Szülõk, megszakítanátok a kapcsolatot a gyerekkel, ha kimenne külföldre, ami nem környezõ ország?
Nem. De abban igazuk van, hogy joguk van duzzogni ezen. Az az ő érzelmük, gondolatuk. Mondjuk az egész gondolatmenetet sem értem 😅. Nem embert ölt a gyerek, csak elköltözik, az más, hogy aggódnék azon, ha bármi van nem tudnék érdemben segíteni és bármi baj van innen mire vadászok egy gépet, amivel kimegyek az nem annyi, mint országon belül.
Az esküvői példát értelmezni sem tudom, hamár házasodik a gyerek nincs honnan kirakni, gondolom együtt élnek valahol, max a kapcsolatot lehet megszakítani... De ilyen piti dolgok miatt biztos nem tenném meg. Ha az én szüleim ilyet mondtak volna tuti cuccolok amint tudok és hátra sem nézek 🙄.
Én nem szakítanám meg, de sajnos megszakad az magától is.
Ócska duma ez a “van telefon meg e-mail”, meg majd lesz látogatás oda-vissza… Ez nem ér semmit. Onnantól már a gyakorlatban nem lesztek részei egymás életének. Lesznek majd az elején sűrűbb, majd egyre ritkuló telefonok, meg évente egy három órás látogatás karácsonykor, és ennyi. Elhal ez szépen magától így, nincs rá szükség, bármit is megszakítani.
Nem értem, hogy miért döntene így egy szülő (az esküvős részt pláne nem értem).
Két éve költöztem ki Olaszországba, és bár nyilván sajnálták ők is és én is, hogy messze leszünk egymástól, teljesen támogatóak voltak, akkor is és most is. Azt mondták, hogy ez az én, egyetlen életem, úgy éljem, ahogy én szeretném és ha engem máshova húz a szívem, akkor kövessem.
Pár naponta telefonálunk, Skype-olunk, illetve három-négy havonta hazalátogatok pár hétre. Az adott feleken múlik, hogy mennyit tesznek bele a kapcsolat fenntartásába. Vannak szülők és gyerekek, akik egy városban élnek, mégis megromlott a kapcsolatuk ezért és azért.
24/N
Ez az a helyzet, amikor egyik szemem sírna, mert ritkán láthatnám őt, a másik meg örülne, hogy boldogul, hogy vannak tervei, de nem vagyok olyan önző, sem zsarnok, hogy ilyenért megszakítsam a gyerekemmel a kapcsolatot. A szüleid sem akarják megszakítani, csak megfélemlíteni szeretnének, érzelmileg zsarolni, hogy ne menj el.
(2 felnőtt gyerekem van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!