Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem a demens apám...

Hogyan kezeljem a demens apám aki az öngyilkossággal is képes terrorizálni csak azért, hogy adjak neki pénzt?

Figyelt kérdés

Én osztom be a pénzét, mert ő sosem tudta. A legnagyobb szenvedélye a dohányzás, amihez párosul a kávé és negro cukor is. Erre adok neki 3000 ft-ot két naponta, mert ezt a rendszert találtam ki, hogy ne menjen rá havi 93000 ft, mert ezen kívül még ott van a lakáshitel, rezsi, kaja is amit neki fizetni kell, és az ő jövedelme nem elég erre, nekem kell kipótolni.

Mivel demens, minden nap elfelejti, hogy tegnap adtam neki. Hiába mutatom, hogy én fel írtam a naptáramba, azt gondolja hogy át akarom verni és visszaélek a betegségével. Ezek a veszekedések addig szoktak menni, míg elkezd könyörögni, esküdözni hogy másnap nem fog kérni, vagy akár annyira meg is sértődik hogy közli, hogy elfog tűnni az életemből (amit már kamasz korom óta hallok, akárhányszor veszekedtünk "én megölöm magam")és elmegy. Most legutóbb belefejelt a falba elég erősen,mert nem akartam megkönyörülni rajta, aztán felment a legfelsőbb emeletre mert leakart ugrani.

Én már nem tudom hogyan kezeljem ezt türelmesen, ha szépen beszélek vele akkor órákig könyörög és győzköd hogy nem jön másnap, de amúgy szerinte nem is adtam neki előző nap pénzt (hiába fel van írva), ha meg ideges leszek úgy megsértődik hogy öngyilkos akar lenni (mert ennyire látja hogy utálom és csak nyűg a nyakamban)

Közben az is bennem van, hogy nem szórhatom csak úgy a pénzt, rengeteget dolgozok így is.

Néha azon gondolkodom legegyszerűbb lenne nekem meghalni és le lenne tudva ez az egész.

Ti hogy kezelnétek ezt?

29L

aug. 25. 15:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Vedd fel miközben adsz neki pénzt és mondasd be vele a dátumot, meg mennyit kapott.
aug. 25. 15:47
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Ha demens, akkor elöszöt is orvossal vizsgáltasd meg, helyeztesd gyámság alá és menjen egy erre szazakosodott intézetbe
aug. 25. 15:49
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
A demensnek hiába datumozol, meg mutogatsz papírokat. Vedd meg neki te a cuccokat és adj neki belole, ha kér.
aug. 25. 15:53
 4/16 A kérdező kommentje:

Az a válasz rá, hogy "nahát ilyen hülye vagyok...de légyszíves csak ma most utoljára könyörgöm most megígérem hogy holnap tényleg nem jövök! Légyszives könyörülj már meg rajtam mert megbolondulok!"

És ebből jutunk el oda hogy kegyetlenül megmondom neki hogy ezt hallgatom végig minden nap, és nem érdekel. Kész. Ezután feljön az öngyilkosság stb stb..

Vagy folytatja még egy órán át a könyörgést. Próbálom becsukni az ajtót rá hogy menjen el, de oda teszi a lábát. Kikészít.

aug. 25. 15:54
 5/16 A kérdező kommentje:
Már vannak orvosi vizsgálatok, papíron enyhe kognitív zavar van még csak, de Alzheimer típusú. Az erre szakosodott intézeteknél elvárás a középsúlyos demencia. Az még 2 kategóriával lejjebb van, még azt meg kell várnom, hogy leromoljon. És még csak 65 éves.
aug. 25. 15:58
 6/16 anonim ***** válasza:
39%
Ne nyiss ajtót, akkor nem teszi oda a lábát. Gyenge vagy, nem tudsz nemet mondani és ő ezt használja ki.
aug. 25. 17:59
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
És ha ő írja alá, hogy megkapta a pénzt, a saját írására sem emlékezne? Amúgy borzasztóan sajnálom! Csak kéne valami segítség mert ezt hogy fogod bírni
aug. 25. 20:53
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha demens, akkor nem fog emlékezni az aláírásra sem, hanem szerinte valaki odahamisította.

Ez az a helyzet, amikor feltétlen valamilyen otthonba kellene adni, mielött valakiben kárt tesz

aug. 25. 20:59
 9/16 anonim ***** válasza:
Mikor kezdődött nála a betegség, illetve mióta kér tőled pénzt?
aug. 25. 21:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszi, hogy én direkt írom úgy fel a naptárba, hogy vele kicsesszek. Szóval az aláírást is letagadná és azt mondaná hogy biztos nem írta alá, hanem én visszaélek a betegségével. Úgy saccolom 4 éve lehettek az első tünetek, de nem tűnt fel, mert eleve szeretett füllenteni, főleg ha a cigiről és pénzről volt szó. Tőlem kért két naponta, a másik két naponta meg a főnökétől, és azt játszotta fizetéskor hogy "jó szar fizetést kaptam". Eközben én 1 évig azt hittem hogy nagyon ügyes és tényleg csak 2 naponta vesz egy doboz cigit. Felnőtt Középiskolás koromtól osztom be én a fizetését.
aug. 26. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!