Jó ötlet a ,, túl koros ‘’ madárfiókát elengedni a fészekből?
Most divat albérletbe menni, hogy "önálló"-nak mondhassa magát.
Szerintem hülyeség, felesleges pénzkidobás.
Egy tartós kapcsolatig okosabb otthon maradni. Nem mamahotelre gondolok, otthon vegye ki a részét a házimunkából, és a rezsiből is.
1-es vagyok
Ez lemaradt: Otthon is hagyhatod önállósodni. Nem kell mindent megadni neki, hagyd, hogy magától is érjen el valamit. Ha mindent megadsz neki, semmiért sem kell erőfeszítést tennie, és sosem lesz sikerélménye!
Adnék esélyt egy próbára. Tizennyolc felett egy kolit vagy lakóközösséget minimum ki kell próbálni.
A huszonöt éves félősnek, viszont jobb lehet egyedül, és akár meg is erősödhet tőle.
Támogatnám.
Nehéz. Amondó vagyok hogy persze onallosodjon a gyerek ilyenkorra, de azt a pénzt amit kiadna egy szuteren vacakra inkább tegye félre, spóroljon és vegyen egy lakást. Akkor is lehet önálló, de akkor a sajtot fizetnè.
Otthon is lehet önálló. Főzzön, süssön, takarítson, menjen számlát fizetni stb stb stb, nem kell ehhez feltétlen egyedül élni.
Persze őt is megertem mert a párja, alkalmi partnere nem tud felmenni hozzá mert otthon vannak a szülők, de osszessegeben ha nem vagytok rosszban, inkább spóroljon önerőre, és kezdjen új életét egy sajátban.
Jobban járna ha nem tenné, őszintén teljesen egyetértek az 1-essel, amíg nincs kivel, vagy nincs különösebb oka, addig minek elmenni otthonról főleg az általad leírt anyagi körülmények között. Ha tényleg nehezen jön ki a fizuból, akkor próbáljon előbb egy jobban fizető állást találni, utána költözzön ki.
De az ő döntése, ha menni akar, hadd menjen. Mondd el a véleményed, vagy elfogadja vagy nem, de ne nyusztold vele. Ha mindenképp menni akar annyit tehetsz hogy azt mondod ha mégse jó, visszajöhet bármikor. Nem vagy rossz anya ezért.
Ha főz, házimunkát végez, belead a rezsibe és kajapénzbe, nem veletek tartatja el magát, akkor igazából már önállósodott. Én kamasz korom óta voltam napokat - egy heteket egyedül, sose volt semmi gond. 21 éves korom óta dolgozom, onnantól kifizettem a rám eső részt és magam tartottam el, a lakhatáson kívül másban nem támaszkodtam a családomra. 24 évesen költöztem el és az égvilágon semmilyen meglepetés nem ért.
Ha nem egy általános iskolás szintjén van, aki helyett mindent meg kell csinálni akkor rendben lesz. Tényleg csak anyagi oldalról lenne inkább megfontolandó a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!