Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó ötlet a ,, túl koros ‘’...

Jó ötlet a ,, túl koros ‘’ madárfiókát elengedni a fészekből?

Figyelt kérdés
Tehát van egy önbizalomhiányos, félénk lányom, aki 26 éves. Vele és a férjemmel élünk hármasban egy nagy családi házban Budapesten. Akkora fizetése nincsen hogy egyedülállóként értelmes lakást vegyen ki, és most egy 20nm-s szuterénbe szeretne költözni. Tudom hogy hagynom kellene önállósodni, de szeretnék neki mindent megadni és félek csak a pénzét veszti el ezzel a hülyeséggel. Ismerőseim azt mondják hogy már ígyis túl idős és már önálló életet kell kezdenie. Azonban nem látom az értelmét hogy pár kerülettel arrébb menjen csak hogy önálló legyen egy szuterén Mini lakásba. A férjem szerint ez az élet rendje és én vagyok a túlféltő. Mi a véleményetek ? Rossz anya vagyok ?
nov. 1. 23:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Megkerdeznem segitsek e koltozni. Kell e valami esetleg azt megvennem.

Egy hagynam. Jot fog tenni neki !

nov. 2. 08:29
 22/27 anonim ***** válasza:
84%

Bocs, egyes, de pl nekem sosem volt életcélom még 30 éves koromban is a gyerekszobámba vinni az aktuális barátomat, mert az minden, csak nem felnőtt dolog, hiába vagyok papíron felnőtt.

Hogyne. Elköltöztem 23 évesen, mert igényem volt az önállóságra, hogy ne a szüleimtől függjek (érzelmileg), ne kelljen elmondani, merre megyek, mikor jövök, ne lábujjhegyen kelljen egy-egy koncert után a szobámba osonni, nehogy felkeltsem anyuékat - mint egy kamasznak...

Kérdező: neked ebbe nincs beleszólásod, inkább örülnél, hogy menni akar, nem még 30-40 évesen is aggleányként nálatok élni.

nov. 2. 08:36
 23/27 anonim ***** válasza:
94%

Ha a fióka repülni akar, hagyni kell.

Ne akarj mindent megoldani helyette, megadni neki mindent, valószínűleg pont ebből lett elege.

Segítsd, ha kell, de engedd el.

nov. 2. 09:20
 24/27 anonim ***** válasza:
90%
Nem mintha kellene ehhez az engedélyed.
nov. 2. 10:10
 25/27 anonim ***** válasza:
88%
Úgy csinálsz, mintha lenne bármi beleszólásod, hogy a felnőtt gyereked, mit csinál az életével. Azt írja még "elengedni", beszarok, komolyan, egyes szülők nem érzik mennyire komoly bajok vannak náluk fejben?
nov. 2. 12:35
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Engedd, segítsd. És közben biztosítsd arrol hogy bármikor hazamehet. Hagy menjen a mélyvízbe. Ez be fog követklezni előbb vagy utobb. Akkor meg most történjen, amikor még ki tudod nyujtani a kezed, ha kell neki segítség. amugy nem, nem vagy rossz anya, csak rossz szülő :) A kettő közt a különbség az, hogy az anya minden áron mindenkor félti a gyerekét. A szülő, néha engedi pofára esni, (akkoris ha a szülő már látja mi fog történni) nevelési célzattal.
nov. 2. 15:19
 27/27 anonim ***** válasza:
82%
Tényleg tanulhatnánk az állatoktól. Ott nem fordul elő, hogy felnőtt (náluk ez ivarérettet jelent) korában a szülője gondoskodjon róla. Akkor sem, ha együtt (egy falkában, csordában) élnek.
nov. 2. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!