Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy a szüleim lenéznek és semmibe vesznek? Ti megszakítanátok velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
A szüleim sose szerettek, anyukám mindíg bàntott, sose voltam neki elég jó. Mindig azt mondogatta, hogy semmihez se értek, semmiben se vagyok jó. Csúnya vagyok, nem fogok senkit se talàlni magamnak. Ha a környezetem szerint szép vagyok, akkor anyàm miért làt csúnyànak? Szerintem igenis sok mindenhez jól értek, szépen rajzolok, jòl beszélek németül és angolul. Apukàm szintén lenéz, mivel 30 vagyok és még nem szültem. Sajnos sokàig a szüleimmel kellett élnem, mivel gyűjtögettem a külföldre költözéshez. Pàr éve elköltöztem külföldre, itt jobban érzem magamat, próbàlom lezàrni a mùltat és új életet kezdeni. Évente pàrszor talàlkozok velük, de azt is soknak érzem. Akkor is a fejemhez vágják, hogy semmit se érek, mivel egy semmihez értő nő vagyok. Emelett ott van még a testvérem is, aki persze a család kedvence. Hat évvel fiatalabb. Mindig megkapott mindent. Ahogy megszerezte a jogosítványt, a szüleim vettek egy új autót, hogy neki ne azt a koszos 20 éves autót kelljen hajtania, amivel a szántóföldekre is megy apám (földműves). Ha telefon kellett neki, megkapta, ha autó, azt is. Nekem pedig mindig mindenért meg kellett szenvednem, sose kaptam semmit. Mára egy megnyomorodott idegroncs lettem, nagyon nehéz 30 évesen új életet kezdeni, főleg úgy, hogy senki se segít. Sokszor úgy érzem, hogy jobb lenne nélkülük. Jobb lenne ha megszakítanám velük a kapcsolatot és olyan emberekkel venném magamat körül, akik szeretnek és tisztelnek.

nov. 8. 21:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó két hozzászólóval értek egyet, nem találkoznék velük semennyit. Én azt mondom, még csak nem is írnék nekik, mert az is le tud húzni lelkileg.

Különösebb hasznod nem lesz a velük való kapcsolatból. Külföldön élsz, a húgoddal fognak majd ezt-azt papírozni. Ne számíts onnan semmi jóra.

Magadat nézd, fiatal vagy, hajrá:)

nov. 9. 09:32
 12/30 anonim ***** válasza:
13%
te vagy az snowy
nov. 9. 09:58
 13/30 anonim ***** válasza:
41%

Eszembe jutott még egy lehetőség.

Megszakitod velűk a kapcsolatot.

Aztán elmész hozzájuk a vadiúj merciddel és a millomos pasiddal.

Beköszönsz nekik. Amikor kijönnek lesajnalóan rájuk nézel.

-igazad volt nem értem el semmit,csak a kocsim többe kerül mint a házatok/lakásotok.

A barátom,férjem többet keres havonta mint ti 2en egész életetkben.

És pá,visszasem nézel.

Ui: ez eljátszható bérelt autoval és egy jól szituált sráccal is.

nov. 9. 10:52
 14/30 anonim ***** válasza:
55%
Hogyan szakítanad meg velük a kapcsolatot, ha megszakítanad?
nov. 9. 11:34
 15/30 anonim ***** válasza:
71%

30 évesen nem jutottál még el ide?

Nekem ez 22 évesen már sikerült, és amint elköltöztem nem tartom velük a kapcsolatot.

nov. 9. 11:40
 16/30 anonim ***** válasza:
55%
Én szeretném hallani ugyanerről a testvéred illetve a szüleid véleményét is, az lenne a korrekt, akkor bírnák válaszolni
nov. 9. 11:52
 17/30 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, jó hogy van ez az oldal.

Sokat gondolkodtam azon, hogy anyám miért bántott egész életemben. Anyám és apám nem illenek össze, a hàzasságuk sosem működött. Két teljesen különböző ember. Én kinézetben apámra hasonlítok, a testvérem anyámra. Apám sokat bántotta anyámat, nem verte, de megcsalta és apám szülei is mindig csúnyán viselkedtek vele. Mellesleg apám egy nagyra nőtt gyerek, nagyon önző is. Azt gondolom, hogy anyám azért nem szeret, mert amikor rámnéz, apámat látja bennem, aki sok fájdalmat okozott neki. Elválni sosem tudott tőle, még mindig együtt vannak, mivel anyám sose dolgozott, nem tudna önálló életet élni. Anyagilag függ tőle.

Külföldre azért mentem, mert otthon nem tudtam hová menni és boldogulni. Az egész családom nagyon szegény és maradi. Én vagyok a családban az első, aki egyetemet végzett, idegen nyelveken beszél és nyelvvizsgája van. Mivel kapcsolatok nélkül nagyon nehéz egy normális és jól fizető munkát találni, nem sikerült boldogulnom. Amíg otthon voltam nem jutottam semmire se. Muszály volt elmennem onnan mert nem találtam jól fizető munkát. Meg hát amúgy sincs senkim se otthon, aki hiányozna.

Itt külföldön más a helyzet. A munkaerőhiánynak és a nyelvtudásomnak köszönhetően látom az alagút végét. Tudom azt, ha egy pár továbbképzést megcsinálnék, itt a társadalom értékes tagja lehetnék.

Apám most még jobban lenéz, mivel azt gondolja, hogy aki kimegy nyugatra, csak egy rabszolga lehet. Ez régebben, 30-40 évvel ezelőtt így volt, de mára az EU egy multikulti lett, így a tehetségesebbeket elfogadják.

Mivel ő sosem ért el semmit az életben, és földműves családban nőtt fel, számára elképzelhetetlen az, hogy egy nő valamit elérjen az életben. Dolgozzon, vagyona legyen, sikeres legyen. Nem titok, engem azért csináltak meg, hogy legyen aki őket kiápolja, mivel csak nagyon kevés nyugdíjuk lesz.

nov. 9. 13:10
 18/30 A kérdező kommentje:

A testvérem is lenéz. Őt szeretik, neki nincs gondja. Neki tökéletes életet biztosítottak a szüleim, gondoskodtak arról, hogy tökéletesen ki legyen nyalva a s*gge. Ő ezt nem ért, hogy mi a bajom, miért járok ritkán haza. Mivel neki otthon jó.

Az autóvásárláson túl vagyok, kemény munkával, túlórákkal, sikerült vennem egy egy éves autót.

Van párom, aki a világ legjobb embere. Mindenben támogat, és mindent megad nekem. De a szüleim lenézik, nem tetszik neki, hogy “hazaárulók” vagyunk. Azt gondolták, hogy majd találok egy parasztot, akivel összeházasodok, a férjem viszi tovább a földeket, én meg majd szülöm az unokákat, meg majd kiápolom őket.

Igen, akarok pszichológushoz járni, de eddig a pénzkeresés fontosabb volt számomra. Pénzt kellett keresnem, hogy le tudjam tenni a nyelvvizsgát és hogy vegyek egy autót. Most kezdek anyagilag helyrejönni, hogy legyen pénzem pszichológushoz járni.

Én tényleg megtettem mindent, hogy boldoguljak, egy normális életem lehessen, de hosszú még az út előttem, és úgy érzem, hogy amíg kapcsolatban vagyok velük, nem fogok tudni véghezvinni azt, amit véghez kell vinnem.

nov. 9. 13:21
 19/30 anonim ***** válasza:
68%

Menekülj! És ha oda értél mardj is ott!

Van egy hudod aki mindent megkapott,majd "vissza fizeti" azzal hogy ápolja őket öregkorukban. Neked semmi dolgod velük.

Én max.1-2 latogatást még megejtenék,hogy még biztosabb legyek abban,hogy máshol jobb mint velük.

nov. 9. 13:25
 20/30 anonim ***** válasza:
60%

Kerdezo, te is tudod, mi a megoldas:

"Sokszor úgy érzem, hogy jobb lenne nélkülük. Jobb lenne ha megszakítanám velük a kapcsolatot és olyan emberekkel venném magamat körül, akik szeretnek és tisztelnek."

En ezt csinalnam. ;-)

nov. 9. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!