hogy a világ legjobb embere, meg hogy mindent megad neked.

2. Miért nem tökmindegy, hogy mit gondolnak a szüleid valakiről, akit alig ismernek, sőt, még te sem igazán?

3. Kár volt megemlíteni, mert ezek szerint se a szüleiddel való kapcsolatod nem függ ettől a kapcsolattól semmilyen szinten, se semmi...

nov. 9. 19:40
 26/30 anonim ***** válasza:
60%

16-os, hogyha pl anyámékat kérdezed, ők jó szülők, és nem értik, miért nem tartok kapcsolatot velük, jaj, jaj, szegények, pedig felneveltek. 😁Olyan jól adják az áldozatot, mint a kvaélet, és sajnáltatják magukat mindenkinek.

Szóval legtöbb esetben a bántalmazó nem fogja SOHA belátni, hogy bántalamzó és esetleg kontrollmániás, szerinte ő teljesen normálisan nevel (NEM), és a gyerek a hülye.

Ha még gyerek, akkor azért, ha felnőtt, akkor "még nem sikerült felnőnie". Szánalmas.

nov. 10. 08:16
 27/30 anonim ***** válasza:
40%

"legtöbb esetben a bántalmazó nem fogja SOHA belátni, hogy bántalamzó és esetleg kontrollmániás, szerinte ő teljesen normálisan nevel (NEM), és a gyerek a hülye"

A gyerek meg épp elég sok esetben rámondja a szülőre, hogy bántalmazó meg kontrollmániás, nárcisztikus és toxikus, stb. akkor is, ha a szülő normálisan neveli, csak ez nem tetszik neki. Szánalmas.

Meg az is szánalmas, hogy eleve azt is visszautasítod, hogy hallgattassék meg a másik fél is...

nov. 10. 08:31
 28/30 anonim ***** válasza:
41%

És mégis, hogy kéne meghalgatni a másikfelet?

Amúgy felnőttként pláne 30 évesen álltalaban belátja az ember,hogy szülei nem hülyék csak más korban ès körülményeknközt nőttekfel. Ha meg még egyszerüek is akkor végképp máshogylátják a dolgokat.

Ha a gyerek ezt nem látjabe akkor valszeg igaza van és a szülei mégis hülyék.

Itt a léírtak alapján a csajszinak van igaza. Az nehezen magyarázható észérvekkel,hogy miért hazaáruló aki külföldön dolgozik 10x annyiért mint itthon.

Meg miért van diplomája és nem nyólcálltalanossal nyomorog?

nov. 10. 18:06
 29/30 anonim ***** válasza:
40%

"Ha a gyerek ezt nem látjabe akkor valszeg igaza van és a szülei mégis hülyék."

Miért lenne valószínűbb, mint az, hogy a gyerek téved/hazudik/toxikus/nárcisztikus/stb.?

nov. 10. 19:27
 30/30 anonim ***** válasza:

Mert ezt én így gondolom.

Lehet,hogy tévedek akkor úgy jártam.

Miért hazudna? Nincs belölle haszna.

Téved:az simán lehet.

Toxikus:akkor nem sírna,hogy gonoszak szülei.

Nárcisztikus:akkor jobban sírna és a tesójáról is hosszasan írna panasz áradatot.

nov. 11. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!