Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy a szüleim lenéznek és semmibe vesznek? Ti megszakítanátok velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
A szüleim sose szerettek, anyukám mindíg bàntott, sose voltam neki elég jó. Mindig azt mondogatta, hogy semmihez se értek, semmiben se vagyok jó. Csúnya vagyok, nem fogok senkit se talàlni magamnak. Ha a környezetem szerint szép vagyok, akkor anyàm miért làt csúnyànak? Szerintem igenis sok mindenhez jól értek, szépen rajzolok, jòl beszélek németül és angolul. Apukàm szintén lenéz, mivel 30 vagyok és még nem szültem. Sajnos sokàig a szüleimmel kellett élnem, mivel gyűjtögettem a külföldre költözéshez. Pàr éve elköltöztem külföldre, itt jobban érzem magamat, próbàlom lezàrni a mùltat és új életet kezdeni. Évente pàrszor talàlkozok velük, de azt is soknak érzem. Akkor is a fejemhez vágják, hogy semmit se érek, mivel egy semmihez értő nő vagyok. Emelett ott van még a testvérem is, aki persze a család kedvence. Hat évvel fiatalabb. Mindig megkapott mindent. Ahogy megszerezte a jogosítványt, a szüleim vettek egy új autót, hogy neki ne azt a koszos 20 éves autót kelljen hajtania, amivel a szántóföldekre is megy apám (földműves). Ha telefon kellett neki, megkapta, ha autó, azt is. Nekem pedig mindig mindenért meg kellett szenvednem, sose kaptam semmit. Mára egy megnyomorodott idegroncs lettem, nagyon nehéz 30 évesen új életet kezdeni, főleg úgy, hogy senki se segít. Sokszor úgy érzem, hogy jobb lenne nélkülük. Jobb lenne ha megszakítanám velük a kapcsolatot és olyan emberekkel venném magamat körül, akik szeretnek és tisztelnek.

nov. 8. 21:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
89%
Ha "azt is soknak érzed", akkor a legjobb, ha viszlátot intesz nekik, egyértelmű hogy lehúznak, nem pedig segítenek, ahogy egy normális szülőnek kellene.
nov. 8. 22:36
 2/30 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy... biztos ők a szüleid mindketten? :D
nov. 8. 22:37
 3/30 anonim ***** válasza:
79%

Mérgező szülők. Én még egy találkozát megejtenék velük,azért hogy megtudjam mi a bajuk velem?

Vagy kiderül vagy nem.

A további életem nélkülök jobb lesz!

nov. 8. 22:41
 4/30 anonim válasza:
68%

Szerintem, édesanyád féltékeny a sikereidre. Ami neki nem jött össze az életben, neked igen és így vezeti le a feszültségét, irigységét hogy téged bánt, nem létező hibákat keres benned. Gondolj bele, 2 nyelven beszélsz, külföldön dolgozol, élsz, önellátó vagy aki tud magáról gondoskodni a nagy világban. Szerintem légy bűszke magadra hogy elérted ezeket a dolgokat támogatás nélkül. Testvéred valószínüleg életképtelen lesz mert minden a segge alá lett rakva, majd ha ki esik a csecs a szájából akkor fog ám nagyot koppani. Édesapád valószínüleg manipulálható és ebben édesanyád nagy szerepet játszhat. Azért mert 30 évesen nem szültél miért néz le? Utálom ezt a fajta gondolkodást. Miben változna az lenne gyereked ? Szerintem semmiben. Utána az lenne hogy neveled, erre se vagy alkalmas stb. meg kitudja nagyobb lesz a gyerek akkor utána őt tennék lelkileg beteggé? Mind kettő fél felől szörnyű a kommunikáció és gondolat menet. Inkább bűszkélkedi kellen azzal hogy mit ért el a lányuk. Külföldre azért mentél mert vonzott vagy a menekülés miatt, messze távol tőlük ?

Valószínüleg benned is ott van az az érzés hogy a szüleid. Ezért szereted őket stb. Megértem teljesen. Azért is menne nehezen a kapcsolat megszakítás.

De szerintem ha így viselkednek veled akkor jobb az ha nem keresed őket. Mert most jól érzed magad a bőrödben, jó helyen vagy. Mikor találkozni akarsz velük meg biztos feszülté válsz, gyomorgörcsöd lesz.

Találkozás után visszahúznak ebbe a depressziós, önképzavaros énedbe míg újra fel nem oldódsz.

Nem azt mondom hogy szakíts meg velük a kapcsolatot, viszont nem egészséges. Redukáld le a találkozások számát évi 1-re. Max telefonon tartod velük a kapcsolatot. Viszont ha tartják ezt a magatartást én elgondolkodnék rajta hogy hagyjam a picsába őket. Neked se fog fájni a fejed és nekik sem.

nov. 8. 22:46
 5/30 anonim ***** válasza:
91%
A helyedben én megszakítanám velük a kapcsolatot. Neked sem jó, ha tartod velük, 30 év alatt ez bebizonyosodott.
nov. 9. 02:46
 6/30 anonim ***** válasza:
78%

"Sokszor úgy érzem, hogy jobb lenne nélkülük. Jobb lenne ha megszakítanám velük a kapcsolatot és olyan emberekkel venném magamat körül, akik szeretnek és tisztelnek."

Megtetted. Külföldre menekultél, alig látod őket. És mégsem vagy boldog...

Fel kéne csak nőnöd, akkor figyelmen kívűl tudnád hagyni, hogy ki mit gondol rólad, és végre nyugodtan élhetned az eleted anélkül, hogy megszakítanad velük a kapcsolatot. Neked is jól jöhet az még később.

nov. 9. 06:21
 7/30 anonim ***** válasza:
68%
Tipik nárci szulok udv a klubban.1 olyan kozegben ahol szeretnek es sok szeretetet kapsz amig kapod kigyogyultnak erezheted magad de soha eszedbe se jusson vissza menni azonnal kezdik a rombolast...jobb toluk tavol gondolom ugy 100 szazalekra h a tesoddal se vagy joba ő is igyanugy lenez teged mint a szuleid..
nov. 9. 07:11
 8/30 anonim ***** válasza:
91%
Tul tenni magad ezen sztem soha nem fogod ezzel egyutt kell élned..talan pszichologus segithet...nincs veled semmi baj de a rombolasok miatt lehetnek deficitek kishituseg onbizalom hiany amikbol mar bizony adodhatnak komolyabb gondjaid is minthogy nem szerettek a szuleid.. keszulj fel mert varnak meg rad rosszabb dolgok is es helyt kell állnod..magadert...van párod?
nov. 9. 07:17
 9/30 anonim ***** válasza:
93%
Én megszakítanám a kapcsolatot, de nem úgy, hogy bejelentem, vagy ilyesmi. Egyszerűen nem keresném őket.
nov. 9. 07:57
 10/30 anonim ***** válasza:
90%
Azt hiszem ez bőven az a pont, ahol hagyni kell őket a fenébe. Évente párszor se találkoznék velük.
nov. 9. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!