Apukám miért presszionál azzal, hogy mi lesz, ha nem lesz se férjem, se gyerekem?
Én sem akarok gyereket, párt is úgy keresek, hogy ő se akarjon. Elég sokan nem akarnak a mai világban, mert rájöttek, hogy szerencsére nem kötelező ebbe a kollektív szívásba beszállni. Mert nehogy azt hidd, hogy régen mindenki azért vállalt, mert szerette a gyerekeket meg erre vágyott őszintén. Rengeteget csak azért, mert ez volt az elfogadott norma, nem mertek mást mondani. Hitlert is megszavazta a nép annak idején. Azt, hogy valamit sokan csinálnak, az nem jelenti azt, hogy az úgy jó vagy érdemes úgy csinálni.
Most nem arról beszélek, aki egész életében szülő akart lenni, mert nyilván olyan is van és ők élvezik is+nagyobb eséllyel nevelnek normális felnőttet abból a gyerekből.
30 évesen ne engedd már beleszólni a dolgaidba... Hacsak nem vagy egy 30 éves femcel, aki még mindig a szüleinél lakik, és fog 40 évesen is...
Nekem az a véleményem, hogy tudatos ember nem is vállal gyereket. Egyszerűen egynek is akkora ökológiai lábnyoma van, hogy csak ártunk vele a környezetnek. Nekem már csak a rengeteg hulladék taszító, ami a pelenkák miatt keletkezik. Arról nem is beszélve, hogy felnőtt korában ez a gyerek húst fog enni, autóval fog közlekedni, ha nem neveled rendesen... Plusz milyen jövője lenne szerencsétlennek ebben a ma is pusztuló világban...
Szerintem minden környezettudatos ember nemet mond a gyerekvállalásra manapság.
Ezzel pl. meggyőzhetnéd apádat is, bár az idősebb korosztály nem valami nyitott a zöld gondolkodásmódra.
12
Egyetértek veled.
De a társadalom többsége nem így gondolja.
Elég, ha gyermektelen/saját család nélküli közszereplőkhöz való viszonyulásukat megnézed.
Pl Eszenyi színház- konfliktusa után az alákommentelők kedvesen" előhozták azt is: "se kutyája, se macskája, mit is várhatunk így valamit is tőle".
Munkahelyen pedig ugyanez van.
Akik gyerekesek, nagyasszonyként éreztetik a fölényüket a nem családosokkal.
Egyszer egy kolléganőm teherbe mert:))) esti 42 évesen, arra meg a háta mögött természetesen az ilyen, már gyerekkoruktól házasok:) azt mondták, hogy "mekkora felelőtlen ez a nő, hogy ilyen öregen szül, kockára teszi a gyereke egészségét, nem beszélve arról, hogy 50 lesz, mire a gyereke 10, és a férje mar most 50.
Hát, ilyenek ezek a" kedves", "motiváló", empatikus" emberek.
👎
Szerintem érthető, hogy egy szülő=apukád ettől is meg szeretne védeni.
Nem beszélve arról, hogy leszel öreg, mikor ő már ne adj isten nem él. Ki fog akkor neked segíteni, támogatni...
Egy szülő erre gondol, mert szeret, nyilván.
Az emberek egy jelentős része szeretne unokát, amit meg lehet érteni. De neked meg nem kötelességet unokát adni apádnak mert ez meg a te döntésed.
Én 30 alatt vagyok és nekem már van gyerekem, és én nagyon örülök neki. Nem tudom elképzelni, hogy mit csinálnék gyerek nélkül. Én kibuliztam meg kikirándultam magam 25 éves koromig, nagyon unatkoznék gyerek nélkül. Régen minden héten elmentem valami kocsmába egyszer kétszer, most nyáron meg azon kaptam magam augusztus közepén hogy egyszer sem voltam (szóval gyorsan elmentem), mert nem is hiányzott.
Bár én mindig is akartam gyereket.
Szerintem egyébként egy megfelelő partnerrel sokkal többen vállalnának gyereket, csak hát nehéz megtalálni a megfelelő partnert.
Szerintem toleránsabb volna elfogadni, hogy van, aki szeretne, és van, aki nem szeretne gyermeket.
Melóhelyen pl a legfrusztráltabb, kinézetükben is leharcolt nők a családosok.:)
De mondjuk van jó nagy pof. Juk, jó erőszakosak, és kioktatók is.
Azt vettem észre, már nem egyszer, hogy irigyek a nem családosok jókedvére.
Ezen kívül persze láttam olyat is, akin latszik, hogy nagyon boldog, kiegyensúlyozott mióta házas és szült. Neki pl nem nagy a p. Faja, nem agresszív...
Valszeg neki jófej a férje is...
De ő pl egy kisebbség az ismeretségi körömben.
Akárhogy nézed tény, hogy sokanfurán néznek arra, aki egyedülálló.
Nagyrészt elő fog jönni ez az életében, főleg, ha valami rosszat csinál.
Ahogy 26 is írta, Eszenyi botranyának, mi köze van a gyermektelenségéhez?!
Hát az, hogy sokak szemében összeférhetetlen, önző jelzők automatikusan járnak neked, ha nem merészelsz szülni, családot alapítani.
Szerintem ez emberi butaság, gonoszság. Emellett, aki ilyen, szerintem az egy látszatéletet él, és megkeseredettségében ítéljezik így más felett.
Undorító.
Szerintem azért, mert félt téged a magánytól, sok korosabb ember az egyedüllétet a magánnyal kapcsolja össze, holott kapcsolatban/házasságban is érezheti valaki magát magányosnak.
Egy életed van, egy akkora horderejű kérdésben, mint a gyerekvállalás, ne hagyatkozz másokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!