Mi a véleményetek a gyereketek husika, husi becézéséről?
Régi eredetü, akkoriban a "saját húsom és vérem" annyit jelentett, hogy a legközelebbi családtagja, gyereke valakinek, és nem kivülálló, vagy esetleg örökbefogadott gyerek.
Idöközben ez a kifejezés és így a jelentés is kikopott a nyelvböl, ma mindenkinek a hús mint élelmiszer vagy hasonló jut eszébe.
Jézusom, ne lehessen használni egy aranyos becenevet, mert a gyereknek testképzavara lesz…Akkor ebben a píszí világban manócskának, cicának se becézd, mert ezek szerint a mai gyerekek olyan retardáltak, hogy manónak vagy macskának fogják gondolni magukat. De tündérkém, hercegnőm se legyen ezen okokból. Gyalogkakukkról már nem is beszélve.
Amúgy meg nem, a gyerek nem hülye, ha nem szólod le a duci embereket a környezetedben előtte ezzel a jelzővel, nem fogja magáról sem ezt gondolni. Elsősként voltam 20 kg, egész gyerekkoromban extra vékonyka voltam (pedig habzsoltam), becéztek husinak, mégis tisztában voltam vele mindig is, hogy a kövérségtől annyira vagyok, mint Makó Jeruzsálemtől.
Én eddig csak olyan esetben hallottam, ahol (sajnos) volt alapja. Azért "becézték" husinak, mert látszott is rajta.
Sajnáltam őket, mert kivétel nélkül mind utálta.
Végtelen alázattal és visszafogottsággal merészkedem megjegyezni - és nagyon bízom benne, hogy ezzel semmilyen pontban sem szegem meg az oldal szabályzatát - de ha véletlenül mégis, akkor az semmiképp sem szántszándékkal - hogy a magyarországi származású Staller Ilona életművésznő, aki sikerekben gazdag életútja során az Olasz parlamentben öt évig képviselő is volt - szóval neki is "husika" volt az egyik gyakran használt beceneve.
🤔
Ezen tény figyelembevételével, és az esetleges egyéb félreérthetőségek és áthallások miatt a kiskorú családtagokat illetően inkább kerülném ezt a becenevet!
😊
Csak családon belül rendben volna, de azon kívül is meghallják és átveszik.
Azaz a gyermeket hívjuk a saját nevén!
Nekem a husika azt jelenti hogy van tartalék, zsiradék a szervezetében amiből tud fejlődni. Kell a zsír, abból gazdálkodik az immunrendszer is! Az jó!
19. Igaza van! A magyar nyelv, világlátás folyamatosan átalakul és erre érdemes figyelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!