Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó ötlet a ,, túl koros ‘’...

Jó ötlet a ,, túl koros ‘’ madárfiókát elengedni a fészekből?

Figyelt kérdés
Tehát van egy önbizalomhiányos, félénk lányom, aki 26 éves. Vele és a férjemmel élünk hármasban egy nagy családi házban Budapesten. Akkora fizetése nincsen hogy egyedülállóként értelmes lakást vegyen ki, és most egy 20nm-s szuterénbe szeretne költözni. Tudom hogy hagynom kellene önállósodni, de szeretnék neki mindent megadni és félek csak a pénzét veszti el ezzel a hülyeséggel. Ismerőseim azt mondják hogy már ígyis túl idős és már önálló életet kell kezdenie. Azonban nem látom az értelmét hogy pár kerülettel arrébb menjen csak hogy önálló legyen egy szuterén Mini lakásba. A férjem szerint ez az élet rendje és én vagyok a túlféltő. Mi a véleményetek ? Rossz anya vagyok ?
nov. 1. 23:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%

Próbálja ki, ha nem tetszik visszajön.

Vagy eladjátok a nagyot és vesztek belőle kettőt.

Engedd el, mert a nyakadon marad vénlányként, unokád se lesz...

nov. 2. 06:28
 12/27 anonim ***** válasza:
94%

Enged El tilos tul félteni.

Én 26 évesen költöztem össze a barátomal Aki Ma már férjem .

nov. 2. 06:44
 13/27 anonim ***** válasza:
32%

...ha nagyon menni akar, engedd el! Lesz hova haza jönnie, ha mégsem jön be neki elsőre az önálló élet!

Sajnos, a média - meg úgy általában az internet azt sulykolja bele a fiatalokba, hogy már 18 évesen hozzanak el otthonról, mert ciki a szülőkkel élni... Ez egyáltalán nem így van!

Anyámék 5 évig a mamával éltek, míg kész nem lett a házuk! Ez a rendszerváltás előtt természetes dolog volt!

Ugye, ezért épült nagyon sok emeletes ház is akkoriban, mert a fiatalok gyakran az emeleten maradtak felnőttként is és oda alapítottak családot.

nov. 2. 07:06
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy elengedni?

Nem inkább támogatni?

Remélhetőleg 26 éves korára van annyira érett legalább pénzügyileg, hogy tudja mi fér bele, mi nem, hogy tartósan megéri-e, van mellette terve és nem ott akar megöregedni.

nov. 2. 07:10
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Költözzön. Engedd, hogy szabad legyen. Engedd, hogy hibázzon és tanulhasson a hibájából. Ne fojtsd meg a szereteteddel.

Nem lesz olyan az életminősége, mint otthon? És? Túléli.

Elbukhatja a pénzét? És? Túléli. A pénz jön és megy.

Ha mégsem tetszik majd neki, akkor még mindig hazaköltözhet (kockáztatva, hogy felemlegeted neki, hogy "hibázott").

nov. 2. 07:18
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Pasit is szeretnél neki majd találni? Őszintén..
nov. 2. 07:22
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
Már korábban el kellett volna költöznie szerintem...
nov. 2. 07:50
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Sokat elmond a viszonyotokról, hogy túlkoros madárfiókának nevezed. Tehát legbelül te is látod, hogy ha kockázatos is, de már el kell indulnia.

Biztasd azt a fiókát, és légy neki ott, ha kéri. De kéretlenül ne repkedj felette.

Sok bátorságot mindkettőtöknek!

nov. 2. 07:58
 19/27 anonim ***** válasza:
82%

Inkább örülj, hogy mert ekkora lépést tenni az önállósodás felé. Ezek szerint ő is érzi, hogy eljött az ideje és jól érzi.

A többiek meg hiába próbálják megmagyarázni, hogy ők beindítják a mosógépet otthon meg összerittyentenek egy vacsorát meg netán “külön” lakrészük van, attól még aki bőven felnőttként mamuci házában él, az mamahoteles. És igen, legkésőbb 28-30 éves kor felett vérciki, ha nem mélyszegényekről van szó.

A vegyen egy lakást, na ezen meg felröhögtem 😂 Ja végül is, ha havi 200-at félretesz, akkor 8-9 év múlva talán vehet egy szar állapotú garzont (persze az inflációt figyelmen kívül hagyva). 35 évesen ez aztán hatalmas siker.

nov. 2. 08:24
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is maradjon otthon.
nov. 2. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!