Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örökség az apám után, hogy...

Örökség az apám után, hogy kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Sosem volt igazán az életem része, utóbbi pár évben már csak telefonon beszéltünk szülinapkor, karácsonykor. Ez neki köszönhető, én nagyon sokáig futottam utána, akartam, hogy észrevegyen, foglalkozzon velem, de úgy élt, mintha nem is lenne gyereke. 5 éves voltam, mikor megcsalta anyát és elhagyott minket. Valamiért ő is, a szülei is úgy kezelték ezután az anyámat, mintha ő lett volna, aki félrement, elhordták mindenfélének és ha kértem, hogy ezt fejezzék be, mert nem anyám az, aki beleszületett a jóba és semmit nem tett le az asztalra, akkor nekik állt feljebb, hogy ugyan mit tett ő le, mit el az életben?

Hát bakker, egyedülálló anyaként felnevelt, tanult és dolgozott mellettem úgy, hogy mára olyan munkája van, amit élvezettel csinál és elég jó életszínvonalon él/élhetünk. Egyetem alatt is támogat, fizet nekem egy külön albérletet, fizeti a tandíjamat, rezsimet. Pedig anyagilag sem volt neki egyszerű mindig, mert apám hiába élt jól, gyerektartást nem volt hajlandó kifizetni magától, mert hogy "anya azt körmösre költené csak". Az utolsót is nekem adná, most pl. azt találta ki, hogy ne kelljen lakáshitelt fizetnem, hogy eladná a családi házunkat, abból tudnánk venni két lakást és az autómat is lecserélhetem. Apám ezzel szemben ilyeneket mondott régen, amíg próbáltam vele tartani a kapcsolatot, hogy minek nekem szemüveg, üljek előre a teremben, ha nem látok. Vagy, hogy minek különóra, tanuljak az iskolában.

Viszont elhunyt a nyáron, váratlanul.

Én örököltem utána egyedül, és ez akkora örökséget jelentett, hogy az életem megoldódott igazából. De nem tudok örülni, nem tudtam úgymond "megnyugodni", bármennyire is mondták mások. Egyszerűen még most is úgy élek, mint előtte, félek hozzányúlni, költeni, ugyanúgy a diákmunkás pénzemet osztom be. Mindent, ami ezzel az egész örökségmizériával kapcsolatos, anyukámra bíztam, hogy intézze ő, foglalkozzon ezekkel ő. És egy részem valahol tudja, hogy jobb így nekem, de közben ott van az, hogy így már sosem lesz apám, esély sem lesz arra, hogy észbe kapjon és realizálja, van egy gyereke.

Most volt Halottak napja, anya kérdezte, szeretnék-e hazamenni, kimenni a temetőbe, de igazából eszembe sem jutott, hogy kellene...

#örökség #apa teljes hiánya
nov. 3. 15:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20. A közjegyzőt nem neki kell értesítenie.
nov. 22. 13:55
 22/30 anonim ***** válasza:

Nem, de megkérdeznie kellene, ha ennyit kell várniuk. De gondolom nem fontos lezárni. Ami nem jön sültgalambként, az olyan is, nemde?

Egyébként volt már olyan, hogy nem a területileg illetékes közjegyzőhöz került a dolog, mert az illető máshova volt bejelentve. A család meg várt, várt.

nov. 22. 13:59
 23/30 anonim ***** válasza:
Nem kellene megkérdeznem, okoska, mert attól nem kerülök előrébb. Pontosan akkor kerülök sorra, amikor sorra kerülök. Biztosíthatlak, hogy nem fogok addig éhenhalni.
nov. 22. 14:55
 24/30 A kérdező kommentje:
Akkor miért vergődsz itt, hogy te már 5 hónapja vársz?
nov. 22. 15:35
 25/30 anonim ***** válasza:
Vergődik az apád testrésze, 24-es, közöltem egy tényt cáfolatul annak, aki szerint 2-3 hónap alatt lemegy.
nov. 22. 16:29
 26/30 anonim ***** válasza:
9%
Mert alapvetően lemegy annyi idő alatt, te meg bszol rá megereszteni egy nyomorult telefont, helyette itt okoskodsz 🤣
nov. 22. 16:37
 27/30 anonim ***** válasza:
Nálatok lemegy annyi idő alatt, itt meg nem. Nem kértem tanácsot. Ugye nem képzeled, hogy a közjegyző direkt később akar a nem kis pénzéhez jutni, kicsit még húzza a saját idejét csak úgy hobbiból?
nov. 22. 16:41
 28/30 A kérdező kommentje:

Nem tényt közöltél, hanem hazugsággal vádoltál. Nagyon nem ugyanaz!

(egyébként nem tudom, te milyen isteni teremtményeknek gondolod a közjegyzőket, de bizony van, hogy elfelejtenek 1-1 dolgot, és ha nem szólnak nekik, az bizony úgy marad)

nov. 22. 16:43
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd csak, majd eléri a nyugdíjkorhatárt, mire lezárják a hagyatékit :D meg is érdemli az ilyen vadbarom.
nov. 22. 16:49
 30/30 anonim válasza:
51%
Aggyá' pézt! Ha már te úgy sem tudsz vele mit kezdeni...
nov. 25. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!