Hogyan tegyem túl magam azon, hogy a szüleim lenéznek és semmibe vesznek? Ti megszakítanátok velük a kapcsolatot?
"Én vagyok a családban az első, aki egyetemet végzett, idegen nyelveken beszél és nyelvvizsgája van... Muszály ..."
...
"Tudom azt, ha egy pár továbbképzést megcsinálnék, itt a társadalom értékes tagja lehetnék."
Akkor miért nem arra költötted a pénzt? Miért autóra?
És a párod miért nem vesz feleségül, ha annyira komoly kapcsolat, hogy lehet rá alapozni?
Egy továbbképzés nem kerül olyan sokba. Inkább egy olyan munkát nehéz találni, ahol a főnök szabadnapot adna azokon a napokon, amikor az előadások lennének… Ami nem olyan könnyű, főleg most, hogy rengeteg munkanélküli van, többen jelentkeznek egy munkára és az ukránok elsőbbséget élveznek a munkakeresésnél… :)
A párommal nem olyan rég óta ismerjük egymást…
"Van párom, aki a világ legjobb embere. Mindenben támogat, és mindent megad nekem. De a szüleim lenézik, nem tetszik neki, hogy “hazaárulók” vagyunk.
...
A párommal nem olyan rég óta ismerjük egymást…"
Akkor
1. Ne legyél naív! Ha alig ismered, csak a rózsaszín köd mondatja veled, hogy a világ legjobb embere, meg hogy mindent megad neked.
2. Miért nem tökmindegy, hogy mit gondolnak a szüleid valakiről, akit alig ismernek, sőt, még te sem igazán?
3. Kár volt megemlíteni, mert ezek szerint se a szüleiddel való kapcsolatod nem függ ettől a kapcsolattól semmilyen szinten, se semmi...
16-os, hogyha pl anyámékat kérdezed, ők jó szülők, és nem értik, miért nem tartok kapcsolatot velük, jaj, jaj, szegények, pedig felneveltek. 😁Olyan jól adják az áldozatot, mint a kvaélet, és sajnáltatják magukat mindenkinek.
Szóval legtöbb esetben a bántalmazó nem fogja SOHA belátni, hogy bántalamzó és esetleg kontrollmániás, szerinte ő teljesen normálisan nevel (NEM), és a gyerek a hülye.
Ha még gyerek, akkor azért, ha felnőtt, akkor "még nem sikerült felnőnie". Szánalmas.
"legtöbb esetben a bántalmazó nem fogja SOHA belátni, hogy bántalamzó és esetleg kontrollmániás, szerinte ő teljesen normálisan nevel (NEM), és a gyerek a hülye"
A gyerek meg épp elég sok esetben rámondja a szülőre, hogy bántalmazó meg kontrollmániás, nárcisztikus és toxikus, stb. akkor is, ha a szülő normálisan neveli, csak ez nem tetszik neki. Szánalmas.
Meg az is szánalmas, hogy eleve azt is visszautasítod, hogy hallgattassék meg a másik fél is...
És mégis, hogy kéne meghalgatni a másikfelet?
Amúgy felnőttként pláne 30 évesen álltalaban belátja az ember,hogy szülei nem hülyék csak más korban ès körülményeknközt nőttekfel. Ha meg még egyszerüek is akkor végképp máshogylátják a dolgokat.
Ha a gyerek ezt nem látjabe akkor valszeg igaza van és a szülei mégis hülyék.
Itt a léírtak alapján a csajszinak van igaza. Az nehezen magyarázható észérvekkel,hogy miért hazaáruló aki külföldön dolgozik 10x annyiért mint itthon.
Meg miért van diplomája és nem nyólcálltalanossal nyomorog?
"Ha a gyerek ezt nem látjabe akkor valszeg igaza van és a szülei mégis hülyék."
Miért lenne valószínűbb, mint az, hogy a gyerek téved/hazudik/toxikus/nárcisztikus/stb.?
Mert ezt én így gondolom.
Lehet,hogy tévedek akkor úgy jártam.
Miért hazudna? Nincs belölle haszna.
Téved:az simán lehet.
Toxikus:akkor nem sírna,hogy gonoszak szülei.
Nárcisztikus:akkor jobban sírna és a tesójáról is hosszasan írna panasz áradatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!